Yokogawa-HP 4275A LCR Meter
Moderátori: Drakoush, Moderátori
-
vladca
- Stály člen

- Dátum registrácie: 06 Jún 2017, 15:40
Yokogawa-HP 4275A LCR Meter
Zdravím.
Dostal sa ku mne takýto nádherný stroj. Zapnúť sa dá, ale neprejde cez inicializáciu (foto 2).
Servisný manuál vraví pravdepodobne RAMky v ťahu.
Nemá s ním niekto skúsenosť?
Ďakujem za rady a postrehy ...
Dostal sa ku mne takýto nádherný stroj. Zapnúť sa dá, ale neprejde cez inicializáciu (foto 2).
Servisný manuál vraví pravdepodobne RAMky v ťahu.
Nemá s ním niekto skúsenosť?
Ďakujem za rady a postrehy ...
0
Re: Yokogawa-HP 4275A LCR Meter
To je síce fešák, ale na opravu porúch to chce pomerne veľa vedomostí a informácií, už aj preto, že tento prístroj prešiel viacerými zmenami a úpravami, takže najprv je dobré vedieť, o ktorú upravenú verziu sa jedná-myslím tým úpravy na samotných doskách a soft-e. A nakoniec bude potrebné aj "slušné" vybavenie merákmi - od osciloskopu až po logické analyzátory. Tým, že zobrazuje 5 P je dobré, vraj by sa skutočne mohlo jednať o poruchu ROM, alebo RAM, ale aj periférnych LS obvodov. A aj servisná dokumentácia vraj obsahuje nejaké nepresnosti.....to bude chcieť "kľud a nohy v teple" ....
Stefan31
Stefan31
0
Keď som sa narodil, nemal som nič. Polovicu z toho ešte mám.
-
vladca
- Stály člen

Je to verzia OPT-101, mám aj servisný manuál so všetkými zmenami.
Čo som pozeral, tak by to asi chcelo asi aj "signature analyzer", niečo ako HP5004A alebo podobné.
Ten by mi mal povedať či je KO RAMka (a ktorá, sú tam dve) alebo "RAM selector" obvod.
Také vybavenie nemám, teoreticky by som vedel vymeniť RAMky, buď pôjde alebo nie.
Akurát že sú napájkované priamo do plošáku (japončíci ušetrili asi 10centov na päticiach).
EDIT: RAM chipy sú Intel P2114 (resp. adekvátna náhrada).
Čo som pozeral, tak by to asi chcelo asi aj "signature analyzer", niečo ako HP5004A alebo podobné.
Ten by mi mal povedať či je KO RAMka (a ktorá, sú tam dve) alebo "RAM selector" obvod.
Také vybavenie nemám, teoreticky by som vedel vymeniť RAMky, buď pôjde alebo nie.
Akurát že sú napájkované priamo do plošáku (japončíci ušetrili asi 10centov na päticiach).
EDIT: RAM chipy sú Intel P2114 (resp. adekvátna náhrada).
0
Vypájkované 2114 by som vedel otestovať, na jednej z dosák je batéria, možno už vadná, na nete a YT je zopár dobrých článkov a vídeí o repase tohto meráku ....
Stefan31
Stefan31
0
-
vladca
- Stály člen

Na mojej A9 MPU doske baterka nie je (a podľa manuálu ani nemá byť).
RAMky prvé dva IC zľava v druhom rade (s modrou bodkou, vedľa prázdnych pätíc).
Vyzerá takto:
Fotka z netu (pridaná pre rýchly náhľad):
Fotka reálna, mojej A9 MPU dosky (9200x6900 pix):
RAMky prvé dva IC zľava v druhom rade (s modrou bodkou, vedľa prázdnych pätíc).
Vyzerá takto:
Fotka z netu (pridaná pre rýchly náhľad):
Fotka reálna, mojej A9 MPU dosky (9200x6900 pix):
0
Naposledy upravil/-a vladca v 27 Aug 2025, 19:18, upravené celkom 2 krát.
To je na nich 7920? Tie blokovacie kondiky su poškodené, alebo len leskly odraz svetla? 2 a 3 vpravo ....
Stefan31
Stefan31
0
-
vladca
- Stály člen

