ZBYTOČNÉ OTÁZKY VŠETKÉHO DRUHU 12
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Re: ZBYTOČNÉ OTÁZKY VŠETKÉHO DRUHU 12
Na počítači mi zvykne začať blikať kontrolka na napájacom konektore grafiky. Zhasne až keď vypnem zapnem zdroj. Potom je pár hodín pokoj, a zase. Hral som hru, nevšimol som si výraznú stratu výkonu, a už vôbec nie crash. Kde bude najskôr problém? Káble, grafika, alebo zdroj? Dúfam, že káble.
0
"šikovne" položená otázka.
Aspoň typ grafiky by si mohol dať. Zdroj je dostatočný k danej grafike?
BTW, maš taký tuningový, kde vidiš dovnútra? Ja ma pod stolom, vidim dnu len keď ho vysávam...
Aspoň typ grafiky by si mohol dať. Zdroj je dostatočný k danej grafike?
BTW, maš taký tuningový, kde vidiš dovnútra? Ja ma pod stolom, vidim dnu len keď ho vysávam...
0
-
- Ultimate člen
Začnem tým, že ten počítač používam už pár rokov, aj od poslednej zmeny hw sú to mesiace. Problém sa objavil len nedávno. Čiže nesprávne dimenzovanie zdroja vylučujem.
Zdroj je Corsair HX1200. Najväčší odber má threadripper 3960X a tá grafika, nVidia RTX 3090.
Skriňa má priehľadnú bočnicu, tak som použil "prémiové" káble s lepším vzhľadom (samozrejme priamo od Corsairu), a tie som uhladil dielmi z 3D tlačiarne. Ale aj túto montáž som robil dávno, preto si nie som istý príčinou. Myslím, že zalomenie káblu by sa prejavilo hneď.
Zdroj je Corsair HX1200. Najväčší odber má threadripper 3960X a tá grafika, nVidia RTX 3090.
Skriňa má priehľadnú bočnicu, tak som použil "prémiové" káble s lepším vzhľadom (samozrejme priamo od Corsairu), a tie som uhladil dielmi z 3D tlačiarne. Ale aj túto montáž som robil dávno, preto si nie som istý príčinou. Myslím, že zalomenie káblu by sa prejavilo hneď.
0
kokso, to musia byť FPS
skusil by som len vetiahnuť a znova zastrčiť kable, ako do grafiky tak aj do zdroja - pripadne či necitiš že su vyhriate a idu ľahko
divne je že grafika nenadava, moja ma upozorni na chybajuce "pomocne" napajanie.
potom jedine merať skutočné napetie zdroja.
skusil by som len vetiahnuť a znova zastrčiť kable, ako do grafiky tak aj do zdroja - pripadne či necitiš že su vyhriate a idu ľahko
divne je že grafika nenadava, moja ma upozorni na chybajuce "pomocne" napajanie.
potom jedine merať skutočné napetie zdroja.
0
-
- Ultimate člen
To mi napadlo prvé. Na strane grafiky som už zapojil nanovo, na opačnej môžem skúsiť prípadne zajtra.
Ale fakt mi nesedí to, že po power cycle celého počítača sa to nerozbliká hneď. Logika mi vraví, že zlomený kábel sa resetom neopraví a nepokazí o x hodín.
Ale fakt mi nesedí to, že po power cycle celého počítača sa to nerozbliká hneď. Logika mi vraví, že zlomený kábel sa resetom neopraví a nepokazí o x hodín.
0
Tak zdroj ma funkciu vypnutia ventilatora pri minimalnej zaťaži - ak sa to dá vypnuť, tak dúfam že to maš vypnute (ja to mám vypnute).
Zdroj už robí prvotne 12V až následne ďalšími meničmi robí ostané napetia. Takže 12V by malo byť OK - prípadne otvor a pozri kondíky.
Keby si sa chcel vyslovene vyšantiť , tak osciloskop existuje
Zdroj už robí prvotne 12V až následne ďalšími meničmi robí ostané napetia. Takže 12V by malo byť OK - prípadne otvor a pozri kondíky.
Keby si sa chcel vyslovene vyšantiť , tak osciloskop existuje
0
- Mek
- Zaslúžilý člen
- Dátum registrácie: 15 Okt 2015, 20:49
- Vek: 37
- Kontaktovať používateľa:
Ta kontrolka na napajacom konektore grafiky je priamo na grafike? (pytam sa, lebo som nikdy take nieco nevidel...). Ak hej, hladal by som info o tom, co to znamena, niekde v specifikaciach a manualoch ku grafike od vyrobcu.
0
... byvaly spravca Hospudky u amplionu, Martinekk-ov brat. Nemam vystudovane elektro, je to len moje hobby. Povolanim som SW inzinier.
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK
Moja databaza suciastok: ELPARTS
Moj velky elektro projekt: MEGA TRANSISTOR CLOCK
Je to chlap, ak ešte nepoužil na konektory veľké kladivo, predsa nebude čítať manuál , aj keď to znie ako dobrá cesta na zistenie problému
0
Manuály čítajú len zbabelci....predsa nebude čítať manuál...
1
1
-
- Ultimate člen
Včera večer som odpojil zapojil konektory na strane grafiky, zatiaľ všetko v poriadku. Tak ešte uvidím, či to bude treba riešiť ďalej.
