Jedna znama ma na dialku poprosila, ze ako by mohla ochranit palmu ktora neznesie mraz. Byva pri Trnave, kde je v zime max -10 ale aj to v extremoch. Standartne okolo -5 a aj to v noci. Zatial je palma zabalena a este je okolo aj drevenny box. Lenze toto este tu palmu neochrani pred vacsimi nocnymi mrazmi. Neviem cim to teraz chrani, ale snad este nezmrzla. Ja som jej hned povedal ze naco kupila taku palmu co nevydrzi mraz, ale uz to kupila. To tu nechcem riesit. Chcelo by to niecim vykurovat ak teplota klesne pod 3 stupne. Ma to byt nieco jednoduche a lacne.
Mna napadlo tam dat takyto termostat z alzy. Snimac si umiestni kde chce (dole, do stredu, hore - kde odporucate?) Zasuvka (predlzovacka) by bola vnutri v tom boxe. Vtom by bol ten termostat a do termostatu by sa strcilo ohrievacie teleso no neviem este ake. A takuto instalaciu termostatu zvladne aj ona sama.
Rozmyslal som tam dat teplovzdusny ventilator ale v manuali sa pise ze sa nesmu pouzivat vo velmi malych priestoroch a toto je velmi maly priestor. Toto by som tam dal tak max. len pre seba, ale inemu by som to neodporucal.
Nemamte lepsi napad pre lacny nizkovykonovy ohrievac vzduchu na 230V (nech sa ten maly priestor nevykuri za 3 sekundy 2KW ohrievacom) a zase ak by sa tam nieco pokazilo, nech sata palma neupece/nezhori.
Diki vopred za napady. Ja sa tu objavim zajtra vecer.
EDIT: toto by nebolo dobre na to?
https://www.terasvet.sk/giganterra-vyku ... e2042c95e3
Ohrievacia slucka z toho by bola dole na tom drevennom boxe pri kmeni a v strede alebo hore cidlo termostatu. Len ja neviem aku teplotu ma ten kabel. 30-40 stupnov? Menej, viac? Ten termostat by bol nastaveny na 3°C (to je minimum vycitane z navodu) teda by zapinal pri 2,5°C a vypinal 3°C. (hysterezia termostatu je 0,5°C).
Ak 100W je malo, tak by sa pouzili dva kusy a bolo by to 200W.
Toto je dokonca aj bezpecne aj keby to islo non-stop, toto sa mi paci, aj cena, len neviem kolko wattov na jeden taky strom/box. Termostat to aj tak ureguluje.

1