ZBYTOČNÉ OTÁZKY VŠETKÉHO DRUHU 12
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Re: ZBYTOČNÉ OTÁZKY VŠETKÉHO DRUHU 12
Neskúšal som ešte nikoho. Asi ich najprv obvolám, nechce sa mi nafúknutú baterku ťahať autom krížom-krážom po celých Košiciach.
Jedna vec je zrecyklovať starý mobil. Ale neviem ako sa budú pozerať na vybratú baterku, ktorá navyše zlyhala.
Jedna vec je zrecyklovať starý mobil. Ale neviem ako sa budú pozerať na vybratú baterku, ktorá navyše zlyhala.
0
Naposledy upravil/-a maskrtnik01 v 07 Júl 2024, 10:14, upravené celkom 1 krát.
- boraicho
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
- Vek: 36
- Kontaktovať používateľa:
a tie e cigarety, wapy, čo maju v sebe liion članky a su na jednorazove použitie? tie sa hadžu do koša jedna radosť. A tam su tušim 550mAh články, jeden taky z takej mam.
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Ták som si to zaplatil. Najde aj obnovi niečo (vysledkk davam zapisať na iny disk, aby som si nepokaslal zdrojak) ale obnovene videa nefunguju... Asi si nabuduce dam pozor co mazem.YellowJacket napísal: ↑05 Júl 2024, 20:48Mne sa kedysi davno osvedcila Recuva - https://www.ccleaner.com/recuva
Urcite sa najde aj nieco novsie, ale toto mam overene, za skusku nic nedas.
0
Mne sa podarilo obnovit zmazane videa pomocou .
Cca 120GB zalohy z DV kamery, vsetky videa v poriadku.
Da sa stiahnut tusim trial, tak ked sa Ti chce tak vyskusaj, ak by obnovil tak sa mi ozvi.
Este mam niekde aj neaky špeci program na SD karty, s tym som mal tiez dobre vysledky. Ten pohladam a pripadne poslem ked chces.
Takze doplnenie:
Speci program free:
obnovil mi zmazane foto a video z telefonnej SD karty.
L.
Kód: Vybrať všetko
https://www.handyrecovery.software/
Cca 120GB zalohy z DV kamery, vsetky videa v poriadku.
Da sa stiahnut tusim trial, tak ked sa Ti chce tak vyskusaj, ak by obnovil tak sa mi ozvi.
Este mam niekde aj neaky špeci program na SD karty, s tym som mal tiez dobre vysledky. Ten pohladam a pripadne poslem ked chces.
Takze doplnenie:
Speci program free:
Kód: Vybrať všetko
https://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec
L.
0
ahojte
potreboval by som aby na module ktory ja na obrazku po zapnuti a vypnuti "zapipal" piezo ktory je tiež na obrazku...
tzv. po stlačeni ON na dialkovom to piezo piplo a po stlačeni OFF tiež aby to piezo piplo...
akurat že ten modul nebude spinať rele (to rele odspajkujem preč) ale tranzistor IRF4905...
a to pipnutie si predstavujem dlhšie, cca 1 sek.
modul bude napajany 12V DC. a to piezo je tiež na 12V...
Ak by niekoho nato napadol nejaky obvod,tak budem vďačny....
potreboval by som aby na module ktory ja na obrazku po zapnuti a vypnuti "zapipal" piezo ktory je tiež na obrazku...
tzv. po stlačeni ON na dialkovom to piezo piplo a po stlačeni OFF tiež aby to piezo piplo...
akurat že ten modul nebude spinať rele (to rele odspajkujem preč) ale tranzistor IRF4905...
0
-
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 06 Dec 2020, 11:46
- Vek: 39
Signal ktory ovlada rele pripoj na SIG. Pri kazdej zmene urovne SIG (aj z 0 na 1, aj 1 na 0) jeden z optoclenov na kratku dobu pripoji piezo. Doba je urcena kapacitou kondenzatotov.johny-h napísal: ↑18 Júl 2024, 00:51ahojte
piezoo.jpg
Pozn: pre spravnu funkciu SIG musi byt ovladany bipolarnou dvojicou (nie otvoreny kolektor). Ak to rele je ovladane unipolarne (otvorenym kolektorom) tak tu bipolarnu dvojicu treba vytvorit.
0
"No pain, no gain." (KC238)
miso156 napísal: ↑18 Júl 2024, 22:11Signal ktory ovlada rele pripoj na SIG. Pri kazdej zmene urovne SIG (aj z 0 na 1, aj 1 na 0) jeden z optoclenov na kratku dobu pripoji piezo. Doba je urcena kapacitou kondenzatotov.johny-h napísal: ↑18 Júl 2024, 00:51ahojte
piezoo.jpg
aj ked som to už len teoreticky vyriešil pomocou C005,tak budem sa tvojej scheme venovať zajtra,lebo momentalne jej jaksi nechapem... zatim ti veľmi pekne ďakujem...
0
do tychto svorkovnic,terminalov,alebo ako sa to vola,lankove kable pocinovať,alebo nie?
0
Do tých to môžu isť aj len skrutené vodiče , ale hrozí riziko , že uvolnený drôtik skratne vedlajšiu svorku
0
Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to !
Jednoznačne necínovať ale dávať pozor na to, čo píše Smith, alebo dať dutinky a máš pokoj.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Dutinka je výborná vec pre takéto aplikácie... teda na lankový vodič, ale treba si pozrieť DS pre rôzne priemery/prierezy vodičov - čo TO správne tam má ísť... dutinky sú rôzne... a nebudem pchať 0,75 prierez vodiča do dva a polky dutinky...!!
...pozrite si obrázky k jednotlivým vodičom a dutinkám ( na nete je to voľne prístupné) a zistíte, prečo je niekedy "ocínovaný" vodič vo svorkovnici horší/lepší, alebo či radšej použiť dutinku... Správna dutinka - podľa normy - zaručuje "dokonalý" styk najväčšieho počtu "prameňov lanka" vo vodiči s okolím...
Ale pokiaľ sa jedná o nenáročné aplikácie, ktoré nepodliehajú mechanickým vplyvom (vibrácie,ohýbanie vodičov..či iným nepriaznivým situáciám je ocínovanie a následné upnutie vo svorkovnici v pohode..
Dutinky - bol zase len výmysel nejakej doby... aj keď veľmi dobrý... Ale predtým stačilo skrútiť ošúpaný koniec lankového vodiča v smere hod. ručičiek.. urobiť "očko" a utiahnuť pod šróbik
...pozrite si obrázky k jednotlivým vodičom a dutinkám ( na nete je to voľne prístupné) a zistíte, prečo je niekedy "ocínovaný" vodič vo svorkovnici horší/lepší, alebo či radšej použiť dutinku... Správna dutinka - podľa normy - zaručuje "dokonalý" styk najväčšieho počtu "prameňov lanka" vo vodiči s okolím...
Ale pokiaľ sa jedná o nenáročné aplikácie, ktoré nepodliehajú mechanickým vplyvom (vibrácie,ohýbanie vodičov..či iným nepriaznivým situáciám je ocínovanie a následné upnutie vo svorkovnici v pohode..
Dutinky - bol zase len výmysel nejakej doby... aj keď veľmi dobrý... Ale predtým stačilo skrútiť ošúpaný koniec lankového vodiča v smere hod. ručičiek.. urobiť "očko" a utiahnuť pod šróbik
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
- AlbertEinstein
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 03 Mar 2012, 21:07
- Vek: 29
Ahoj.
Hľadám novú hobby aku vŕtačku/skrutkovač a voľba padla na parkside performance. Máte s ňou nejaké skúsenosti ? Ktorú odporúčate ? Podmienky sú čo najvyšší točivý moment a možnosť príklepu. Najlepšie ak by to bolo komplet balenie ale to nemusí.
Vďaka za rady.
Hľadám novú hobby aku vŕtačku/skrutkovač a voľba padla na parkside performance. Máte s ňou nejaké skúsenosti ? Ktorú odporúčate ? Podmienky sú čo najvyšší točivý moment a možnosť príklepu. Najlepšie ak by to bolo komplet balenie ale to nemusí.
Vďaka za rady.
0
Nikto nieje najmúdrejší a preto sú rady od druhých tiež dobré. Sám to vidím na sebe.
FUNKTION 1 is number 1.
Maroš Makšin
FUNKTION 1 is number 1.
Maroš Makšin
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 41
Osobne sa parkside vyhybam, ako sa da. Nemam s nou dobre skusenosti. Ako hobby naradie preferujem zeleny Bosch, to vydrzi fakt vela a cenovo je celkom prijatelne. Sice moja nema priklep, ale daval som jej riadne zabrat a zatial drzi. A vyhoda je dostupnost nahradnych dielov, co je pri parkside dost velky problem.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Dostal som, ako darček PARKSIDE Aku rázový uťahovák PDSSA 20-Li A1 a okrem toho, že nemá klasickú vŕtačkovú hlavicu a na môj vkus nevhodnú reguláciu na "spúšti" (ale zvykol som si) už cez 4 roky .. je stále v normálnej kondícii... aj batéria... nedám pozor - "oddrbe" aj hlavu so skrutky - keď je kvalitný bit a nepreskočí silu má!!!
Susedovej Makite som už 2x menil uhlíkový držiak - zapiekli sa uhlíky...a používanie je takmer rovnaké...ako doma...
Susedovej Makite som už 2x menil uhlíkový držiak - zapiekli sa uhlíky...a používanie je takmer rovnaké...ako doma...
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Z rady performance mám doma toho viacej. Uťahovák/vŕtačku, rázový uťahovák, uhlovú brúsku, chvostovú pílu, hoblík. Všetko sú to kvalitné akumulátorové náradia s 3-fázovými brushless motormi od nemeckého výrobcu Grizzly tools a teda s náhradnými dielmi problém nie je. Rázový uťahovák vie povoliť ako nič aj skrutku na poloosi, či náboj zadného ložiska na aute. Uťahovák/vŕtačku mám však bez príklepu. Inak má veľmi kvalitné skľučovadlo so zaistením. On ten príklep v tejto rade je dosť slabý - mechanický, vhodný tak akurát do ytongu, porofixu... Ak chceš vŕtať s príklepom, je skôr vhodné vŕtacie kladivo s pneumatickým príklepom. Robia aj také - 20 V PKHAP 20-Li A1
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 41
passion: do ytongu/porfixu nepotrebujes priklep, ja vrtam normalnou aku skrutkovackou.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.