Truba na pecenie vyhodi prudovy chranic
Moderátori: mirosne, Moderátori
Truba na pecenie vyhodi prudovy chranic
Truba na pecenie vyhodi prudovy chranic po nejakom case,pri peceni napriklad pri 200 stupnov po 5tich mintach,pri 170 po siedmych a podobne.Pravdepodobne bude nieco s tepelnym rele v trube ale pre istotu prosim o vase nazory.dik.Truba ma asi osem rokov a predtym s nou ani FI problem nebol.Dakujem.
0
Re: Truba na pecenie vyhodi prudovy chranic
Nebyt chranica zisti by si to az na polo upecenom kurcati.
0
Mne odislo horne, predsalen visi len vo vzduchu na rozdiel od spodneho
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
..vrchné, spodné, zadné... to je len o Murphyho zákonoch..
-Mne odišiel motor na ventilátore... Prvý prieraz zhodil istič (nemám TNS) ... potom rúra síce išla, ale smrdeli plasty - Dúchadlo nedúchalo
Tak že klobúk dolu - MORA domorovala po cca 20. rokoch. Teraz máme Gorenie - asi 3 roky... a už sú zodraté piktogramy na gombíkoch - nech to šľak berie...
-Kamarát mal tuším Elektrolux .. a po pár rokoch (asi 6) sa teplom "rozpadla vrtuľa" !!! To bol iný randál, lebo ostal len strapatý "spodok/plech" a jeden segment čo vytváral "vietor"
Tak že ! Premerať špirály - odpor na vývodoch a na prieraz voči obalu - najlepšie "megmetom", ale hlavne posúdiť celkový stav a s ohľadom na vek... radšej vymeniť celú rúru !! (aj gazdiná bude spokojná - netreba drhnúť!!
Budeš sa babrať niekoľko hodín s výmenou jednej špirály a nakoniec prdne ďaľšia (alebo niečo iné)...lebo s niečim pohneš, čo je tiež už na hranici prepálenia/prierazu a môžeš robiť dookola minimálne 4x ... Nestojí to za TO!!
Pri tejto príležitosti... Ako je to s funkciou "samočistenia" ??
- Mne to moc šťastné riešenie nepripadá - vytvoriť v priestore "obrovskú" vlhkosť, aby mastnoty niekam postekali...
Gazdiná sa síce vyhne nejakému "drhnutiu", ale že by to nespôsobovalo nejakú ujmu komponentom - za to by som ruku do rúry nevopchal !!
Musíme sa zmieriť s tým, že už ani biela technika nie je na "dlhodobú" spotrebu... Veď by po desiatich rokoch a zaplavení trhu museli továrne zatvoriť!! Aj ONI chcú žiť!

-Mne odišiel motor na ventilátore... Prvý prieraz zhodil istič (nemám TNS) ... potom rúra síce išla, ale smrdeli plasty - Dúchadlo nedúchalo

-Kamarát mal tuším Elektrolux .. a po pár rokoch (asi 6) sa teplom "rozpadla vrtuľa" !!! To bol iný randál, lebo ostal len strapatý "spodok/plech" a jeden segment čo vytváral "vietor"

Tak že ! Premerať špirály - odpor na vývodoch a na prieraz voči obalu - najlepšie "megmetom", ale hlavne posúdiť celkový stav a s ohľadom na vek... radšej vymeniť celú rúru !! (aj gazdiná bude spokojná - netreba drhnúť!!

Budeš sa babrať niekoľko hodín s výmenou jednej špirály a nakoniec prdne ďaľšia (alebo niečo iné)...lebo s niečim pohneš, čo je tiež už na hranici prepálenia/prierazu a môžeš robiť dookola minimálne 4x ... Nestojí to za TO!!
Pri tejto príležitosti... Ako je to s funkciou "samočistenia" ??
- Mne to moc šťastné riešenie nepripadá - vytvoriť v priestore "obrovskú" vlhkosť, aby mastnoty niekam postekali...
Gazdiná sa síce vyhne nejakému "drhnutiu", ale že by to nespôsobovalo nejakú ujmu komponentom - za to by som ruku do rúry nevopchal !!

Musíme sa zmieriť s tým, že už ani biela technika nie je na "dlhodobú" spotrebu... Veď by po desiatich rokoch a zaplavení trhu museli továrne zatvoriť!! Aj ONI chcú žiť!

0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Ale prd, topné těleso je vyměněné za chvíli a není vůbec drahé. Nemusíš mít ani originál, stačí podobná velikost a tvar, stejná watáž.
Ale nejdřív si zjisti, které těleso to dělá.
Ale nejdřív si zjisti, které těleso to dělá.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Veď ja mu ani v tej činnosti nebránim, ani ho nejdem odhovárať - nech vymení a možno pôjde zase roky...
Toto je len moja skúsenosť. Na tej More som najprv vymenil vetilátor, a za "chvíľu" prdla zadná kruhová špirárala na prieraz...Máme teraz "novú" sofistikovanejšiu - so zodratými piktogramami

0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Sorry, ale keď mám hneď po záruke kupovať nový šmejd, tak to radšej budem piecť na starej ale funkčnej:

a prežije aj mňa

0
presne takúto rúru zo 60tich rokov mala moja mama,svokra, krstná mama a suseda učiteľka na cukrárskom učilišti ju funkčnú s plačom vyhodila do kontajnera,pri sťahovaní z bytu do menšieho.
Nepamätám sa, žeby som na niektorej z nich za tých 50 rokov musel niečo opravovať.
Zaujímavé, že výrobcove deti aj tak ,,mněli čo žrát,, a neboli na podpore, ,,pretože táta přišel o práci,,,
Nepamätám sa, žeby som na niektorej z nich za tých 50 rokov musel niečo opravovať.
Zaujímavé, že výrobcove deti aj tak ,,mněli čo žrát,, a neboli na podpore, ,,pretože táta přišel o práci,,,
1

Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok