Hladam to uz dost dlho, ale nikde som sa nedocital toto:
Mam rozbehovy kondnezator MKP 3uF 450V na mycke, je odpaleny, doma som nasiel len 14uF 450V ale realne ked som ho zmeral mal 7,1uF.
Moja otazka je ci sa da pouzit ina kapacita a ak ano ci vyssia ci nizsia, pri dodrzani Voltov /tie mozu byt vyssie to viem to nevadi/.
A ci sa da nahradit inym ktory to MKP nema, ale ma 3uF /450V ale je napr v umelohmotnom puzdre, tento pokazeny original je v hliniku.
Dakujem velmi pekne
Kondenzator a zmena kapacity
Moderátori: mirosne, Moderátori
- purdo
- Stály člen
- Dátum registrácie: 16 Nov 2015, 23:11
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kondenzator a zmena kapacity
Pouzil by som kondenzator rovnakej kapacity ako bol povodny. V opacnom pripade riskujes. V tom lepsom pripade, ze motor nenastartuje, alebo bude mat "divny" chod. (cukanie, hucanie, prehrievanie) V tom horsom ti motor (vinutie) zhori.
0
Čomu nerozumieš, toho sa zbav !
Myslieť, znamená hovno vedieť
Myslieť, znamená hovno vedieť
-
- Power user
- Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
- Vek: 72
MKP je typ dielektrika, (polypropylénové dielektrikum), ktoré určuje určité vlastnosti kondenzátora. No ako rozbehový, zas až také nároky na ten kondenzátor nekladie, (nie je zaťažovaný ani impulzne, ani VF, ...). Preto tam vyhovie akýkoľvek "svitkový" (fóliový), no na dostatočne vysoké napätie. (V sériovom LC obvode môže dôjsť k rezonancii a vyššiemu napäťovému namáhaniu komponentov).
Já si tiež myslím, že iná kapacita, povedzme ako +- 20% menovitej, nie je moc vhodná. Mení sa tým nie len hodnota prúdu vo vinutí, ale aj fázový posun prúdu a tým aj posuv magnetického poľa.
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.
super, dakujem vsetkym, tak radsej kupim presne taky aky bol.
Este raz vdaka.
Este raz vdaka.
1
1
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 1 Odpovedí
- 1274 Zobrazení