Umyvacka riadu SIEMENS IQ300 - netecie voda do stredneho ramena

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Vek: 48

Umyvacka riadu SIEMENS IQ300 - netecie voda do stredneho ramena

Príspevok od používateľa romiadam » 15 Mar 2025, 00:57

Cavte,

Ako funguje umyvacka riadu?
Vsimol som si ze riad v strede niekedy nie je dobre umyty.

Ak som otvoril rychlo dvere umyvacky, nikdy som nevidel stredne rameno sa tocit. Niekedy som len videl ze zmenilo polohu. Tak som vybral to stredne rameno ci uvidim tiect vodu z tych strednych dier (su tam tri - tri polohy stredneho kosika). z asi 8 otvoreni som len 1x zahliadol tiect s toho silny prud vody. Potom sa mi to uz nepodarilo zopakovat

Tak som dal do umyvacky GoPro kameru to mi potvrdilo ze sa rameno netoci. Tak som zase vybral to stredne rameno a a zapol umyvacku aj s kamerou a kamera mi ukazala ze tam netecie voda.

Je toto normalne ze zo stredneho napajania vody netecie voda a len za urcitych podmienok tam zacne tiect voda? Alebo je nieco s cerpadlom a preto to blbne a netecie tam voda?

Ako je to tam z cerpadlom, tam su tri okruhy vody (1 motor a tri cerpadla? dole , v strede a hore? Hore je len taka vrtulka nieco ako co maju cestari s cim sypu sol alebo polnohospodari rozmetaju gulicky umeleho hnojiva. Hore a dole tecie vosa vzdy. V strede som len zahliadol 1x z mnohych pokusov.

EDIT:
Demontoval som ten plast (ruru) co napaja vodou to stredne rameno a vrchnu vrtulku a zistil som ze vsetko je napajane z jedneho cerpadla spodne rameno a vrchna vrtulka sa stale napaja vodou a to stredne rameno tam ma bielu klapku co blokuje vodu. Ta klapka sa da zatlacit. Takze z toho mi vychadza logicky, ze tu klapku nieco otvara a zatvara (ak to nieco nie je pokazene). Len neviem kedy (v ktorej minute)

image.png

Diki za typy.
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00

Re: Umyvacka riadu SIEMENS IQ300 - netecie voda do stredneho ramena

Príspevok od používateľa Atlan » 15 Mar 2025, 05:48

To bude kazitko ako aj v Beku co navrhol ozraty inzinier po preflamovanej noci za 80E. Prepina to smer vody.
0

Ilija
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 25 Máj 2019, 11:59

Príspevok od používateľa Ilija » 15 Mar 2025, 07:00

Prrčítaj všetko čo som písal Atlanovy, máš asi tiež ventil zónneho umývania, len, poznávajúc Bosch /Siemens, tam je to horšie než v Beko.
Daj foto s dolu.
0

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa romiadam » 16 Mar 2025, 01:20

Dnes som nemal cas sa tomu venovat, bolo pekne, robil som vonku. Zajtra rano zapnem hodinovy cyklus a necham tam GoPro na celu hodinu vo vodotesnej krabici. A uvidim co sa tam deje. A ked sa to netoci vobec, potom to vytiahnem zo svojho miesta a otocim a pozriem co je dole.

Edit: Uz som vcera pozeral rameno ci nie je upchate, nebolo, x krat som ho demontoval polozil zase namontoval, skratka pracoval stym ramenom, ale nedalo mi a znova som pozrel rameno a dierka bola cista ale dnes tam nieco hrkalo. Vcera to nehrkalo. Asi sa to zaseklo. Tak som stym ramenom trepal a buchal az dovtedy kym, to nevypadlo. Bolo to nieco priesvitne take nieco ako gulovy odsek o priemere asi ako ceruzka. Nieco ako sosovka z jednej strany rovna ale bolo to plastove a nepravidelny kruh. Nieviem co to bolo a ako sa to tam dostalo, vsak filter tam bol spravne. Ale koho to trapi. Hlavne ze sa mi teraz zacalo tocit to rameno a aj voda tecie. Zapol som program na cistenie skla a tam hned sa spusti voda aj na strednom ramene. Dal som tam aj GoPro a tu je video pekne sa rameno toci a aj voda dost znacne prudi (si myslim)

Diki za typy. Ja som asi jeden z tych stastnejsich ze to bola len priesvitna "sosovka" zaseknuta v ramene a zly program pri testovani.
0
Naposledy upravil/-a romiadam v 16 Mar 2025, 02:36, upravené celkom 1 krát.
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

Používateľov profilový obrázok
mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Príspevok od používateľa mr.dred » 16 Mar 2025, 02:36

Pred nejakým časom naša Boženka (Bosch) "nedokonale" opláchla na záver riad.. Tak som "vyskúmal", že zo stredného ramena z dierok, kadiaľ by mala voda intenzívne prúdiť trčia nejaké zbytky papiera - nálepky z "uhorkového pohára" ktorý sa zúčastnil umývacieho procesu - vyčistil som a... Babe hovorím!! Nič také do tej umývačky nesmie...veď ešte aj sme si zvykli od hrubého bordelu opláchnuť/postierať riad pred odložením na "pranie"... A minule znovu... ale iná sklenica - z tatárskej omajdy.. a ešte to chcela na mňa zviesť, že ja som ju tam dal...skoro ma je_blo... Ja by som to rovno po opláchnutí do zberu skla drbol... takých pohárov som vlani hádam 100 vyhodil z pivnice... čisté - bez nálepiek a víčok :wink: A zase chce zbierať!!! Vraj na lekvár :axe: Z toľkého lekváru by som sa musel zasrať!!
Prepáčte za OT... ale píčina tam môže byť!
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa romiadam » 16 Mar 2025, 02:56

To pozname.... nic nevyhodit.
1
Obrázok 1

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 16 Mar 2025, 03:13

romiadam napísal:
16 Mar 2025, 02:56
nic nevyhodit.
Závitových plechových víčiek na zaváraninové poháre som vyhodil minimálne 1500 kusov do šrotu... už toho bolo za dve zelóvocárske prepravky... a keď sused sa ma opýtal (keď videl čo vyhadzujem) či nemám aspoň 20 pohárikov s viečkami, "TAK som mu za 3 billa tašky nabalil" HATER - miestny odvozcovia odpadu mali menej roboty :lol: :lol:
Ešte stále v tom kutlochu v pivnici je toho hodne... ale už aspoň Hater zvýšil odber skla zo 4x do roka na 6x... ale nejaké 4-5 120L nádoby ešte dám - okrem fliaš z borovičky :lol: :lol: :lol:

Prepáčte... zase mimo mysu...
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 16 Mar 2025, 03:47

Ale k téme... na tej mojej Božke je len spodné rozstrekovacie rameno pod spodným košom - to je pripojené na vodu stále a stredné rameno pod vrchným košom, ktoré sa pripojí po uzavretí/resp po zasunutí koša .. možno majú niektoré umývačky aj vrchné rozstrekovacie rameno a tým pádom potrebujú aj iné riadenie činnosti... Neviem...
Ale u tohto systému to musí byť dosť vysoký tlak na tom strednom, aby rozprášilo vodu odrazom od vrchnej "dosky"pomedzi riad... A nejaká netesnosť na "pripojení", či len upchatie jednej trysky už nebude mať správny účinok... podobne ako u spaľ. motora.. zlyhá jeden vstrik a minimálne tretina výkonu je v prdeli, lebo ten nefunkčný válec sa chová ako komresor a spotrebuje energiu navyše...
0

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa romiadam » 16 Mar 2025, 20:40

To stredne raneno je ako u tvojej Božky. Zasuva sa do otvorov aj s kosikom. A tie sasuvacie trubky maju tesnenie. Takze je to utesnene "perfektne".
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok