VCR Panasonic NV-HD101
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
- Stály člen
- Dátum registrácie: 31 Jan 2022, 23:48
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Re: VCR Panasonic NV-HD101
..je to presný obrobok.. také niečo tam nemá čo hľadať... odstrániť, obrúsiť, zaleštiť... vymeniť !!!
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
-
- Stály člen
Ak by bol problém v tom ľavom vodítku tak je možné že hlavy sú mimo stopy?
0
- mr.dred
- Ultimate člen
samozrejme...
veď som ti to aj nakreslil...
veď som ti to aj nakreslil...
- Prílohy
-
- obrázok_2025-03-22_181446362.png (21.73 KiB) 940 zobrazení
0
-
- Stály člen
Len sa bojím ako to dvihnúť aby sa mi to nekrčilo zasa kolko otáčok asi? Asi tomu už rozumiem
0
- mr.dred
- Ultimate člen
kurwa chlape - čítaš aspoň?
0
-
- Stály člen
- mr.dred
- Ultimate člen
meraj nastavuj to na tomto signále
- Prílohy
-
- obrázok_2025-03-22_192727892.png (93.79 KiB) 928 zobrazení
0
-
- Stály člen
Ako keby mi to už išlo aj farby nabehnú na sekundu a potom to stratím aký tvar ma mať ten signál? Treba upraviť aj tu pravú rolničku? Neviem či sa mi nedá dostať do tej spravnej polohy stále to vypadáva obraz aj zvuk.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
To musíš vyskúšať...
Ešte na doplnenie:
Je celkom možné, že ten rotujúci bubon bol niekedy dole a na dosadacú plochu sa pri montáži dostalo nejaké zrnko prachu a bubon teraz "šmatle" - pohybuje sa nie po kružnici, ale po elypse. To sa ale voľným okom nedá zisť... musel by si mať odchýlkomer.. (ako na sústruhu, keď zisťuješ, koľko ti "hádže" obrobok).
Tak isto môže byť - aj keď je to málo pravdepodobné - vadné ložisko v motore....(axiálna či radiálna vôľa).
A tu si čo zistil?? lebo nejaká špona z "odierania" statoru a rotoru tam nemá prečo vzniknúť... iba že by bol ten bubon (rotor) naozaj až tak krivo osadený alebo moc nízko
alebo je to len chlp??
A možno bubon "kúpil" ranu, lebo bol "opravár" už nasratý a jebol po ňom
Ešte na doplnenie:
Je celkom možné, že ten rotujúci bubon bol niekedy dole a na dosadacú plochu sa pri montáži dostalo nejaké zrnko prachu a bubon teraz "šmatle" - pohybuje sa nie po kružnici, ale po elypse. To sa ale voľným okom nedá zisť... musel by si mať odchýlkomer.. (ako na sústruhu, keď zisťuješ, koľko ti "hádže" obrobok).
Tak isto môže byť - aj keď je to málo pravdepodobné - vadné ložisko v motore....(axiálna či radiálna vôľa).
A tu si čo zistil?? lebo nejaká špona z "odierania" statoru a rotoru tam nemá prečo vzniknúť... iba že by bol ten bubon (rotor) naozaj až tak krivo osadený alebo moc nízko

A možno bubon "kúpil" ranu, lebo bol "opravár" už nasratý a jebol po ňom

0
Naposledy upravil/-a mr.dred v 22 Mar 2025, 23:22, upravené celkom 1 krát.
-
- Stály člen
Ešte raz Ďakujem za všetky rady.... neviem ale chlp to nieje skúšal som to papierom odstrániť
0
- mr.dred
- Ultimate člen
Až je to naozaj "vyvalcovaná ši vyšmýkaná" kovová špona, tak to nie je dobré znamenie.. To len tak jednoducho opraviť nepôjde... To len vymeniť kompletku motor s bubnami... Možno ešte ten vrchný bubon/rotor s hlavami by sa použiť dal do iného rovnakého stroja, ale ten spodok ???
Možno po rozborke by to šlo odstrániť.. obrúsiť a zaleštiť a vrchný bubon nejakú stotinu pridvihnúť (podložiť papierový kruh (dva) na osadení na hriadeli ... ale to už je na Tebe.... V tom prípade už viac sa pokaziť asi ani nedá.
Tá medzera medzi bubnami je naozaj nejaká "malá"..
Možno po rozborke by to šlo odstrániť.. obrúsiť a zaleštiť a vrchný bubon nejakú stotinu pridvihnúť (podložiť papierový kruh (dva) na osadení na hriadeli ... ale to už je na Tebe.... V tom prípade už viac sa pokaziť asi ani nedá.
Tá medzera medzi bubnami je naozaj nejaká "malá"..
0
-
- Stály člen
To nebude hlavami typujem nejakými kondenzátormi ale neviem v akej časti obvodu...chvílu sa zdá že to už nabehne a potom také čierne pasy sú na obrazovke
0
-
- Stály člen
Dobrý deň vedeli by ste mi prosím vysvetliť ako sa RF signál zo zosilňovača ďalej spracováva v obvodoch na obrazovej doske ?
0
- mr.dred
- Ultimate člen
Z VCR ale v podstate aj TV vysielanie je resp. v tej dobe bolo...takmer rovnaké - až na počet riadkov, ktoré VCR nedal...
- obrazový VF (RF,HF) signál (v základe) je nosný kmitočet modulovaný - riadkami s čiernobielym či farbonosným signálom v patričnej norme (PAL, SECAM, NTSF), synchonizáciou, zvukom, teletextom atď..
Úlohou ďaľších obvodov je správna identifikácia tohto "združeného" signálu a jeho rozloženie do jednotlivých "chlievikov", ktoré po detekci a zlúčení zase vytvoria " jednoduchý videosignál", ktorý dokáže cez AV vstup TV zobraziť.
Celé je to na dlhé písanie... ale pre pochopenie musíš začať študovaním "základu" TV vysielania ... od analógu cez RF až po digitál.. To by som tu musel okopčiť nejakú "knihu" - resp. niekoľko kníh - ktoré sa touto témou zaoberajú...
Vývoj TV prenosu už trvá dlho a každá technológia má svoje špecifiká... VF/RF/HF technológia je už v základnom ponímaní zabudnutá... na jednom "nosnom kmitočte" je možné digitálnou technológiou prenášať x - kanálov a spústu informácií..o ktorých staré TV či VCR ani nechyrovali...
Pokiaľ chceš tej technológi "VCR" porozumieť... musíš sa vrátiť aspoň o 40 rokov dozadu.. aj to asi nebude dosť, lebo vývoj obrazového záznamu už bol vtedy rozbehnutý na komerčnom princípe...
Hľadaj.. študuj... porozumej... ale v podstate - okrem sfunkčnenia zastaralej technológie a nejakej nostalgie .. nevidím v tom žiadny prínos... ani ja sa tomu už nevenujem... Pásky s filmami sú už vekom degradované... rozlíšenie je na úrovni pozerania cez igelitový sáčok..
Ale až chceš, tak ti nejaký "asi aj funkčný? VCR - Goldstar" či 2 prehrávače Daewoo neznámeho stavu za kód na packetu +5€ za balné (spolu) pošlem ... uvolním aspoň 60cm priestoru v skrini

Po česky povedané -"Kto si hraje - nezlobí"...
- obrazový VF (RF,HF) signál (v základe) je nosný kmitočet modulovaný - riadkami s čiernobielym či farbonosným signálom v patričnej norme (PAL, SECAM, NTSF), synchonizáciou, zvukom, teletextom atď..
Úlohou ďaľších obvodov je správna identifikácia tohto "združeného" signálu a jeho rozloženie do jednotlivých "chlievikov", ktoré po detekci a zlúčení zase vytvoria " jednoduchý videosignál", ktorý dokáže cez AV vstup TV zobraziť.
Celé je to na dlhé písanie... ale pre pochopenie musíš začať študovaním "základu" TV vysielania ... od analógu cez RF až po digitál.. To by som tu musel okopčiť nejakú "knihu" - resp. niekoľko kníh - ktoré sa touto témou zaoberajú...
Vývoj TV prenosu už trvá dlho a každá technológia má svoje špecifiká... VF/RF/HF technológia je už v základnom ponímaní zabudnutá... na jednom "nosnom kmitočte" je možné digitálnou technológiou prenášať x - kanálov a spústu informácií..o ktorých staré TV či VCR ani nechyrovali...
Pokiaľ chceš tej technológi "VCR" porozumieť... musíš sa vrátiť aspoň o 40 rokov dozadu.. aj to asi nebude dosť, lebo vývoj obrazového záznamu už bol vtedy rozbehnutý na komerčnom princípe...
Hľadaj.. študuj... porozumej... ale v podstate - okrem sfunkčnenia zastaralej technológie a nejakej nostalgie .. nevidím v tom žiadny prínos... ani ja sa tomu už nevenujem... Pásky s filmami sú už vekom degradované... rozlíšenie je na úrovni pozerania cez igelitový sáčok..
Ale až chceš, tak ti nejaký "asi aj funkčný? VCR - Goldstar" či 2 prehrávače Daewoo neznámeho stavu za kód na packetu +5€ za balné (spolu) pošlem ... uvolním aspoň 60cm priestoru v skrini

Po česky povedané -"Kto si hraje - nezlobí"...

0
AMARO 1984 -1987.
1

Amatéri postavili Noemovu archu, profesionáli Titanic.
-
- Stály člen
Vedel by mi niekto vysvetliť čo znamená keď scart21pin má aj audio out aj audio in prečo to tak je
0
- mr.dred
- Ultimate člen
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 73 Odpovedí