Kurwítka súčasnej doby

Kecajte o čom chcete...

Moderátori: mirosne, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 60

Kurwítka súčasnej doby

Príspevok od používateľa mr.dred » 05 Okt 2025, 11:43

Nedávno mi "prišiel" na stôl ručný šľahač Bosch - po zapnutí ani ťuk... prognóza - tepelná nevratná poistka v motore, alebo zlomený chlp v prívodnom kábli.. Rozborka úžasná - všetko držala jedna skrutka zo spodu-neďaleko metličiek... Ostatné len kvačky, háčiky a západky - to sa dizajnéri vyhrali... ale nejako sa to dalo rozkuchať.
Napájací kábel OK, tak na rad prišlo hľadanie termopoistky... V motore nebola!! Bola na doske "elektroniky" umiestnenej v držadle šľahača... 5A / 100°C hneď na vstupe...
Prečo v držadle/rúčke ?? Tam predsa nemá žiadnu tepelnú väzbu s motorom...ten by musel "horieť", aby sa teplota nad 100° k nemu dostala... a to by už gazdinká šľahač dávno pustila z ruky... "Ale ochranný prvok je dôležitý" ! ...OK!
Pri rozbehu "na prázdno" - na "okamžitý" - plný "impulzný" chod motor nevykazoval žiadnu anomáliu - ako bežný cca 400W motorček - ručika A-metra poskočila niekam k 2,5 - 4 A a ustálila sa niekde okolo 1A... Len vysvetli babe, že ten režim nemá používať pri ponorených hnetačoch v ceste na knedlu či chlieb :lol: To je tak na mixér...nie na miešanie tuhého cesta....
Tá 5A poistka už také "chvíľkové" preťaženie nedala...

Kurwítka typu plánovej degradácie sa už v dnešnej dobe "vraj" nesmú používať... (boli to napr. tie fixačné materiály na dodatočné ukotvenie komponentov, kondenzátory "tepelne naviazané" na kúriace súčiastky, nevybalansované články v batériach náradia atď... )
Určite máte skúsenosti s takýmito kurvítkami - aj iného typu - dajte o nich vedieť... Je to celkom dobré čítanie a mnohokrát sa dá vyhnúť nejakej komplikovanej oprave....
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

budvar10
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 15 Dec 2014, 10:55

Re: Kurwítka súčasnej doby

Príspevok od používateľa budvar10 » 05 Okt 2025, 15:14

Len vysvetli babe, že ten režim nemá používať pri ponorených hnetačoch v ceste na knedlu či chlieb :lol: To je tak na mixér...nie na miešanie tuhého cesta....
Dá sa na to pozrieť aj z druhej strany. Proste takýto výrobok by mal byť dostatočne robustný, aby vydržal aj hrubé zaobchádzanie po dobu min. 2 rokov - taká Praga V3S.

Ja som včera do noci hľadal chybu vo varnej doske. Opatrne, aby som niečo neodpálil, bez schémy, identifikoval som jedno vadné relé. Už sa také nevyrába, ale našiel som nakoniec v Poľsku predajcu. Vo štvrtok by to malo byť tu. Uvidíme.
0

Victorio
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 12 Mar 2014, 21:09

Príspevok od používateľa Victorio » 05 Okt 2025, 15:58

niektori vyrobcovia idu na drzovku priamo, mal som tlaciaren uz nepamatam typ ci xerox, samsung brother , na displeji vypisala Skoncila zivotnost tlaciarne,
zistil som ze je v nej cip, pocitadlo poctu stran nastavene na 33000ks,
po flashnuti , znulovani cipu tlaciaren dostala novy zivot.
neprisiel som na to sam, bolo info na nejakom "vychodnom" fore.
zdovodnenie vyrobcu. : kvoli zivotnosti suciastok, plastov, ked po urcitom case uz nie je mozne zabezpecit bezpecne pouzivanie ,

za chvilu toto budeme mat v autach,prvy rok vymen olej, druhy atd vymen baterku, brzdy, remene, a po 10 alebo menej rokoch "vymen auto" 😵💫
0
Naposledy upravil/-a Victorio v 05 Okt 2025, 20:35, upravené celkom 1 krát.

maskrtnik01
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
Vek: 28

Príspevok od používateľa maskrtnik01 » 05 Okt 2025, 16:16

A potom príde dom, ktorý po x rokoch expiruje, a bez ohľadu na reálny statický stav, ťa proste nepustí dnu pre tvoju ochranu.
0

5ko
Power user
Power user
Dátum registrácie: 18 Feb 2010, 00:00
Vek: 69

Príspevok od používateľa 5ko » 05 Okt 2025, 16:48

Horšie bude,keď ťa vymkne žena,
dom je ešte OK,ale ty si už po dátume použiteľnosti.🤣
3
Obrázok 3
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.

Amaterr
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 08 Jún 2014, 09:17

Príspevok od používateľa Amaterr » 05 Okt 2025, 18:11

ked sa tu spomenula tlaciaren , robil som pred rokmi s jednou /Domino/ , sluzila na popisovanie rozneho tovaru a pouzivala sa obcas , a nik nechapal preco ked sa pripojila do stroja , hlasila , ze napln je prazdna , aj ked bola do plna .Vylupil som zo spodu kanistra tuto dosticku , ta bola ako generator , a zasuvala sa do petice co bola v stroji zospodu. Nik to nevedel " odrbat", zila si svoj zivot , tak potom cele to slavne popisovanie skoncilo , stale kupovat nove kanistre . Inak ostal k tomu na tocenom kabliku krasny ovladaci panel s membranovymi tlacitkami , abeceda .. a cislami , ale vyuzitie som “ zatial “ nenasiel.
Prílohy
IMG_1822.jpeg
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 05 Okt 2025, 19:48

budvar10 napísal:
05 Okt 2025, 15:14
Proste takýto výrobok by mal byť dostatočne robustný, aby vydržal aj hrubé zaobchádzanie po dobu min. 2 rokov - taká Praga V3S.
Nestrieľaj tak ďaleko... na Prage S5T - som takmer celý dom doviezol a to bola iba o rok mladšia, ako ja :lol: :lol:
0

Mek
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 15 Okt 2015, 20:49
Vek: 38
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek » 05 Okt 2025, 22:10

Kamos pustil niekolkokrat za sebou na tlaciarni Lexmark cistiaci proces na vycistenie trysiek, ale tak boli zaschnute, ze neprenikla ani kvapka. A tlaciaren bola tak "inteligentna", ze vyhlasila nedostatok farby.
Par rokov sedela odlozena v krabici a potom som ju dostal na suciastky, uz je "pod drnom" nech jej je zem lahka. Moc tam toho nebolo, same zakaznicke IO s oznacenim bez datasheetov - prisne tajne. Lexmark som pridal na zoznam mojich zakazanych znaciek.
0
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat. Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby. Povolanim som SW inzinier.
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK

Ilija
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 25 Máj 2019, 11:59

Príspevok od používateľa Ilija » 05 Okt 2025, 23:12

V autách, napríklad Peugeot 1.2 benzín -, je ich ešte, toto viem naspamäť, rozvodovy remeň v oleji. Od toho už sa nedá moc väčšia blbosť spraviť...
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 06 Okt 2025, 06:53

Prvá moja Lexmarka ide do teraz... len už som zo 10 rokov nekupoval do nej kartridže... Za ich cenu by som mohol kúpiť dve tlačiarne... Ale skener má výborný... pri max. rozlíšení nestíhala pamäť v PC... aj tlač bola vynikajúca... Keď som na colnicu doniesol mamin ŽL, tak mi ho colníčka vrátila, že ona chce iba kópiu :lol:
Horšiu skúsenosť som mal s Canon-kou.. čo vedela aj potlač na disky... Tá skončila pár mesiacov po záruke s vylámanými koncovými spínačmi v mechanike na čistenie a plným podpalubím "odpadovej" farby. Žrala aj trávu pri ceste... hlavne pri tlači na CD...
0

budvar10
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 15 Dec 2014, 10:55

Príspevok od používateľa budvar10 » 06 Okt 2025, 07:11

Náplne do tlačiarne, to je ďalšia kapitola. Jedna sada je 2/3 ceny novej tlačiarne. Tak akurát aby si tlačiareň nevyhodil a nekúpil rovno novú. Čo typ tlačiarne, to iný cartridge, u jedného výrobcu.
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 42

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 06 Okt 2025, 07:41

u tlaciarni je to podobne, ako u napr. hernych konzol. samotny hw sa predava pod cenu, lebo sa pocita s tym, ze sa to dorovna na naplniach. a hlavne nezabudaj, ze nove tlaciarne maju len startovacie naplne, maju mensiu kapacitu, ako ked kupis novr. takze sa ti velmi neoplati kupovat novu tlaciaren
1
Obrázok 1
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

anielikk
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 03 Dec 2017, 13:11
Vek: 40

