Zvyseny odpor meracich kablov
Moderátori: Drakoush, Moderátori
- Mek
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 15 Okt 2015, 20:49
- Vek: 37
- Kontaktovať používateľa:
Zvyseny odpor meracich kablov
Caute,
mam multimeter Brymen a pouzivam ho s meracimi kablami (hrotmi), co k tomu boli. Uz je po zaruke, a vsimol som si, ze meracie kable maju odpor nahodne od 0 do 30 Ω cca. Odpor sa zmensi, ked pritlacim, alebo nejak pohybem kablami v mieste, kde vstupuju do hrotu.
Myslim si, ze vlasy v tom kabli sa polamali a teraz to robi haluze. Stve ma to pri merani malych odporov. Da sa to este nejako zachranit, alebo sa mam poobzerat po novych hrotoch?
mam multimeter Brymen a pouzivam ho s meracimi kablami (hrotmi), co k tomu boli. Uz je po zaruke, a vsimol som si, ze meracie kable maju odpor nahodne od 0 do 30 Ω cca. Odpor sa zmensi, ked pritlacim, alebo nejak pohybem kablami v mieste, kde vstupuju do hrotu.
Myslim si, ze vlasy v tom kabli sa polamali a teraz to robi haluze. Stve ma to pri merani malych odporov. Da sa to este nejako zachranit, alebo sa mam poobzerat po novych hrotoch?
0
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat. Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby. Povolanim som SW inzinier.
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK
Re: Zvyseny odpor meracich kablov
Zdravím všetkých,
mám merák Metex M32 a teraz asi po 18 rokoch mi zacal ohmeter ukazovat odpor meracich káblov cca 16,4 Ohm. Mohol sa merák nejak rozladiť ale poškodiť?
mám merák Metex M32 a teraz asi po 18 rokoch mi zacal ohmeter ukazovat odpor meracich káblov cca 16,4 Ohm. Mohol sa merák nejak rozladiť ale poškodiť?
0
-
- Power user
- Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
- Vek: 72
A prečo neupodozrievaš aj meracie káble ? Čo ti bráni kúskom hrubého drôtu vyskratovať meracie zdierky ?
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.
Skúšal som skratovať medeným drótom, ktorý má dĺžku 12cm a priemet 1,7 mm. Drôt mal odpor 11,7 Ohm.
0
Ešte skontroluj či sú v poriadku svorky v meráku , ak áno , tak je pokazený . Pokiaľ si nemeral napätie na odporovom rozsahu , tak to vidím na nejaký kondenzátor ...
Apropo , baterku si vymenil ?
Apropo , baterku si vymenil ?
0
Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
multimeter som otvoril a znova poskladal, trochu som preškrabal svorky a už ukazujú originálne káble iba 0,2 Ohm čo je úplne v pohode
1
1
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok