AKÝ NOVÝ MULTIMETER?

Spájky, odsávačky; Kliešte, skrutkovače; Meráky, Generátory; Čistenie, leptanie; Vŕtačky, frézy; Pomôcky, lupy...

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
mirki
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 323
Dátum registrácie: 08 Okt 2007, 00:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Vek: 33

multimeter

Príspevok od používateľa mirki » 23 Nov 2007, 19:58

Chcel by som si kupit nový multimeter lebo tych cinskych mam uz plne zuby. Tak sa chcem poradit co hovorite na tento multimeter:
http://www.priemyselnytovar.sk/dema.fil ... ?obj=94181
alebo poradte mi prosim nieco lepsie v cene tak do 2000sk
0

Používateľov profilový obrázok
ypsi
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1546
Dátum registrácie: 09 Feb 2007, 00:00
Bydlisko: Žilina
Vek: 106

Príspevok od používateľa ypsi » 23 Nov 2007, 20:21

Vitaj medzi nami, Mirki, k tvojmu dotazu. Ten merak je cina ako asi v setko v tejto kategorii. Do tejto ceny sa daju kupit prakticky na jedno kopyto. Myslim ze konkretne tento ma navyse schopnosti, ktore asi vyuzije nejaky zahradkar v sklenniku, ako bastlir. :)
Neviem posudit tvoje schopnosti, to vies najlepsie sam, a podla toho si vyber merak, ktory vyuzijes co najviac a bude ta stat co najmenej penazi. Dobry vyber najdes v klasickych shopoch zo suciastkami, www.sos.sk, www.avelmak.sk, www.gme.sk, www.micronix.sk/mereni/index.htm ....
0

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 818
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Vek: 35

Príspevok od používateľa Marek89 » 15 Feb 2008, 20:45

Je mozne merat AC prud digitalnym multimetrom dlhsiu dobu ?
0

Používateľov profilový obrázok
einsteinmino
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2249
Dátum registrácie: 16 Máj 2007, 00:00
Bydlisko: Kysucke Nove Mesto
Vek: 38
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa einsteinmino » 15 Feb 2008, 20:51

podla toho aky velky prud to bude a aky merak ..malo by to byt v papieroch od meraku
0
___________________________________________
Pracujem na 1kW meniči do auta, na zosilňovač

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 818
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Vek: 35

Príspevok od používateľa Marek89 » 15 Feb 2008, 20:52

Do 10A AC
0

marek181818

Príspevok od používateľa marek181818 » 15 Feb 2008, 20:54

Marek89 napísal:Je mozne merat AC prud digitalnym multimetrom dlhsiu dobu ?
no ja co viem tak napr 230v max 5s mensie do 30v mozno aj viac by sa nemalo nic stat aj ked ja som skusal starsi multimeter aj dlhsie ako 5s mat na 230v pripojeny ale fakt nic sa nestalo je to kvoli tomu ze sa moze poskodit zle merat a pod

bnc
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 1
Dátum registrácie: 21 Feb 2008, 00:00

dobre multimetry

Príspevok od používateľa bnc » 21 Feb 2008, 15:25

www.shop.ema-elektro.sk aj tu majú dobré multimetre za priaznivé ceny...
0

Používateľov profilový obrázok
SMITH
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1669
Dátum registrácie: 29 Sep 2007, 00:00
Bydlisko: Púchov
Vek: 48

Príspevok od používateľa SMITH » 21 Feb 2008, 16:59

Ako písal YPSI sám musíš vedieť čo od neho chceš , ale z praxe viem ,že multifunkčné veci vedšinou nestoja za nič .
Myslím ,že meranie osvetlenia a rel vlhkosti asi moc nepoužiješ.
Osobne by som doporučoval METEX i v horšom prípade UNI-T
Ak to ale myslíš velmi vážne tak jednoznačne FLUKE.
0
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 818
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Vek: 35

Príspevok od používateľa Marek89 » 16 Mar 2008, 11:34

Poradte mi nejaky mulitmeter ktory dokaze merat AC I do 20A, DC I do 20A, AC a DC U - do 1000V, R do 200 Mohm, C - do 200uF, L - do 1H, teplota a pokial je to mozne, aby mal aj bargraph.
0

Split

Príspevok od používateľa Split » 16 Mar 2008, 12:28

uni-t sa drahsie neoplati kupovat..odchadzaju na nich hlavne ampermetre...na sos.sk vyzeraju zaujimavo tie benningy ale nemaju tam cenu..skoda...metex som mal moznost odskusat iba jeden a mozem povedat iba ze bol spolahlivy...ale ak chces kvalitu tak jednoznacne fluke..ale za kvalitu sa plati..

Inak si si isty ze vsetky teto funkcie budes potrebovat?Vacsie napatie ako 400V merat aj tak nebudes pretoze pristroje v tejto kategorii maju ochranu kategorie cislo 2 cize pre pouzitie nn ktore je do 1000V ale napatie medzi 400 a 1000 sa velmi casto nemeria..prud by som este pochopil tam je to naozaj dolezite...odpor (ak myslis klasicke odpory do dps) sa vacsi ako 20 Mohm zriedka vyskytuje jedine ak by si chcel merat izolacne odpory a nato su uz vacsinou odborne pristroje..kapacita,indukcnost sa vyskytuje pomerne casto ale ruku k srdcu...vacsina kapacit ktoru by si meral je z keramiky a tam som vacsiu hodnotu ako jednotky mikrofarad nevidel...toboz nie indukcnost..1H je uz fakt hovado...
Vezmi si ze kazda velicina ktoru dokaze pristroj merat mu pribera na cene a ta cena je potom uz naozaj neunosna..ja sam Uni-t 30 a v podstate jedine co mi na nom vadi je ze ze nedokaze merat striedavy prud..ale inak odpor do 20M,napatie do 500V DC,AC,prud do 10A (rozsah aj ua) a este teplota


do kategorie 1000Sk ponuka sos.sk merak UT 50c a asi aj ten splni vacsinu tvojich poziadaviek...

Používateľov profilový obrázok
1maros6
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 240
Dátum registrácie: 24 Sep 2007, 00:00

Príspevok od používateľa 1maros6 » 16 Mar 2008, 14:01

ten merak je v pohode mi ho mame skole a meria dost presne ...ale za tu cenu kupis aj nieco lepsie a z takou kvalitou aku ma tento merak by si urcite mohol vybrat nieaky lacnejsi..
0

Používateľov profilový obrázok
Lubor
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 340
Dátum registrácie: 15 Dec 2007, 00:00
Bydlisko: Nová Dubnica

Príspevok od používateľa Lubor » 17 Mar 2008, 01:22

Tie meráky sú aj tak všetky vyrobené v CHINE alebo KOREA :P .Ale bacha!V roku 1990 som si kúpil v Holešovickej tržnici v Prahe v stánku GM multík VOLTCRAFT 3600,/Made in Korea!/=890Kčs, rozmery:11x5,5x1 cm!!! s automatickým prepínaním rozsahov, jediná chyba bola, že nemeral prúdy, ale túto funkciu som aj tak v živote nepotreboval.Dokázal som vďaka nemu ale vylúčiť vadné O.Z. MAA.../chyba prilepenia sa v dlhšej kladnej saturácii - kód výroby U,V, a W 20-výrobná vada TESLA Rožnov p.R./ ako aj iné chyby napr. na tyristoroch.Minulý rok mi ale padol na kovový rošt pri oprave meniča na jednej vodárni, a praskol mi LCD. :evil: Ten nový čo mám teraz stojí za... :twisted:
0

jaro17
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 278
Dátum registrácie: 21 Jan 2008, 00:00
Bydlisko: SK

Príspevok od používateľa jaro17 » 17 Mar 2008, 07:01

Ja osobne hladam stolny multymeter ktory by meral okrem zakladnych velicin (I,U,R,hFE,..) aj hlavne indukcnost do desiatok mH a kapacitu tiez aspon do 1mF...
0

Tuf
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1249
Dátum registrácie: 27 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: cz

Príspevok od používateľa Tuf » 17 Mar 2008, 11:45

Na meranie L a C sa možno v bazáre najdú staré môstíky TESLA TM393 pre R, C, a Ls aj Lp (L akože s odporom vinutia v sérii Ls lebo paralelne Lp), v rozsahoch od 0,1 ohmu do 1 Mohmu, 10pF do 10µF a 100µH do 100 H. Prípadne iné (Most Tesla BM366, RLC MOST Tesla BM498 a podobné)
Nový digitál je napríklad L-C metr RE6000. Technické údaje Displej--- 1999, výška 27mm Kapacita--- 2n-20n-200n-2µ-20µ-200µF Indukčnost--- 2mH-20mH-200mH-2H-20H. Na meranie tlmivek výhybek to ide, na vf cievky ani náhodou.
U univerzálneho digitála s automatikou prepínania rozsahov to chce trpezlivosť pri čakaní na ustálenie hodnoty. Prednost dávam klasickému manuálnemu prepínaniu rozsahov. Vhodná funkcia je bzučiak na kontrolu neprerušenosti vodičov a skúšačka diód, prípadne aj skúšač h21 tranzistorov. Niektoré univerzály nemajú meranie striedavých prúdov, čo niekedy chýba.
0

jaro17
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 278
Dátum registrácie: 21 Jan 2008, 00:00
Bydlisko: SK

Príspevok od používateľa jaro17 » 17 Mar 2008, 18:52

o tych starych RLC mostoch viem, ale ja chcem skor nieco ako all in one :)
0

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 818
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Vek: 35

Príspevok od používateľa Marek89 » 20 Mar 2008, 07:35

Mam UT55. Pekny multimeter, len mam problem s jednou vecou, ako mam zmerat frekvenciu, napr. v zasuvke ? Cerveny kabel mam dat do lavej a cierny do pravej dierky ?
0

Split

Príspevok od používateľa Split » 20 Mar 2008, 08:50

no niesom si isty...pozri sa v manuali pre parametre pri merani frekvencie....

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 818
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Vek: 35

Príspevok od používateľa Marek89 » 20 Mar 2008, 08:51

praveze manual mam v polstine
0

Tuf
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1249
Dátum registrácie: 27 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: cz

Príspevok od používateľa Tuf » 20 Mar 2008, 09:07

Marek89, ak máš život rád, môžeš frekveniu siete zmerať na výstupe transformátorčeka - izolovane od siete a bezpečne. Pri meraní napetia v sieťovej zásuvke sa najprv pripojí prívod k nuláku a pak na fázu (L). Pri pohlade zopredu je fáza vlavo na strane srdca.
Pri meraní frekvencií iných zdrojov je to to isté ako pri meraní striedavých napetí. Nemá plus, nemá mínus, striedajú sa. U stejnosmerného napetia treba dodržat polaritu u rúčkových merákov. Digitál indikuje polaritu + alebo -.
0

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 818
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Vek: 35

Príspevok od používateľa Marek89 » 20 Mar 2008, 11:18

Ako su robene tie cidla na meranie teploty pri multimetroch a mozem s nimi zmerat teplotu trafopajky na hrote ? Na konci cidla je spoj, ale neviem ci je to cin alebo nieco ine.
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok