zapojenie smart vypinaca
Moderátori: mirosne, Moderátori
zapojenie smart vypinaca
ahojte, som tu novy, no velmi by som ocenil pomoc so zapojenim tesla vypinaca (TSL-SWI-WIFI2), na ktorom mam konektory pre N, L a L1, L2.
momentalne mam klasicky dvoj vypinac legrand a jeho zapojenie mozete vidiet na fotke.
identifikoval som vsetky kable (nakolko su vsetky hnede) a spravne zapojil do noveho vypinaca, ktory pekne fungoval, no na danom obvode (s tym istym prud chranicom) v domacnosti vtedy neslo nic ine.. predpokladam, ze bude potrebne zapojenie/trik s diodami a kondenzatorom kvoli "simulacii" N vodica? nie som elektrikar, dakujem za kazdu radu.. pekny vecer
momentalne mam klasicky dvoj vypinac legrand a jeho zapojenie mozete vidiet na fotke.
identifikoval som vsetky kable (nakolko su vsetky hnede) a spravne zapojil do noveho vypinaca, ktory pekne fungoval, no na danom obvode (s tym istym prud chranicom) v domacnosti vtedy neslo nic ine.. predpokladam, ze bude potrebne zapojenie/trik s diodami a kondenzatorom kvoli "simulacii" N vodica? nie som elektrikar, dakujem za kazdu radu.. pekny vecer
0
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Re: zapojenie smart vypinaca
Obávam sa, ze by ti nejaký trik s kondíkmi a diódami pomohol... možno ešte pri konvenčných a stmievateľých
LED svetlách.. by sa niečo dalo vo forme sériového stmievača... Ale dnešné "fičuriny" potrebujú na normálnu spoľahlivú prevádzku trvalé napájamie L a N.. a ten N - vodič tam nemáš... Tak že bez "nuláku" to nepôjde!!
Zdar Boh!
Na tom vypínači je to OK... naspodu prívod a pokračovanie k inému vypínaču - Fáza - "L" a navrchu výstup pre dve svietidlá "lampové" ...nulák - "N" pre lampu je braný z iného miesta/krabice... pokiaľ tam nemáš naťahané pod omietkou "husie krky" tak s tým nič nespravíš...
Možnosť v tomto prípade by bola namontovať funkčne rovnaký modul priamo do lampy - samozrejme taký bez vypínačov.. je ich veľa typov.. Vypínačom napr. pri dverách ho vtedy môžeš aktivovať - zapnúť/vypnúť - prípadne v nejakom slede "krokovať" počtom vyp/zap... a pokiaľ je zapnutý, môžeš ho ovládať aj diaľkovo...tiež mám tak v obývačke zapojené dve svietidlá - pôvodne len na dvojvypínač s ovládanou "len fázou" ... ináč to nešlo.. len do jednej lampy naimplantovať taký rozumný(smart) ovládač.. tam je aj fáza z vypínača aj nulák k dispozícii..
LED svetlách.. by sa niečo dalo vo forme sériového stmievača... Ale dnešné "fičuriny" potrebujú na normálnu spoľahlivú prevádzku trvalé napájamie L a N.. a ten N - vodič tam nemáš... Tak že bez "nuláku" to nepôjde!!
Zdar Boh!
Na tom vypínači je to OK... naspodu prívod a pokračovanie k inému vypínaču - Fáza - "L" a navrchu výstup pre dve svietidlá "lampové" ...nulák - "N" pre lampu je braný z iného miesta/krabice... pokiaľ tam nemáš naťahané pod omietkou "husie krky" tak s tým nič nespravíš...
Možnosť v tomto prípade by bola namontovať funkčne rovnaký modul priamo do lampy - samozrejme taký bez vypínačov.. je ich veľa typov.. Vypínačom napr. pri dverách ho vtedy môžeš aktivovať - zapnúť/vypnúť - prípadne v nejakom slede "krokovať" počtom vyp/zap... a pokiaľ je zapnutý, môžeš ho ovládať aj diaľkovo...tiež mám tak v obývačke zapojené dve svietidlá - pôvodne len na dvojvypínač s ovládanou "len fázou" ... ináč to nešlo.. len do jednej lampy naimplantovať taký rozumný(smart) ovládač.. tam je aj fáza z vypínača aj nulák k dispozícii..
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
dakujem pekne za info!
cize aky je postup najjednoduchsi pre mna? resp ak by som kupil smart vypinac ktory nevyzaduje N tak by to slo tak ako potrebujem, kedze ako vravis, zapojenie dalej pokracuje na dalsie vypinace...
cize aky je postup najjednoduchsi pre mna? resp ak by som kupil smart vypinac ktory nevyzaduje N tak by to slo tak ako potrebujem, kedze ako vravis, zapojenie dalej pokracuje na dalsie vypinace...
0
dakujem pekne za info!mr.dred napísal: ↑17 Nov 2024, 01:50Obávam sa, ze by ti nejaký trik s kondíkmi a diódami pomohol... možno ešte pri konvenčných a stmievateľých
Zdar Boh!
0
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Na tieto "smartky" - akú kúpiť, alebo aká by mohla byť vhodná si budeš musieť počkať najlepšie na tých, čo to montujú a majú s tým skúsenosti... na trhu je takých zariadení mrte..a s rôznym zapojením a využitím...
Ale v tomto prípade s tým asi moc bez trvalého nuláku nevykúzliš.. Ten nulák máš teraz dostupný buď priamo v lampe, alebo v nejakej pod-omietkovej krabici, odkiaľ je vedenie k lampe....Záleží aký komfort obsluhy požaduješ (DO, mobil, cez WiFi, BT)
Už som videl takéto zariadenie ( DO/wifi spínač) prilepený na víčku krabice a zakryté kelímkom od jogurtu
Ja mám tak napríklad bezdrôtový zvonček na víčku krabice - keby náhodou silikón povolil - ostane visieť na drôtoch

