Ahoj , tak za mňa
1. Máš tam veľa IO na mcu určite by som tam priviedol EN signáli . EN - 5V , EN - LIN , S - CAN (Silent Mode). Nastav tam defaultne také úrovne (pullup/pulldown) aby to bolo neaktívne/vypnute a len mcu ich mohol zapnúť.Minimálne ty to zabezpečí to že všetko nabehne až po MCU. Máš lepšiu kontrolu . Tak isto aj ten RSTN na indikáciu
2. TX a RX signáli si zapojil jedna k jednej záleží ako su označene nožičky na MCU ale u mňa v 90% boli crossnute teda TX -> RX a RX -> TX, over to ak nie si istý urob si na pcb letovacie prepojky ktorými by si to mohol crossnuť a do budúcna tam len osadíš 0R . Lepšie než rezať cestičky a kablikami to tam sopliť.
3. Prečo split termination na CAN je až 2x60k ? Ak si end node tak 2x60 a ak nie si end node tak 2x1,3k. Ale tu hodnotu tam ľahko zmeníš len 60k je tam zbytočne.
4.CAN_H a CAN_L označ ako CAN_H+ a CAN_L- nech Kicad ich vidí ako diferenciálne pary a tak ich aj trasuj na pcb (alebo ručne vieš ich potom v pcb editore označiť ako diferenciálne pary aj bez premenovania )
5.TJA1028T si vyber s regulátorom 3.3V aby si nemal problém keďže MCU je napájane od 3.3V.
6. U MCU Pozri si ako vyzerá boot sekvencia a ktoré periférie sa aktivujú vtedy aby si vedel na ktoré pini čo môžeš/nemôžeš pripojiť (Ak by si chcel využívať integrovaný bootloader). A ako zapojiť boot pin aby šlo pripadne nešiel do boot sekvencie. Asi v tomto projekte to nemusí byť kritické len do budúcna.
najdes to
tu
A ešte pozor niektoré STM ak je flash prázdna (Empty check mechanism) skočia do boot aj tak či tak a začnú aktivovať na niektorých pinoch rôzne periférie čo môže spôsobovať nepredvídane chovanie ak je nato zapojene nejaké externe IO periférie. Nemusí to ale byť tvoj prípad ale pre istotu skontroluj to podľa reference manuálu
nero150 napísal: ↑22 Jún 2025, 19:52
u toho TJA10028T, ten RX a TX vstupuje do STM. Neviem ako ten TX_LIN a RX_LIN "otočiť", aby to vyzeralo ako výstup
Klikneš na Label ktorý chceš upraviť potom stlačíš E ako edit
A preznačíš ho ako Output