Zásielky z Poľska (ebay) - prečo im to trvá tak dlho

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 12 Mar 2014, 21:09

Zásielky z Poľska (ebay) - prečo im to trvá tak dlho

Príspevok od používateľa Victorio » 07 Feb 2025, 12:07

Nechápem, prečo zásielky z PL, idú tak straaaasne dlho, je to tu za rohom, ale zásielka z ali mi niekedy dôjde skôr, ako od nich.
Zásielka z GB mi raz prišla tak rýchlo, že mi to časovo nevychádzalo ani keby to išlo z GB priamo tu cez TGV :?: Iba že by to naložili na priamy let

Zásielky z PL sa zrazu zaseknu niekde vo Varšave, potom dlho nič, niekedy aj týždeň sa nič nedeje.
0

Používateľov profilový obrázok
Jirka84
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
Vek: 74

Re: Zásielky z Poľska (ebay) - prečo im to trvá tak dlho

Príspevok od používateľa Jirka84 » 25 Feb 2025, 11:37

Asi polský kamion z e-obchodu musí nejprve do překladiště v EU, kde zjišťují přes "AI v SK nebo ČR", kam zakázka opravdu patří, mezitím ten samý kamion už je na opačném konci EU pro jinou zakázku a než se vrátí přes české dálnice (=parkoviště), tak je týden "žádná míra"... :applause: PS víc jak 3 000 000 kamionů světa
0
Naposledy upravil/-a Jirka84 v 25 Feb 2025, 15:01, upravené celkom 1 krát.
LAIK se DIVÍ, odborník žasne nad schopnostmi LAIKA...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení

Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká... :rock:

josek
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 10 Jan 2012, 12:12
Vek: 72

Príspevok od používateľa josek » 25 Feb 2025, 13:42

To je zvláštne, zásielky Allegro z Poľska mi dochádzajú obvykle behom týždňa, max. 10 dní.
Poslednú som dostal za 6 dní od objednávky.
0

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa Victorio » 25 Feb 2025, 13:54

no ved prave, 6 alebo 10 dni z Polska, a 14 dni z obrovskej Ciny ???
v logistike zrejme je nejaky slaby clanok, napr. znama v Dansku ak chce poslat zasielku z maleho mestecka ci dedinky tak ju da do obchodu, odkial to vozia dalej raz tyzdenne, ako u nas pred 100 rokmi 😆, teda nepamatam 😁 ale pocul som...
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 42

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 25 Feb 2025, 14:45

Victorio: z ciny idu cez madarsko, a je rozdiel hodit zasielku s milionom inych do lietadla a za par hodin je v europe, ako sa presuvat po lokalnych cestach s autom a par zasielkami.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

5ko
Power user
Power user
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 69

Príspevok od používateľa 5ko » 25 Feb 2025, 15:31

Možno námet na podnikateľský zámer.
Oprášiť systém spred 200 rokov Pony Expres. :lol:

Stačí si pozrieť na flyradare koľko nájdete nad Európou denne kanárikovo žltých lietadiel DHL a kam pristávajú a potom si pripocítať čas na vy
loženie,preclenie, distribúciu na tisícky ďalších triediacich miest v krajine a rozposlať balíčky do e shopov, obchodov aj súkromným odberateľom a pochopíte koľko je s tým roboty a času,kým paničke príde z kitaja jedna sponka do vlasov za 50 centov ,čo je možno za hrsť ryže pre výrobcu.
Ak by tú prepravu mala z činy na starosti slovenská pošta,tak by ste sa skôr dočkali návratu Haleiovej kométy,ako tovaru a navyše rozobratého na atómy,akoby sa cestou zastavil v Cerne, ale ten urychlovač mu vôbec nepomohol,skôr naopak.🤣
To že z Poľska to trvá tak dlho, už záleží od legislatívnych, colných,či prepravných podmienok,ale aj za tým treba hľadať vždy len prístup a zodpovednosť
Človeka.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

enigma
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 24 Dec 2011, 15:21

Príspevok od používateľa enigma » 25 Feb 2025, 16:19

5ko , zabudol si napísať .... ak vôbec prídu ( z alie ). naposledy som namiesto troch ceruziek na kreslenie , dostal iba prázdny obal . reklamoval som a do dvoch dní boli € na účte
0

105nu70
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 08 Nov 2017, 11:51

Príspevok od používateľa 105nu70 » 25 Feb 2025, 16:35

1
Obrázok 1

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa Victorio » 25 Feb 2025, 19:00

ahaaaa, tak uz to konecne chapem :finga:
0

Milos66
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 28 Sep 2013, 11:31
Vek: 58

Príspevok od používateľa Milos66 » 25 Feb 2025, 21:22

Victorio napísal:
07 Feb 2025, 12:07
Nechápem, prečo zásielky z PL, idú tak straaaasne dlho, je to tu za rohom, ale zásielka z ali mi niekedy dôjde skôr, ako od nich.
Pretože tá zásielka ide tak či tak z Číny, ale s prekladiskom v Poľsku. Je to kôli legislatíve.
0
PC = Foobar2k = S.M.S.L SU-9 PRO = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g + HIFIMAN ARYA Organic.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
The Mandalorian fan

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 26 Feb 2025, 09:58

Milos66: no neviem, mne zasielky z ciny chodia cez Madarsko a tam sa zdrzia max. 1-2 dni. Asi zalezi, co sa posiela a ci to ide lodou, alebo letecky.
0

kapor
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 08 Nov 2012, 08:09

Príspevok od používateľa kapor » 26 Feb 2025, 10:44

Mne zásielky z PRC chodia prelepené niekoľkými štítkami. Ani boh nevie, kadiaľ to išlo :lol:
0
Pochopený omyl je cennejší, ako vlastná pravda vedúca do slepej uličky.........

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 26 Feb 2025, 12:50

ja to pozeram cez tracking, tam je vidiet aj krajinu. Zo zaciatku to chodilo aj cez Holansko, ale teraz uz len Madarsko
0

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa Victorio » 26 Feb 2025, 14:19

skôr idú dlho tie, ktoré objednávam napr. cez Allegro, alebo od súkromnej osoby napr. z ebay.
zdrží sa to napr. pár dní vo warsave, asi tam je problém.

nedávno som objednal "vec" z CZ firmy, ktorá deklarovala že to dodá do 1-2 dni. pre istotu som objedna z číny z Ali, z Ali prišlo o dva dni skôr , rozumej z CZ to išlo 3 týždne, s tým, že to dodával pre CZ firmu oficiálny distribútor Brother. Najlepšie je, že prišli od oboch presne rovnaké "veci" v rovnakom sáčku, = rovnaký zdroj.
dôvod zdržania, medzizastávka v Nemecku a CZ.
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Príspevok od používateľa mr.dred » 26 Feb 2025, 16:41