Ale v tomto prípade s tým asi moc bez trvalého nuláku nevykúzliš.. Ten nulák máš teraz dostupný buď priamo v lampe, alebo v nejakej pod-omietkovej krabici, odkiaľ je vedenie k lampe....Záleží aký komfort obsluhy požaduješ (DO, mobil, cez WiFi, BT)
Už som videl takéto zariadenie ( DO/wifi spínač) prilepený na víčku krabice a zakryté kelímkom od jogurtu
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 42
Cize mas klasicky bytovkovy vypinac. S tym vela nevykuzlis, su sice nejake tie smart riesenia bez N, ale to zvykne byt spolu so svetlom - ten vypinac sa napaja ubytkom napatia na faze.
Mozno nie uplne idealne riesenie je smart baterkovy vypinac - su bud take, co sa len hocikde pricapia na stenu, alebo ich vies zabudovat miesto klasickych a fazu privedies priamo k svetlam, kde je prijimac a on ovlada svetlo.
Mozno nie uplne idealne riesenie je smart baterkovy vypinac - su bud take, co sa len hocikde pricapia na stenu, alebo ich vies zabudovat miesto klasickych a fazu privedies priamo k svetlam, kde je prijimac a on ovlada svetlo.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
dakujem za reakcie.. akurat som si uvedomil, ze za tymi 4 vodicmi som videl svorky, v ktorych bolo vidno aj zelene aj modre vodice no neboli nijako zapojene.. je teda mozne ze to cele viem s tymto nejako skombinovat? hadam, ze to ale asi bude vyzadovat navstevu elektrikara 
0
Osobne by mi vadilo , ak nejaka lampicka by bola stale pod napetim ´ neviem ci mozem pomenovat LED ziarovku s dialkovym ovladanim za "smart" riesenie , jednoducho sa rano zapne vypinac ´ cely den potom podla potreby a samozrejme sa niekedy vecer zabudne vypnut ´ ovladanie cez mobil som hned vylucil ´ hladanie mobilu sa mi nechce a ovladac sa povaluje medzi ostatne ovladace
Urcite este opatrujem IO niekedy pred 30r tusim SABXxxx ? Nepotreboval nulak ´ ale bol to dotykovy ´ kapacitny vypinac /stmievac/
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

Amaterr: lenze tie, co nepotrebovali nulak vyuzivali to, ze tam boli klasicke ziarovky a teda tam vedel vzdy tiect maly prud, ktory vyuzivali na svoje napajanie. Lenze s prichodom Led to cele prestalo fungovat a zo zaciatku to riesili nejakym vacsim odporom paralelne s led ziarovkou, aby bol tam zabezpeceny min. prud, ktory potrebovali tie spinace.
0
Asi ide o nedorozumenie ´ ja presne viem ako fungovali tie "bez nulaka " , si presne pametam ako mi brusic lestil plosku na klasicky vypinać znejakeho antikoru ´ ta schema bola v davnom AR .. ja vravim ´ ze co som asi pred dvoma rokmi kupoval z Alzy Led ziarovku a je v panelaku ´ t.j nulak nieje vo vypinaci ale pri zapnuti dostane normalne napajanie a funguje s ovladacom co bol k tej LED pribaleny , pred par tyzdnami som to tu spomenul pri vymene baterky som riesil na dialkovom ten SETUP .. / preto som opatrne spomenul , ci je to tiez smart . / Ten IO pre dotykovy vypinac som kupoval na Dunajskej ... mozno si Bratislavcania spomenu ´ oproti predajne s nabytkom , tak dole po schodoch .... vlasne ja uz k tomu nemam nic ´ len by mi vadilo aby ta "smart " ziarovka bola stale /pod napetim ´ poznam ludi , co vypinaju aj PC zdroj .. ja tiez ´ to je to iste 
0
-
pocitujlasku
- Ultimate člen

a preto ja si uz vyvijam vlastne "smart" riesenie, ktore je vlastne len pridavok ku klasickemu ovladaniu. Klasicke vypinace a smart veci funguju len pri zapnutom. Cize vies si menit intenzitu, pripadne uplne stlmit, ale stale vies ich fyzicky vypnut a v pripade poruchy za par sekund jednym prepojenim zrusit smart.
To iste kurenie. Vsetko zabezpecuju jednoduche, rokmi overene veci, ale mam tam snimace, ktore sleduju teploty (mam teplovodny krb) a vedia ma upozornit na nejaky bliziaci sa problem typu: nezoplo cerpadlo a voda dosiahla kriticku teplotu.
To iste kurenie. Vsetko zabezpecuju jednoduche, rokmi overene veci, ale mam tam snimace, ktore sleduju teploty (mam teplovodny krb) a vedia ma upozornit na nejaky bliziaci sa problem typu: nezoplo cerpadlo a voda dosiahla kriticku teplotu.
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 7 Odpovedí
- 3203 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa 5ko
-
- 0 Odpovedí