Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Spájky, odsávačky; Kliešte, skrutkovače; Meráky, Generátory; Čistenie, leptanie; Vŕtačky, frézy; Pomôcky, lupy...

Moderátori: Drakoush, Moderátori

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 11 Dec 2023, 19:20

Aky by niekto tuzil odstranit chyby ktore ma originalny firmware, tak tu najde alternativny soft, staci spustit program a presunut subory na sd kartu, tu zalozi namiesto originalnej do oscilokopu a spusti sa alternativny firmver, ten je nacitany z sdkarty do ram, nastavenia sa ukladaju na sd kartu.

Zalozenim povodnej karty sa spusti originalny soft z flash pamete.

Vsetko na vlastne riziko ako vzdy.

https://www.eevblog.com/forum/testgear/ ... msg5213988

Nejake video
https://youtu.be/CzC73Oc7DBw
0

Lennox
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 296
Dátum registrácie: 12 Sep 2019, 22:51
Bydlisko: Bratislava

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Lennox » 11 Dec 2023, 21:14

Ahoj, tak skúsil som ten zázrak.
Nakopíroval som .BIN na SD kartu a tou WIN utilitkou založil SD kartu zapol osciloskop.
Nahodil sa úvodný splash screel PECO SCOPE a nabehol ten upravený FW.

U mňa sa to chová nasledovne:
- žiadny trace ani na jednom kanále (ani nič nemeria).
- brutálne piští podsvietenie, stíchne až pri 100% jasu.
- ovládanie menu je "divné" dám prst zo slidera a menu sa zavrie.

Edit.
prečo som nevidel trace, lebo je mimo značky. Keď som posunul značku až úplne dole tak sa zobrazil v
hornej polovici.
Na vstup som pustil 10kHz sinus a zobrazilo iba dolné polvlny, keď prepínam citlivosť tak to rôzne osekáva.
No proste to nefunguje. A takto podobne nefungujú aj ostatné alt. FW nie len ten od teba.

Je možné, že mám nejakú inú verziu tohto zázraku alebo robím nejakú chybu.

Stretol si sa s takýmto chovaním?
0

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 12 Dec 2023, 06:32

Kalibraciu si previedol?

Si si isty stym podsvietenim, podsvietenie riadi fpga, stym sa nic neda robit, len mu poslat hodnotu. Cize by to na piskanie nemalo mat v plyv co je tam nahrate.

Dotyk je divný, nahraj video.
0

Lennox
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 296
Dátum registrácie: 12 Sep 2019, 22:51
Bydlisko: Bratislava

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Lennox » 17 Dec 2023, 11:00

Ahoj,
tak som mal chvíľku času sa tomu povenovať. Musím povedať, že si spravil kus roboty a venoval si tomu svoj čas za čo ti vďaka.
- problém s pískaním je iba ak je batéria vybitá pod 20%, v opačnom prípade relatívne OK.
- zvláštne zobrazovanie a divný offset kanálu, vyriešené bolo potrebné skalibrovať v menu.
- zvláštne chovanie menu (zatváranie atp.) tu som laboroval s kade čím nakoniec som FW nahral na
inú (značkovú) SD kartu a problém zmizol. Takže chyba bola v mojej prastarej 1G SD karte.
- čo som si všimol, stále ostalo to trasenie ukazovateľa batérie aj keď v menšej miere ako predtým.
- ten nápad s RTC je výborný, objednal som modul. Keď príde nahodím.
Budem priebežne používať a ak na niečo prídem napíšem sem.
:thumbup:
0

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 17 Dec 2023, 12:27

Treba preskrabnut plosak, a dat menic na 5V, tych 5V priviest len na ten jeden hlavny stabilizator 3,3V(res 3V) tym padom je napatie pre zosilnovac AD prevodnik konstantne, a tym padom to necura s vybijanim baterky.

Ja som program nepisal ja len odstranujem chyby a nedostatky.

PS. Ta karta mozno mala malo vyhradeneho miesta v predu kde sa zapisuje firmvare. Ale to uz je teraz jedno, hlavne ze ide.
0

Lennox
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 296
Dátum registrácie: 12 Sep 2019, 22:51
Bydlisko: Bratislava

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Lennox » 17 Dec 2023, 12:54

Pre zaujímavosť sa opýtam. V čom to programuješ?
0

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 24 Dec 2023, 08:19

Ccko v prostredi Netbean20. Len zakladny program s menu je roztahany na 13000 riadkoch, plus dalsie podprogrami ale do tých sa aspon casto nechodi, res niesu take dlhe.
Kedze sa mi nepodarilo nainstalovat, prekladac do toho programu. Tak mam na sdkarte linux, nabotujem z sdkarty linux, spustim netbean, v konzole linuxu napisem make, a druhom okne prikaz na nahratie do osciloskopu. Tak ze sa stym robi dost tazko. Skusil som rozbehat simulator , ale zabralo to 9GB na sdkarte, tak ze nemam miesto na nej a ani som sa este nedostal k tomu rozchodit to. Hlavne kompilacia simulatora trva cez 30min,kym vygeneruje tych 9GB dat. Tak ze potrebujem instalovat linux na 64gb kartu a vsetko okolo toho.
Trebalo by mi to rozchodit, lebo ked vyrabam menu, tak je to otravne.

Nova verzia 0.018g oprava merania v rezime DC
0

Lennox
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 296
Dátum registrácie: 12 Sep 2019, 22:51
Bydlisko: Bratislava

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Lennox » 24 Dec 2023, 13:16

Pecka. Toto je pre mňa čisté sci-fi. Ako si sa dostal ku zdrojáku?
0

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 24 Dec 2023, 16:03

Jeden pan sa nudil, tak cely povodny firmvare nastrojom od tajnych sluzieb rozkodoval a zistoval ako to funguje. A kedze sa doslo k tomu ze vela veci je tam spravenych hrozne, tak sa od urciteho momentu zacal pisat novy kod na zaklade zistenych veci. Pan to uz zanechal, tak som zacal opravovat nejake chyby co tam boli.

Teraz je to otvireny volne pristuny kod ktory si moze kazdy upravit na svoj obraz.
0

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 30 Dec 2023, 18:52

Vyrieseny problem v windows, ked trebalo dlho cakat az 60s kym sa zobrazi disk.
V0.019b-teraz sa pripoji do 6sekund.

https://www.eevblog.com/forum/testgear/ ... cope/1650/
0
Naposledy upravil/-a Atlan v 07 Jan 2024, 15:56, upravené celkom 1 krát.

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 07 Jan 2024, 15:55

0.019g odstranena chyba konfiguracie portu displeja.
Uz ma normalne farby, a zmizlo moare.
2
Obrázok 2

Používateľov profilový obrázok
gfox
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 204
Dátum registrácie: 12 Mar 2013, 20:16
Bydlisko: Lovinobaňa
Vek: 53

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa gfox » 25 Jan 2024, 12:12

Atlan napísal:
11 Dec 2023, 19:20
Aky by niekto tuzil odstranit chyby ktore ma originalny firmware, tak tu najde alternativny soft, staci spustit program a presunut subory na sd kartu, tu zalozi namiesto originalnej do oscilokopu a spusti sa alternativny firmver, ten je nacitany z sdkarty do ram, nastavenia sa ukladaju na sd kartu.
Nerozumiem aký program treba spustiť aby som presunul súbory na sd kartu. Nemohli by ste to lepšie popísať ?
Na tom odkaze si viem stiahnuť ten alternatívny soft od vás, ale ako ho mám dať na sd kartu?
0

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 25 Jan 2024, 19:45

Spustit prrogram Loader pod windowsom.
Nejake video ohladom toho je na youtube.
0

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 26 Jan 2024, 17:23

Použiteľná verzia by mala byt v0.022f
0

Používateľov profilový obrázok
gfox
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 204
Dátum registrácie: 12 Mar 2013, 20:16
Bydlisko: Lovinobaňa
Vek: 53

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa gfox » 26 Jan 2024, 17:28

Ale ja neviem odkiaľ mám zobrať ten program Loader.
0

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 26 Jan 2024, 18:04

https://github.com/Atlan4/Fnirsi1013D

Loader.zip.
Je tam aj priecinok co robit ked je problem s kartou. Ako vzdy vsetko na vlastne nebezpečie :D

Video ako nahrat subory do specialnej oblasti sdkarty https://youtu.be/LVI45oJHTK8?si=DPj073HgD5Jeuydx
1
Obrázok 1

Používateľov profilový obrázok
gfox
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 204
Dátum registrácie: 12 Mar 2013, 20:16
Bydlisko: Lovinobaňa
Vek: 53

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa gfox » 26 Jan 2024, 18:52

Ďakujem. :agree:
0

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 06 Feb 2024, 23:01

V0. 023n doplneny long time rezim. Oproti originalu podporuje nastavenie spustaca (uroven a vzostupnu alebo zostupnu hranu) a samozrejme prezeranie ulozeneho priebehu.

https://youtu.be/BaJblNHIVfk
1
Obrázok 1

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 13 Feb 2024, 18:53

Tusim ze od verzie 0.022f umoznuje zmenit cez menu samplovaciu frekvenciu. Tym padom umoznuje prezerat napr priebeh na i2c zbernici.
Originalny firmver zobrazi len 8 bit clk a data.
Alternativny umoznuje zmenou samplovacej frekvencie nacitat viac vzoriek do pamete, a nasledne posuvanim obrazovky si pozriet dalsie bity. (pozor na 9bit potvrdzujuci bit moze byt prilis kratky a osciloskop ho nemusi zachytit vecsinou to nevadi a pri ladeni ide pouzit aj nizsiu frekvenciu ako 100khz)

Video s ukazkou i2c ds3231
https://youtu.be/IAhKKigb37k
0

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1177
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00
Bydlisko: Kosice okolie

Re: Firmware pre osciloskop FNIRSI 1013D

Príspevok od používateľa Atlan » 01 Mar 2024, 22:21

V0. 024f odstranene nejake chyby.
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok