ZBYTOČNÉ OTÁZKY VŠETKÉHO DRUHU 12
Moderátori: mirosne, Moderátori
Re: ZBYTOČNÉ OTÁZKY VŠETKÉHO DRUHU 12
Tu je to celkom pekne aj s obrázkami ale na strane modulátora (vysielača)... proste, keď sa na ten prepínaný signál pozrieš v spektre, tak to vychádza presne rovnako ako by si to sčítaval a odčítaval a musí to teda fungovať aj opačne...
https://transmitters.tripod.com/stereo.htm
https://transmitters.tripod.com/stereo.htm
0
dnes kupil take motion sensor svetielko a dumem že ak doň dam väčšiu 18650 Li Po bateriu, ala 3300 mAh a odber v poho. stave je 70 uA , kolko dni vydrži bateria? kedysi davno som to nejak prepočitaval, no neviem si sponenuť. samo vybijanie bat. a ine omačky okolo toho ma nezaujimaju, len ten prepočet. Ak to vie niekto,tak bez namahy (nechcem otravovať) prepočitať,tak budem vďačny.
0
Nemas GEMINI???
Ja som mu takto zadal:
ked mam 18650 tip li-po bateriu 3,3A, plne nabity, a odber z toho budem at 70uA stale,kolko dni to vydrzy, do bezpecneneho vybijanie, to znamena na minimalmeho napetie, a ako sa to vypocita? Samovybijanie nebrat do uvahy!
Na výpočet výdrže batérie pri konštantnom odbere prúdu môžeme použiť jednoduchý vzorec:
Výdrž (hodiny) = Kapacita batérie (mAh) / Odber prúdu (mA)
V tvojom prípade:
Kapacita batérie: 3,3 A = 3300 mA
Odber prúdu: 70 μA = 0,07 mA
Použitím vzorca:
Výdrž (hodiny) = 3300 mA / 0,07 mA = 47142,86 hodín
Pre prepočítanie na dni:
Výdrž (dni) = 47142,86 hodín / 24 hodín/deň = 1964,28 dní
Výsledok:
Pri konštantnom odbere 70 μA by tvoja 18650 Li-Po batéria s kapacitou 3,3 Ah mala vydržať približne 1964 dní.
Dôležité informácie:
Bezpečné vybíjanie: Li-Po batérie by sa nemali vybíjať pod určité minimálne napätie (zvyčajne okolo 3,0 V na článok), aby sa predišlo ich poškodeniu. V prípade 18650 batérie by si mal použiť zariadenie, ktoré monitoruje napätie a automaticky odpojí záťaž, keď napätie klesne pod bezpečnú úroveň.
Samovybíjanie: V reálnom svete batérie podliehajú samovybíjaniu, čo znamená, že ich kapacita sa postupne znižuje aj bez pripojenej záťaže. Tento faktor sme v výpočte nebrali do úvahy, no v praxi by sa mal zvážiť.
Efektivita: Nie všetka energia batérie je využiteľná. Pri výpočte sa predpokladá, že sa využije 100% kapacity, avšak v realite je to menej.
A v realite je to kolko?
V reálnom svete je výpočet výdrže batérie zložitejší a závisí od mnohých faktorov, ktoré sme v predchádzajúcom výpočte zjednodušili. Tu sú niektoré z nich:
Samovybíjanie:
Lítiové batérie sa samovoľne vybíjajú, aj keď nie sú používané. Rýchlosť samovybíjania sa líši v závislosti od typu batérie, jej kvality a teploty. Pri izbovej teplote sa môže samovybíjanie pohybovať od 1% do 5% mesačne.
Teplota:
Extrémne teploty ovplyvňujú kapacitu a výkon batérie. Vysoké teploty zrýchľujú samovybíjanie a nízke teploty znižujú kapacitu.
Vnútorný odpor:
Vnútorný odpor batérie sa zvyšuje s vekom a počtom nabíjacích cyklov, čo znižuje efektívnu kapacitu batérie.
Hĺbka vybitia (DoD):
Opakované hlboké vybíjanie batérie (pod odporúčané minimálne napätie) skracuje jej životnosť a znižuje kapacitu.