Sorry to bola fotka z netu (asi sú to odrazy svetla), v robote som nemal inú.
Pridal som tam hore reálne foto na 64MPix.
HP part number sedí (U12 a U13), podľa tabuľky výrobcov Intel P2114.
Na mojich RAM 7953 nepozeral som kto to vyrobil. Ktovie čo tam pichli pri výrobe
.
Dole je tabuľka tak asi len odhadovať a skúsiť nájsť.
Screen zo servisného manuálu: Tabuľka výrobcov
Pridal som tam hore reálne foto na 64MPix.
HP part number sedí (U12 a U13), podľa tabuľky výrobcov Intel P2114.
Na mojich RAM 7953 nepozeral som kto to vyrobil. Ktovie čo tam pichli pri výrobe
Dole je tabuľka tak asi len odhadovať a skúsiť nájsť.
Screen zo servisného manuálu: Tabuľka výrobcov
0
Ak tam pasnú 2114 a tie pôvodné by mohli robiť problém, tak ich treba dať von, osadiť precízne sokle a strčiť 2114 ....či? U nás tých strojov veľa behať nebude, takže ani skúsenosti veľmi nebudú, treba použiť info tých, ktorí ich na stole mali a zverejnili svoje poznatky....
Stefan31
Stefan31
0
-
vladca
- Stály člen

Asi tak ... už aj tie P2114 asi budú problém, ale na ebay som už niečo videl ... v Taliansku a asi aj v GB
Mam takú tabuľku, kde su logá výrobcov, to "S-ko" na chipe by sedelo na Solid State Inc.,
ale tá tabuľka je podstatne mladšia ako ten stroj. Tak to samozrejme nepasuje
Mam takú tabuľku, kde su logá výrobcov, to "S-ko" na chipe by sedelo na Solid State Inc.,
ale tá tabuľka je podstatne mladšia ako ten stroj. Tak to samozrejme nepasuje
0
.... a neboli tie 2114 na starých MB 286? Sa mi zdá, že niekde by som aj nejaké mal mať ....
Stefan31
Stefan31
0
-
Dolfi
- Power user

- Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
- Vek: 73
Taká klasika. Jemná "piesková" guma, vyčistiť všetky konektory. Potom dočistiť čistým liehom. Opatrne vybrať všetky IO zo soklov a párkrát ich zasunúť dnu a von, (a hlavne nezahnúť nejakú nohu pod seba). Je málo pravdepodobné, že to pomôže. Ale, prečo to neskúsiť ? 
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.
-
peterple
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 25 Jún 2013, 21:06
- Vek: 59
- Kontaktovať používateľa:
Máš LA? A teraz nemyslím ten za 10€. Už si si nabral cvrkot na zbernici? Načo riešiť 2114 keď tam môže byť v háji hociktorý IO. Inak 2114 je 0,5kiBy statická RAM. Ta v 286 nikdy nebola. To by ich tam museli byť stovky. Ja som mal na tých MHB2114 postavený emulátor 8048 a mal som v jednej verzii osadené celé 4kiBy (8ks) Ono to po revolúcii rýchle stratilo na cene.
Keď máš dokumentáciu treba merať, merať a merať. Nájsť v tom chybu ak sa vyznáš zase nie je nič čo by trvalo roky. Je to jednoduchý 8bitový počítač. Myslím že PMD85 je zložitejšie ako toto (tam bol aj video generátor).
Keď máš dokumentáciu treba merať, merať a merať. Nájsť v tom chybu ak sa vyznáš zase nie je nič čo by trvalo roky. Je to jednoduchý 8bitový počítač. Myslím že PMD85 je zložitejšie ako toto (tam bol aj video generátor).
0
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
Prvý krát vidím , že HP spolupracoval aj s inou firmou .
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok

1