10Gbe sieť v dome
Moderátori: mirosne, Moderátori
10Gbe sieť v dome
Zdravim idem ťahať rozvody na net v dome ale chcem už ísť mierne dobou dopredu chcem už ale zaviesť 10Gbe sieť keďže doma mám 2x QNAP, 2x QNA-T310G1T , Pc zo sieťovými kartami 10GBASE. Moja otázka ťahať kábel 6a alebo ísť ísť do cat 7 a ďalej aké krimpovacie tienene konektory zakúpiť či pri káblu cat 7 budú postačovať keystony cat 6a alebo hľadať už niečo lepšie . Vedel by mi v tomto niekto poradiť. Chcem to už riešiť na dlhé roky tak ak neprerabam po čase.Dakujem
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Re: 10Gbe sieť v dome
Keď ti môžem poradiť, nespoliehaj sa na to, že to spravíš raz a navždy. Naťahaj káble tak, aby si to vedel v budúcnosti prerobiť / opraviť.
0
Tak to mi je jasné že na veky vekové to nebude ale aspoň na 10 rokov ak mám kľud lebo zase príde niečo lepšie
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Keď budeš “šikovný”, aj jediný rok. Keď sme my ťahali kabeláž, dávali sme plávajúcu podlahu ako jeden kus bez prahov. Neosvedčilo sa to, tak otec zobral flexku, že ten práh dorobí. Odniesli si to všetky káble v tom smere.
0
ahoj,
garantujem Ti, ze ziadny kabel z fxp trubky uz nevyberies. takze co ides davat do steny/podlahy, davas navzdy. kable maju taku plastovu izolaciu, ze mas co robit aby si ich dostal do narovnanej chranicky pri montazi. ked nechces cat5e, uplne postacuje cat6 alebo cat6a. kable neukoncuj samcom RJ45, ale vzdy keystonom. na stenu je dostupnych mnozstvo outlet-ov (napr legrand). ak nemas v byte nejaku technologiu (frekvencne menice na rozbeh motorov a pod) nepotrebujes ani tienene kable. tienenie nie je kvalitativny benefit (rychlost, spolahlivost a pod.)
michal
garantujem Ti, ze ziadny kabel z fxp trubky uz nevyberies. takze co ides davat do steny/podlahy, davas navzdy. kable maju taku plastovu izolaciu, ze mas co robit aby si ich dostal do narovnanej chranicky pri montazi. ked nechces cat5e, uplne postacuje cat6 alebo cat6a. kable neukoncuj samcom RJ45, ale vzdy keystonom. na stenu je dostupnych mnozstvo outlet-ov (napr legrand). ak nemas v byte nejaku technologiu (frekvencne menice na rozbeh motorov a pod) nepotrebujes ani tienene kable. tienenie nie je kvalitativny benefit (rychlost, spolahlivost a pod.)
michal
1

- Andrej152
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 29 Júl 2013, 12:49
- Vek: 23
ja osobne po dome by som tahal cat7, optikou iba dlhsie trasy a prepoje vonku medzi stavbami (dielna dom napr. )
zial dostupne opticke kable su velmi jemne, hrozi poskodenie hoc i pri utierani prachu..
zial dostupne opticke kable su velmi jemne, hrozi poskodenie hoc i pri utierani prachu..
0
"zial dostupne opticke kable su velmi jemne, hrozi poskodenie hoc i pri utierani prachu"
Neviem aké optické káble máš na mysli.
Robím s optikou a tie káble vydržia naozaj dosť. Bežné káble. Vo vnútri sú kevlarové vlákna, takže v ťahu je to aj viac ako metalika.
Neviem aké optické káble máš na mysli.
Robím s optikou a tie káble vydržia naozaj dosť. Bežné káble. Vo vnútri sú kevlarové vlákna, takže v ťahu je to aj viac ako metalika.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Ja som staval dom pred dvomi desiatkami rokov.. všetky rozvody elktriky sú v medi v "husacích 16 -tkách krkoch...aj tak neviem načo - ale vtedy to tak bolo, že čo keby... OK!
Ale po rokoch - povedľa nich sa mi potom podarilo zaviesť koaxiál satelitu + dátový kábel krížom cez celý dom.. Bola to síce úmorná práca - radšej som mohol zvoliť 32.-krk ale podarilo sa...Podľa mňa - pod omietku stačia 3+žiláky na osvetlenie luster a iné nepodstatné.... Ale medzi zásuvkami či inými "dôležitými" rozvodmi aj keď tadiaľ pôvodne pôjdu len 3 drôty prierezu 2,5 - by som už tenšiu "trubku" ako 32 nedal... čo keď potrebuješ priviesť dve/tri dvojlinky na zadné repráky DK...? Lebo zmeníš koncepciu obýváku... budeš búrať/sekať/priliepať na omietku či schovávať pod podlahu?? (všade mám keramiku podlahu s vykurovaním, tak schovávačka nehrozí
... ostatné viete o čom je... zaviesť "strunu..atď)
Ale po rokoch - povedľa nich sa mi potom podarilo zaviesť koaxiál satelitu + dátový kábel krížom cez celý dom.. Bola to síce úmorná práca - radšej som mohol zvoliť 32.-krk ale podarilo sa...Podľa mňa - pod omietku stačia 3+žiláky na osvetlenie luster a iné nepodstatné.... Ale medzi zásuvkami či inými "dôležitými" rozvodmi aj keď tadiaľ pôvodne pôjdu len 3 drôty prierezu 2,5 - by som už tenšiu "trubku" ako 32 nedal... čo keď potrebuješ priviesť dve/tri dvojlinky na zadné repráky DK...? Lebo zmeníš koncepciu obýváku... budeš búrať/sekať/priliepať na omietku či schovávať pod podlahu?? (všade mám keramiku podlahu s vykurovaním, tak schovávačka nehrozí

0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
- alexandr
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 08 Feb 2007, 00:00
- Vek: 59
- Kontaktovať používateľa:
Na 10 GB - jednoznačne optiku . Principiálne ani zváranie už nie je nedostupná záležitosť . A dajú sa kúpiť aj hotové patchkordy - ,,kábel s koncovkami na oboch stranách " v požadovanej dĺžke od 1m do 50 m a na objednávku samozrejme aj ......Chce to ozaj len pripravenú trubku - ideálne so špagátom vo vnútri , ten kevlar sa fakt zle reže a veľa znesie . Ak je dobrá trubka , vojde aj prípadný ,,supravodič ".
0