Efektivita vybíjania:
Nie všetka energia batérie je využiteľná. Efektivita vybíjania závisí od typu batérie, odberu prúdu a teploty.
Kvalita batérie:
Kvalita batérie, a hlavne jej vnútorný odpor, má veľký vplyv na to, ako dlho batéria vydrží dodávať prúd. lacné batérie, majú väčšinou horšie parametre, ako značkové batérie.
Odhad reálnej výdrže:
Pre presnejší odhad by sme museli zohľadniť všetky tieto faktory, čo je v praxi veľmi zložité.
Pre odhad, by sa dalo použiť, zníženie teoretickej výdrže o 20% až 30%, no to je veľmi hrubý odhad.
V reálnych podmienkach, pri odbere 70uA, by mohla batéria vydržať niečo cez 1000 dní.
Ja som mu takto zadal:
ked mam 18650 tip li-po bateriu 3,3A, plne nabity, a odber z toho budem at 70uA stale,kolko dni to vydrzy, do bezpecneneho vybijanie, to znamena na minimalmeho napetie, a ako sa to vypocita? Samovybijanie nebrat do uvahy!
Na výpočet výdrže batérie pri konštantnom odbere prúdu môžeme použiť jednoduchý vzorec:
Výdrž (hodiny) = Kapacita batérie (mAh) / Odber prúdu (mA)
V tvojom prípade:
Kapacita batérie: 3,3 A = 3300 mA
Odber prúdu: 70 μA = 0,07 mA
Použitím vzorca:
Výdrž (hodiny) = 3300 mA / 0,07 mA = 47142,86 hodín
Pre prepočítanie na dni:
Výdrž (dni) = 47142,86 hodín / 24 hodín/deň = 1964,28 dní
Výsledok:
Pri konštantnom odbere 70 μA by tvoja 18650 Li-Po batéria s kapacitou 3,3 Ah mala vydržať približne 1964 dní.
Dôležité informácie:
Bezpečné vybíjanie: Li-Po batérie by sa nemali vybíjať pod určité minimálne napätie (zvyčajne okolo 3,0 V na článok), aby sa predišlo ich poškodeniu. V prípade 18650 batérie by si mal použiť zariadenie, ktoré monitoruje napätie a automaticky odpojí záťaž, keď napätie klesne pod bezpečnú úroveň.
Samovybíjanie: V reálnom svete batérie podliehajú samovybíjaniu, čo znamená, že ich kapacita sa postupne znižuje aj bez pripojenej záťaže. Tento faktor sme v výpočte nebrali do úvahy, no v praxi by sa mal zvážiť.
Efektivita: Nie všetka energia batérie je využiteľná. Pri výpočte sa predpokladá, že sa využije 100% kapacity, avšak v realite je to menej.
A v realite je to kolko?
V reálnom svete je výpočet výdrže batérie zložitejší a závisí od mnohých faktorov, ktoré sme v predchádzajúcom výpočte zjednodušili. Tu sú niektoré z nich:
Samovybíjanie:
Lítiové batérie sa samovoľne vybíjajú, aj keď nie sú používané. Rýchlosť samovybíjania sa líši v závislosti od typu batérie, jej kvality a teploty. Pri izbovej teplote sa môže samovybíjanie pohybovať od 1% do 5% mesačne.
Teplota:
Extrémne teploty ovplyvňujú kapacitu a výkon batérie. Vysoké teploty zrýchľujú samovybíjanie a nízke teploty znižujú kapacitu.
Vnútorný odpor:
Vnútorný odpor batérie sa zvyšuje s vekom a počtom nabíjacích cyklov, čo znižuje efektívnu kapacitu batérie.
Hĺbka vybitia (DoD):
Opakované hlboké vybíjanie batérie (pod odporúčané minimálne napätie) skracuje jej životnosť a znižuje kapacitu.
Efektivita vybíjania:
Nie všetka energia batérie je využiteľná. Efektivita vybíjania závisí od typu batérie, odberu prúdu a teploty.
Kvalita batérie:
Kvalita batérie, a hlavne jej vnútorný odpor, má veľký vplyv na to, ako dlho batéria vydrží dodávať prúd. lacné batérie, majú väčšinou horšie parametre, ako značkové batérie.
Odhad reálnej výdrže:
Pre presnejší odhad by sme museli zohľadniť všetky tieto faktory, čo je v praxi veľmi zložité.
Pre odhad, by sa dalo použiť, zníženie teoretickej výdrže o 20% až 30%, no to je veľmi hrubý odhad.
V reálnych podmienkach, pri odbere 70uA, by mohla batéria vydržať niečo cez 1000 dní.
0
-
- Power user
- Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
- Vek: 72
Zdravím !
Manželke skapal iPad. Asi baterka. Odmietol sa nabíjať, vybil sa na nulu a už sa nedokázal "pozviechať". Po pripojení na nabíjačku sa začne nabíjať asi 300 mA, ale za pár sekúnd prúd spadne na 60 mA.
Mám dve otázky:
1. Dá sa ešte nejako donútiť zapnúť ten krám ? (Dáta.)
2. Má niekto pozitívnu osobnú skúsenosť s nejakým servisom Apple, ktorý by bez váhania odporučil ? Čo som pozeral, tak výmena baterky v iPad-e je pomerne slušný "masaker"
Vďaka !
Manželke skapal iPad. Asi baterka. Odmietol sa nabíjať, vybil sa na nulu a už sa nedokázal "pozviechať". Po pripojení na nabíjačku sa začne nabíjať asi 300 mA, ale za pár sekúnd prúd spadne na 60 mA.
Mám dve otázky:
1. Dá sa ešte nejako donútiť zapnúť ten krám ? (Dáta.)
2. Má niekto pozitívnu osobnú skúsenosť s nejakým servisom Apple, ktorý by bez váhania odporučil ? Čo som pozeral, tak výmena baterky v iPad-e je pomerne slušný "masaker"
Vďaka !
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.
Pozeral som v obchode túto nabíjačku,ale neviem čo znamenajú tie výstupné napätia .
Myslel som, že po USB sa do mobilov púšťa len5V, ale tam je aj 9V,aj 12V .
Predpokladám ze klasické USB využíva iba dva kontakty zo štyroch na napajanie a dva sú dátové.
Používajú sa v mobiloch,či iphonoch aj napätia 9V,resp.12V?
Ako potom nabíjačka vie ,čo nabíja, keď je to len blbý zdroj? Alebo má nejaký spôsob identifikácie po dátových drotoch?
Myslel som, že po USB sa do mobilov púšťa len5V, ale tam je aj 9V,aj 12V .
Predpokladám ze klasické USB využíva iba dva kontakty zo štyroch na napajanie a dva sú dátové.
Používajú sa v mobiloch,či iphonoch aj napätia 9V,resp.12V?
Ako potom nabíjačka vie ,čo nabíja, keď je to len blbý zdroj? Alebo má nejaký spôsob identifikácie po dátových drotoch?
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
USB už nie je iba 5V. Neviem ako to funguje pri A-type konektoroch. C-type má na to vodiče CC1 a CC2 - mobil sa porozpráva s nabíjačkou, čo nabíjačka dokáže, a čo z toho by chcel. A potom sa napätie dvihne niekedy až na 20V.
0
Ďakujem za vysvetlenie.
Asi to je tak, pretože bez vzájomnej komunikácie by to nešlo.
Preto zrejme lacné nabíjačky nedokážu nabiť zariadenie tak efektívne ,aj keď majú dostatočný prúd,a výrobcovia odporúčajú používať originálnu nabíjačku,alebo takú,ktorá,, po dohode,, vie aké napätie má dodávať.
Čiže ,,vytiahnuť,, natvrdo trebárs 12V z tej nabíjačky,by bez komunikácie zo zariadením nešlo.
Alebo vie niekto ako na to?
Preto zrejme lacné nabíjačky nedokážu nabiť zariadenie tak efektívne ,aj keď majú dostatočný prúd,a výrobcovia odporúčajú používať originálnu nabíjačku,alebo takú,ktorá,, po dohode,, vie aké napätie má dodávať.
Čiže ,,vytiahnuť,, natvrdo trebárs 12V z tej nabíjačky,by bez komunikácie zo zariadením nešlo.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
-
- Ultimate člen
Hľadaj na Ali USB C PD trigger board.5ko napísal: ↑10 Máj 2025, 08:24Ďakujem za vysvetlenie.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Nabíjanie USB zariadení pokročilo míľovými krokmi... Obyčajný prenos do 0,5A zvládne snáď každý port...myslím tým PC, NTB, či najlacnejšia USB nabíjačka a pripojené zariadenie (mobil, powerbanka, či niečo iné) ..ale je už pomaly v zabudnutí, lebo to dlho trvá!....Vyššie prúdy - nie sú efektívne, lebo dochádza k degradácii komponentov vplyvom prenášaného prúdu, ale napätie môže byť kľudne vyššie a tým pádom aj prenesený výkon pri malom prúde... Vodiču - pokiaľ má dobrú izoláciu nevadí "vysoké" napätie..skôr mu vadí prenášaný prúd, ktorý má vplyv na jeho iné vlastnosti (prierez, oteplenie, nároky na konektory,.. atď)
Fyzika v tomto prípade pôsobí veľmi pozitívne...Musí to však byť veľmi dobre ošetrené s ohľadom k užívateľovi.. jeho bezpečnosti...
Na nabíjanie mobilu by stačilo aj medené vlákno hrúbky vlasu priamo zo siete (230V) a dalo by možno aj 100W bez problému (neprepočítavam - nie som navigačka
) Ale musí byť tá "bezpečnosť" dodržaná...
Komunikácia medzi "nabíjačom" a "spotrebičom" je súčasný trend, ktorý je "ako tak" efektívny a asi aj správny.. lebo neviem si predstaviť kŕmiť cez USB-C kontakty konektorov výkon/príkon 50+W ?? Pri piatich voltoch by to vyhorelo jak fakľa....
Fyzika v tomto prípade pôsobí veľmi pozitívne...Musí to však byť veľmi dobre ošetrené s ohľadom k užívateľovi.. jeho bezpečnosti...
Na nabíjanie mobilu by stačilo aj medené vlákno hrúbky vlasu priamo zo siete (230V) a dalo by možno aj 100W bez problému (neprepočítavam - nie som navigačka

Komunikácia medzi "nabíjačom" a "spotrebičom" je súčasný trend, ktorý je "ako tak" efektívny a asi aj správny.. lebo neviem si predstaviť kŕmiť cez USB-C kontakty konektorov výkon/príkon 50+W ?? Pri piatich voltoch by to vyhorelo jak fakľa....

0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
-
- Ultimate člen
Najnovší PD štandard PPS už vie aj ľubovoľné napätie v rámci rozsahu. Čiže nie 5/9/12/15/20V, ale doslova 5-21V.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
Ano presne... nabíjačka - producent...vytvorí presne to, čo požaduje konzument (nabíjané zariadenie).
Napríklad taký "rozumnejší" mobil... podľa predchádzajúcich "vybíjacich charakteristík a nárokov" má BMS vytvorenú nejakú "štruktúru" nabíjania... Po vymlátení baterky sa snaží čím rýchlejšie získať čo najviac energie za krátku dobu, lebo "čo keď ma náhodou odpoja"

0
S tym prúdom,prierezom a 5V napätím je to samozrejme jasné,.
Nešlo donekonečna zvyšovať rýchlosť nabíjania mobilov s čoraz väčšími nárokmi na odber prúdu,cez rovnako tenké drôty, takže sa muselo pristúpiť k zvýšeniu napätia, podobne ako v distribučnej sieti z 220V na 230V.
Len som neregistroval tento trend aj v napájaní cez USB, že už nie je štandard 5V,ako som bol zvyknutý,a ze je už možnosť napájania aj 9 alebo 12 , či dokonca aj viac Voltami.
Vďaka všetkým za osvetu
Nešlo donekonečna zvyšovať rýchlosť nabíjania mobilov s čoraz väčšími nárokmi na odber prúdu,cez rovnako tenké drôty, takže sa muselo pristúpiť k zvýšeniu napätia, podobne ako v distribučnej sieti z 220V na 230V.
Len som neregistroval tento trend aj v napájaní cez USB, že už nie je štandard 5V,ako som bol zvyknutý,a ze je už možnosť napájania aj 9 alebo 12 , či dokonca aj viac Voltami.
Vďaka všetkým za osvetu
0
Čavte.
Ani to nieje otázka, len take "zamyslenie".
Všimol som si že sa mi uprostred monitora objavuje biela bodka. Hrávam dosť Warzone, tam je to ako "zameriavaci" bod a tak som si ho dlho nevšimal. Až raz som si všimol že takú bodku mám aj na videách z bajku. Niektorých
. Takže za sebou iduce videa (mám nastavenú kameru tak že robí 3 min videa) z jedného výjazdu, niektoré tu bodku majú, niektoré nie. Dokonca niektoré videa majú tu bodku občas, občas zmyzne... Myslel som že nejaký problém s grafikou, nikde inde som to neštudoval, nepripadalo mi to dôležite, proste nieje to až tak rušivé, obzvlášť keď som na to zvyknutý z hry. Až keď som prehnal jedno také video softom na upravu videa, použil som v tomto softe stabilizaciu, všimol som si že bodka poskakuje. Takže ta bodka nieje uprostred monitora, ona je uprostred videa
(cca uprostred, je posunutá trochu hore vo videach). Nieje to odraz slnka, nikam to neputuje, drží si to poziciu. Videl niekto z Vás niečo podobne?
Ani to nieje otázka, len take "zamyslenie".
Všimol som si že sa mi uprostred monitora objavuje biela bodka. Hrávam dosť Warzone, tam je to ako "zameriavaci" bod a tak som si ho dlho nevšimal. Až raz som si všimol že takú bodku mám aj na videách z bajku. Niektorých

0
Aby to nebolo ako v tom videu z autokamery, keď chlapík naháňal cez pol štátu UFO a nakoniec zistil, že má iba osraté okno .
Ale pozeral si, či to nie je naozaj niečo na optike?
Treba na to ísť vylučovacou metódou,
Vymeniť monitor, skúsiť iný záznam z inej kamery....
Možnože tu bodku nevidieť na rovnakom pozadí ,lebo sa stratí...
Robilo to dávnejšie,alebo sa to objavilo po nejakom čase....

Ale pozeral si, či to nie je naozaj niečo na optike?
Treba na to ísť vylučovacou metódou,
Vymeniť monitor, skúsiť iný záznam z inej kamery....
Možnože tu bodku nevidieť na rovnakom pozadí ,lebo sa stratí...
Robilo to dávnejšie,alebo sa to objavilo po nejakom čase....
0
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
- Vek: 42
Ak ti to robi len na niektorych videach z kamery, tak problem je v kamere. A to, ze sa obcas objavi, to moze byt vadny snimac, ma tam mrtvy bod, ktory sa ale otrasmi obcas napravi. S niecim podobnym som sa stretol na monitore, proste zly konktakt priamo v paneli a nahodne sa nezhasinal jeden pixel. Ale pri striedani farieb sa ako keby obcas spamatal a chvilu fungoval normalne
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.
Čavte. Tak som sa tomu trochu venoval. Je to predsalen nejaká chyba spôsobena slnkom. Vo videach z tieňa tato bodka nieje. Býva však aj na videach kde slnko nieje priamo v zábere, ale zboku svieti na šošovku.
0
Ahojte, neviem kam to mám napísať, ale mám otázku.
Mám kosačku Gude 405/40-2,5 na 40V prerobenú na 2x aku Parkside 20V. Pôvodne tam bola 1 bateria 40V. Potom som to prerobil na klasické aku Parkside 2x 20V 4Ah podľa návodu z internetu a všetko fungovalo normálne. No kúpil som si dve nové baterie 8Ah performace a kosačka sa ani nehne. Mám aj 4Ah performance a tiež to s nimi nejde.
Mám to zapojené tak, že od motora idú tri vodiče: plus, minus a ešte tretí vodič (pravdepodobne aktívna brzda).Už som to zapájal dávno ale niečo sa mi marí, že keď som ten tretí vodič nemal zapojený, tak tá kosačka mala dlhý dobeh. Baterie mám zapojené klasicky do serie a ten tretí vodič mi ide do batérie, kde odchádza mínusový vodič, na konektor termistora alebo čo to je... Neviem, či majú tie smart baterie nejakú ochranu, či čo... Nerád by som niečo pokazil, hlavne tie drahé baterie. Vedel by niekto poradiť? Ďakujem.

Mám kosačku Gude 405/40-2,5 na 40V prerobenú na 2x aku Parkside 20V. Pôvodne tam bola 1 bateria 40V. Potom som to prerobil na klasické aku Parkside 2x 20V 4Ah podľa návodu z internetu a všetko fungovalo normálne. No kúpil som si dve nové baterie 8Ah performace a kosačka sa ani nehne. Mám aj 4Ah performance a tiež to s nimi nejde.
Mám to zapojené tak, že od motora idú tri vodiče: plus, minus a ešte tretí vodič (pravdepodobne aktívna brzda).Už som to zapájal dávno ale niečo sa mi marí, že keď som ten tretí vodič nemal zapojený, tak tá kosačka mala dlhý dobeh. Baterie mám zapojené klasicky do serie a ten tretí vodič mi ide do batérie, kde odchádza mínusový vodič, na konektor termistora alebo čo to je... Neviem, či majú tie smart baterie nejakú ochranu, či čo... Nerád by som niečo pokazil, hlavne tie drahé baterie. Vedel by niekto poradiť? Ďakujem.

0
Je možne že tie nové baterie su fakt inteligentné a bez nejakej komunikácie nepustia "šťavu". Treba pomerať výstup z baterky , aj keď idealne nejakou záťažou - možno aj klasika žiarovka na 240V by mohla žhaviť - pripadne na nej merať napetie.
0
- mr.dred
- Ultimate člen
Batéria v akomkoľvek prevedení je v podstate len chemický článok/prvok, ktorý s nejakou inteligenciu elektroniky takmer nemá nič spoločné...
ALE! V obale tej "batérie" je schovaný nejaký menič/čip, ktorý ho riadi...Čiže len zabezpečuje jeho najoptimálnejšie využitie... Až po rozkuchaní obalu zistíš podstatu...
Kúpil som si kedysi 9V nabíjacie Li.. baterky že do "merákov".. fungujú síce "excelentne"... ale keď spadne napätie na LiIon či LiPol ? "podušky- baterky" pod určitú hranicu - je potrebné ju nabiť! Merák sa "nerozbehne" ani pri min. odbere.... A zrovna, keď to najviac po mesiacoch potrebuješ, tak nejde...
V obyčajnej 9V batérii je v podstate 6 "podušiek" 1,5V batérií a dajú možno "20" mAh... V tých nabíjacích je jedna "poduška" LiIon/LiPol s väčšou kapacitou, ale pri dosiahnutí "podpätia" sa vplyvom "dodanej elektroniky" vypne! A Naraz!...A v "meráku" bez upozornenia že je batéria OFF...A zrazu nejde!
Na obyčajnú sa síce zapne a zobrazí vymlátenú baterku... ale aspoň niečo.. A nehľadáš "závadu v meráku"...
ALE! V obale tej "batérie" je schovaný nejaký menič/čip, ktorý ho riadi...Čiže len zabezpečuje jeho najoptimálnejšie využitie... Až po rozkuchaní obalu zistíš podstatu...
Kúpil som si kedysi 9V nabíjacie Li.. baterky že do "merákov".. fungujú síce "excelentne"... ale keď spadne napätie na LiIon či LiPol ? "podušky- baterky" pod určitú hranicu - je potrebné ju nabiť! Merák sa "nerozbehne" ani pri min. odbere.... A zrovna, keď to najviac po mesiacoch potrebuješ, tak nejde...
V obyčajnej 9V batérii je v podstate 6 "podušiek" 1,5V batérií a dajú možno "20" mAh... V tých nabíjacích je jedna "poduška" LiIon/LiPol s väčšou kapacitou, ale pri dosiahnutí "podpätia" sa vplyvom "dodanej elektroniky" vypne! A Naraz!...A v "meráku" bez upozornenia že je batéria OFF...A zrazu nejde!

Na obyčajnú sa síce zapne a zobrazí vymlátenú baterku... ale aspoň niečo.. A nehľadáš "závadu v meráku"...
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 9 Odpovedí
- 1873 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa 5ko