Victorio napísal:
26 Feb 2025, 14:19
nedávno som objednal "vec" z CZ firmy, ktorá deklarovala že to dodá do 1-2 dni. pre istotu som objedna z číny z Ali, z Ali prišlo o dva dni skôr , rozumej z CZ to išlo 3 týždne, s tým, že to dodával pre CZ firmu oficiálny distribútor Brother. Najlepšie je, že prišli od oboch presne rovnaké "veci" v rovnakom sáčku, = rovnaký zdroj
Podľa mňa a mojich "skúseností" :mrgreen:
U EU "priekupníkov" vzniká problém, keď tovar fyzicky nemá skladom - veď kde by aj toľko položiek skladoval, evidoval a "logistikoval"... To všetko stojí prachy!
Ty zadáš objednávku... Priekupník ho objedná v CN... Príde mu na "sklad" a potom ho vyexpeduje pre Teba... To nejakú dobu trvá... (prevzatie možno niekde v centrálnom sklade - možno mu to dovezie kuriér.. vytriedenie, prebalenie, premarkovanie, objednanie prepravy... atď.).
Ty si objednáš rovnaký tovar priamo napr. na Ali - v rovnakom čase ako u toho priekupníka...
- tovar príde z CN jednou zásielkou pre priekupníka a zároveň aj pre Teba... k Tebe sa dostane priamo z "hlavneho log. centra" cez napr. SPS kuriérom až ku dverám za pár dní... No cez priekupníka to trvá dlhšie o "jeho spracovanie a preposlanie"...
Už som to tu na fóre spomínal, že objednávka u EU priekupníka mi prišla priamo z CN... ON akurát spravil "službu" - vybavil objednávku u CN predajcu a dal ju poslať na moju adresu priamo... samozrejme službu patrične zaplatenu !! :wink:
Preto - "keď už" - nakupujem priamo cez Ali...
Keď chce pri oprave zákazník niečo "strašne rýchlo" - objednám aj z EU skladov ale cena vtedy stúpa minimálne na poštovnom.. A keď si to zaplatí, tak ma to netrápi... (dám mu na výber, lebo aj tak niekoľko rokov mu zariadene leží nefunkčné v regáli a keď si na to spomenie, tak to chce mať za 3 dni opravené :lol: ) Pre seba som zatiaľ nič "životne dôležité" "strašne rýchlo" nepotreboval.. Trpezlivosť ruže prináša 8) Počkám...
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

Milos66
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 28 Sep 2013, 11:31
Vek: 58

Príspevok od používateľa Milos66 » 26 Feb 2025, 17:22

pocitujlasku napísal:
26 Feb 2025, 12:50
ja to pozeram cez tracking, tam je vidiet aj krajinu. Zo zaciatku to chodilo aj cez Holansko, ale teraz uz len Madarsko
Za posledné cca 3 mesiace som mal asi 40 balíkov z Alíču. Všetky mi boli odoslané z Nederland. Z Maďarska mi chodili asi tak pred cca rokom, teraz už nie. Možno je to dané regiónom doručenia. Netuším.
0
PC = Foobar2k = S.M.S.L SU-9 PRO = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g + HIFIMAN ARYA Organic.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
The Mandalorian fan

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 08 Jún 2014, 09:17

Príspevok od používateľa Amaterr » 26 Feb 2025, 17:31

Viktor ? , tak vsetko dobre :)
Nuz neviem , 16teho som
objednaval z Ali … a prave teraz som dostal e-mail , ze zajtra … mne chodia okolo desat dni a pri objednavani mi nabehlo , ze tovar pride 8.3 …, ja ani neviem kadial moje chodia , nikdy som na to neklikol , beriem tie balicky ako darcek pod stromcek , staci mi den dopredu . :)
0

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa Victorio » 26 Feb 2025, 18:14

Amaterr: ano Viktor, dik🙂

ok temu mozme uzavriet, nic s tym nespravime, ak sa da zakamuflovat ak niekto je iba "sprostredkovatel" a tvari sa ze ma tovar realne skladom.
0

enigma
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 24 Dec 2011, 15:21

Príspevok od používateľa enigma » 26 Feb 2025, 22:29

pocitujlasku napísal:
26 Feb 2025, 09:58
Milos66: no neviem, mne zasielky z ciny chodia cez Madarsko a tam sa zdrzia max. 1-2 dni. Asi zalezi, co sa posiela a ci to ide lodou, alebo letecky.
nie všetky idú cez Budapest . ja dostávam skorej cez Holandsko ako cez Maďarsko
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 27 Feb 2025, 09:17

Ono asi zalezi co sa objednava. U mna su to totalne prkotiny, ako moduly, konektory, tranzistory, ledky a taka ta bezna spotrebka, ked sa "hras".
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok