prosim o pomoc s identifikaciou tejto retro ceskoslovenskej spajkovacej stanice. Respektive ak existuje nejaka schema zapojenia, bol by som vdacny. Ja ked nevidim SMD suciastky a ked tam su stare puzdra IO a tranzistorov, tak som zrazu strateny
Dal mi ju kamarat, ci by som ju opravil, ma k nej citovy vztah. Ked sa prepne vypinac, svieti len cervena LED, ale hrot nehreje. Vlastne ani neviem, ako maju tie LEDky svietit. Vsimol som si preruseny kontakt na oboch vyvodoch potenciometra na regulaciu teploty, ale ani po obnoveni kontaktov to nepomohlo ( potenciometer je premerany, funkcny ). Pripadne ak ste niekto nahodou tuto stanicu opravovali s takymto spravanim, mozno ma aspon budete vediet naviest. Dakujem.
červená má svietiť pokým nenahreje hrot . až po dosiahnutí teploty sa zapne zelená . ja by som to rozobral a ten kryt mechanický narovnal .... nastriekal penou od retechu aby odstránilo všetkú farbu , nastriekal dvojzložkovou základnou a rovno aj povrchovou dvojzložkovou . alebo , ak je možnosť , dať niekomu kto robí s práškovými farbami ( disky ) aby to pekne urobil . predný panel by som urobil nový .... alebo ak sa dajú , odstránil tie nádpisi čo tam neboli od výrobi . inak , vyzerá to pekne ... aj s tým držiakom v tele ....
píšeš že nehreje ... špirálu si meral ? čídlo funguje ? ....
Dakujem za rady. Vizualnu stranku necham na kamarata, myslim ze to ma po dedovi.
A k problemu, na fotke to mozno nevidiet, ale predsa, spirala bola prerusena a este aj pritavena k cervenemu vodicu. Nikdy som v telese nemenil spiralu, je to vobec realizovatelne? Ako sa na to divam, tak sa na to divam, ale neviem, ci to teleso ide rozobrat.
zvt malo asi filialky vo viacerych mestach, v Kosiciach ak sa nemylim bolo, dizajnovo slusne prevedenie, vyrobne dost narocne, nevyzera na malosériovku al vyrobne druzstva.
ale mozno je to CZ zavody vypocetni techniky , urcite sa tu z clenov fora s nou niekto stretol
Topné těleso (originál) asi těžko seženeš, dalo by se nahradit něčím novějším, ale téměř určitě nebudou sedět teploty. Jde to vyřešit, ale to už je lepší postavit něco nového. Můj názor je, že zachraňovat takový křáp nemá cenu.
Bláboly o "citové vazbě" k mechanickému křápu ve mně vyvolávají jistý údiv...
prečo by sa nemalo zachrániť ? dá sa aj teleso rozobrať ... tú maticu povoliť a vytiahnúť von . zmerať odpor špirály ... a preveriť či je NTC alebo PTC ako čídlo teploty
prečo by sa nemalo zachrániť ? dá sa aj teleso rozobrať ... tú maticu povoliť a vytiahnúť von . zmerať odpor špirály ... a preveriť či je NTC alebo PTC ako čídlo teploty
Ani jedno. Bude tam termoclanok. Podobne ako v ERS 50. Predpokladam ze aj zapojenie bude podobne.
0
Ked to funguje na 1. zapnutie, je to prinajmensom podozrive...
mozno to aj ma topne teleso rovnake ako ers50, tie silikonove izolacie privodov vyzeraju rovnako./cervena, zelena/
Co je vo vnutri sfot dosku elektroniky napovie viac , mozno aj plosak ma nejako oznacenie.
odporucam poznacit sfotit si, kde ktory drotik ide, skumat to po nahodnom odtrhnuti bude tazsie