0
Tak som zbabelec , no a čo
0
Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Nefungujúca lampa
Zdravím všetkých,
chcel by som, ako dosť veľký neznalec požiadať o pomoc s nefungujúcim stropným svetlom. Kým si pamätám, fungovala na ňom jedna žiarovka, tak som sa rozhodol ich vymeniť. Akurát, keď som tam dal nové žiarovky, tak nefungovala ani jedna. Premýšľal som, že by mohla byť chyba v žiarovkách, tak som kúpil ďalšie, nefungovali ani tie. Na objímke sa píše pätica G9, 230V, max 24W. Originál tam boli akési halogénové žiarovky, oba typy žiaroviek, ktoré som tam dal, boli LEDky. Premýšľam, kde môže byť chyba, či v nejakej objímke, alebo niekde inde?
V prípade potreby dodám ďalšie informácie.
Vopred ďakujem za rady a odpovede.
Originál žiarovka: https://prnt.sc/AWymK-FyyU8E
Štruktúra lampy s novými žiarovkami:https://prnt.sc/p2j5k89Dilo5
Balenie nových žiaroviek:
https://prnt.sc/uu0p7gM7QRh0
chcel by som, ako dosť veľký neznalec požiadať o pomoc s nefungujúcim stropným svetlom. Kým si pamätám, fungovala na ňom jedna žiarovka, tak som sa rozhodol ich vymeniť. Akurát, keď som tam dal nové žiarovky, tak nefungovala ani jedna. Premýšľal som, že by mohla byť chyba v žiarovkách, tak som kúpil ďalšie, nefungovali ani tie. Na objímke sa píše pätica G9, 230V, max 24W. Originál tam boli akési halogénové žiarovky, oba typy žiaroviek, ktoré som tam dal, boli LEDky. Premýšľam, kde môže byť chyba, či v nejakej objímke, alebo niekde inde?
V prípade potreby dodám ďalšie informácie.
Vopred ďakujem za rady a odpovede.
Originál žiarovka: https://prnt.sc/AWymK-FyyU8E
Štruktúra lampy s novými žiarovkami:https://prnt.sc/p2j5k89Dilo5
Balenie nových žiaroviek:
https://prnt.sc/uu0p7gM7QRh0
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 41
Ma ten luster nejaky stmievac, alebo je to klasika len vypinac? povodne su 230V, nove tiez, takze tam by nemal byt problem. Mozno uvolneny kabel.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
- purdo
- Stály člen
- Dátum registrácie: 16 Nov 2015, 23:11
- Kontaktovať používateľa:
Typoval by som to na vyhriate patice, plus unavene a zoxidovane kontaktne pliesky v nich.
0
Čomu nerozumieš, toho sa zbav !
Myslieť, znamená hovno vedieť
Myslieť, znamená hovno vedieť
-
- Power user
- Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
- Vek: 72
Ak si nerobíš srandu, (a nie si AI), tak si zožeň nejaký lacný multimeter a zlož lampu z plafóna. (Nad hlavou sa totiž moc blbo pracuje. A daj si aj pozor, nech ťa elektrika neprizabije.)
A potom rozober lampu a pokús sa ohmetrom zistiť, či sú všetky spoje v poriadku. Všetky žiarovky budú buď zapojené paralelne, prípadne na dve skupiny. No aby ti to fungovalo na dvakrát, musíš mať aj vypínač a prívod k lampe zdvojený.
Až to bude všetko opravené, tak lampu môžeš na stole aj odskúšať. Stačí kus flexošnúry ...
A potom rozober lampu a pokús sa ohmetrom zistiť, či sú všetky spoje v poriadku. Všetky žiarovky budú buď zapojené paralelne, prípadne na dve skupiny. No aby ti to fungovalo na dvakrát, musíš mať aj vypínač a prívod k lampe zdvojený.
Až to bude všetko opravené, tak lampu môžeš na stole aj odskúšať. Stačí kus flexošnúry ...
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Kedysi som kúpil halogény s päticou GU5 a zo 6-ky blistra svietila jedna.. po "oškrabkaní" oxidu z vývodov potom svietili všetky...je to takmer ako elox u hliníka...nevodivý povlak/oxid...
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Je to obyčajný vypínačpocitujlasku napísal: ↑14 Nov 2024, 17:49Ma ten luster nejaky stmievac, alebo je to klasika len vypinac? povodne su 230V, nove tiez, takze tam by nemal byt problem. Mozno uvolneny kabel.
0
mam ledku na baterky kde medzi bat a led je modul a medzi modulom a led je odber 2w a medzi bat a modulom je odber 4W ... akym vykonom ta led svieti? na YT to niekto mera pred modulom a niekto pred,tak ma zaujima realita. ten modul ma vystup viď priloha
0
čim to meriaš?
LED svieti tým čo do nej tlačiš. (2W ak dobre meriaš)
Ak realne žere z baterky 4W a do LED idú 2W tak stracaš 50% na module. Dosť shitna učinnosť.
Z grafu vieem len že 50% svieti a zvyšok asi nie.
LED svieti tým čo do nej tlačiš. (2W ak dobre meriaš)
Ak realne žere z baterky 4W a do LED idú 2W tak stracaš 50% na module. Dosť shitna učinnosť.
Z grafu vieem len že 50% svieti a zvyšok asi nie.
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 41
tak logicky, svieti tym, co do nej ide. teda 2W. este zalezi ako merias, lebo vstup je linearny, ale na ledku ide strieda 50:50 co niektore lacne meraky maju problem spravne odmerat. Cisto teoreticky tie menice zvyknu mat ucinnost 70 a viac %, takze do tej ledky moze ist aj 3W.
Daj foto, co to mas,
Daj foto, co to mas,
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 9 Odpovedí
- 284 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa 5ko