Príspevok od používateľa anielikk » 06 Okt 2025, 19:20

Ja som mal tú česť s tlačiarňou Hewlett-Packard. Po záručnej dobe sama od seba začala deformovať obrázky pri tlači, dokonca nechcela brať originálne kazety s farbou. Tiež som zisťoval problém na internete a niečo som aj našiel, stačilo v PC zmeniť dátum a rok na neskorší ako aktuálne bol a všetko zase išlo ako po masle. Po čase ma to však prestalo baviť a letela rovno do kontajnera na nebezpečný odpad. Po tejto skúsenosti HP výrobky neodporúčam a nechcel by som ich ani zadarmo.
1
Obrázok 1

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 06 Okt 2025, 19:48

..len pomimo.. až by chcel niekto tú Lexmark X1130 len ako skener (aj keď s novými farbičkami určite pôjde aj tlač, lebo tlačová hlava je priamo na kartridži), tak s origo softom to vedelo ísť tuším cez 4000 dpi (TTF formát) - samozrejme zadara...za odvoz.. mne už stačí na nejké žuvanie aj "300" dpi z Canonky MF633CDw :wink:
0

enigma
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 24 Dec 2011, 15:21

Príspevok od používateľa enigma » 06 Okt 2025, 19:51

ja zasa Lexmark ani na oči . HP laserjet 1010 až 1018 si neviem vynachváliť . natlačil som na nej aj dokumenty ... ( 1500 strán dielenských príručiek na škodu Felíciu . samozrejme obojstrane ) , tlačil som aj na fóliu DPS-ky ..... a ešte stále ide . iba kertridž som menil
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 42

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 06 Okt 2025, 20:46

Volakedy v casoch win98 som mal lexmark atramentovku. Tlaciaren ako taka v pohode, ale tie ceny za kartridge neskutocne, nemat moznost ziskat origo za rozumnu cenu, tak by letela z okna.
Stare HP su neznicitelne, ale v poslednych rokoch znacka ako taka isla dole vodou, asi vo vsetkom. 20 novych notasov do firmy, 8 islo obratom na reklamacku, lebo sa nedali ani zapnut. a bezne bolo, ze po 2-3 rokoch "odchadzali" ako na beziacom pase.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

enigma
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 24 Dec 2011, 15:21

Príspevok od používateľa enigma » 06 Okt 2025, 20:51

mal niekto z vás seikosha 9 ihličkovú ( traktor ) tlačiareň ?
0

mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen

Príspevok od používateľa mr.dred » 06 Okt 2025, 20:59

"Traktor" 9 ihlový mám tu za chrbtom :lol: :lol: :lol:
0

SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 29 Sep 2007, 00:00
Vek: 49

Príspevok od používateľa SMITH » 06 Okt 2025, 21:11

Mám niekde v pivnici 24 ihličkovku A3 a v robote ešte stále použivame ihličkovky OKI , aj keď sa už menia za termály ZEBRA .
0
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)

Edgar
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 12 Aug 2013, 02:28
Vek: 28

Príspevok od používateľa Edgar » 07 Okt 2025, 20:03

Pozerám že tlačiareň je asi jeden z najhorších domácich spotrebičov :D Ale sranda že prvá Epson mi vydržala nejakých 8 rokov aj s čínskymi cartridgami... Perfektný skener 1200 DPI... Ďalšia HP asi tak 2-3 roky, potom sa udialo presne to čo tu niekto spomínal - netlačila ani s úplne novými cartridgami... Katastrofálny skener... Potom som znova kúpil Epson, 6 rokov bol pokoj aj s čínskymi cartridgami... Tú mám dodnes vlastne len kvôli skeneru... K tomu používam laserovú HP kde som nedávno menil komplet všetky tonery za asi 220€, pričom celá tlačiareň bola pred nejakým časom v akcii za 200€... Ale iba so štartovacími tonermi... No aj tie mi na mojej vydržali okolo 500 strán, čiže podľa mojich výpočtov je kúpa nových tonerov rentabilná len ak vydržia 2x toľko... A hej, HP aj keď laserovka, znova katastrofálny skener... A ešte to, že dokument prefotený na tlačiarni je kvalitnejší než oskenovaný (na najvyšších nastaveniach) a znova vytlačený, toto tiež nepochopím proste. U Epsonov je to vždy rovnako kvalitné či už sken a tlač alebo kopírovanie...
0

Napísať odpoveď