Naprogramovanie S7-1200

Problematika ohladne regulácií (PI, PID), ovládania pohonov, odmeriavaní veličín, automatizácie PLC

Moderátori: Drakoush, Moderátori

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 109
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Naprogramovanie S7-1200

Príspevok od používateľa oniko » 26 Júl 2017, 07:48

Dobrý deň.

Chcem sa spýtať či tu nieje niekto kto vie programovať PLC od Siemensu, konkrétne S7-1200

Potreboval by som poradiť. Mal som urobenú konfiguráciu, kde bežali nejake merania a prenosy do Reliancu. Neviem čo sa presne stalo, ale zrejme mi zaktualizovalo FW na PLC a teraz mi nechce pustiť PLC do RUN modu, stale je v STOP. Aj ked nahram novu konfiguraciu stale ho hadze do OFF.
Vypisuje chybu :No or no valid data record for central device option handling - CPU changes from STARTUP to STOP mode.

Poradí mi niekto ako sa z toho vymotať?
0

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 109
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Re: Naprogramovanie S7-1200

Príspevok od používateľa oniko » 05 Jan 2020, 11:55

Ahojte, je tu niekto kto by mi vedel poradiť ohľadom rozchodenia MODBUS RTU (RS232) komunikácie medzi PLC a PC?

Nedarí sa mi rozchodiť komunikáciu medzi PC a S7-1200, stiahol som si aj hotovú konfiguráciu z netu, aj svoju som si spravil a stále mi to nejde, Reliance vypisuje chybu komunikácie, posiela packety ale bez odozvy.

Na prepojenie medzi CM1241 a PC mam použitý krížený kábel, 5-5, 2-3, 3-2

Použitý HW :

S7-1200
CM1241-RS232

PC - Reliance

To isté ale cez ethernet mi funguje bez problémov.

Ďakujem
0

Používateľov profilový obrázok
magic_touch
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 239
Dátum registrácie: 21 Jan 2008, 00:00
Vek: 42

Re: Naprogramovanie S7-1200

Príspevok od používateľa magic_touch » 05 Jan 2020, 14:33

Hello, len taka blba otazka - si si isty, ze mas 1241modul na RS232? Teda produkt 6ES7241-1AH32-0XB0?
0

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 109
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Re: Naprogramovanie S7-1200

Príspevok od používateľa oniko » 05 Jan 2020, 15:11

Ano som, prečo? je to na nom vytlačene :-D

Všimol som si že pri online režime mam v MB_SLAVE_Status kod chyby 8180 co znamena Invalid value for the port ID.

Ale v MB_COMM_LOAD mam pri porte vybraty správny port 269 - "Local~CM_1241_(RS232)_1" tak ako je aj v HW konfigurácii pri tom module.

Neviem teda co mam zle :pain:
0

Používateľov profilový obrázok
magic_touch
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 239
Dátum registrácie: 21 Jan 2008, 00:00
Vek: 42

Re: Naprogramovanie S7-1200

Príspevok od používateľa magic_touch » 05 Jan 2020, 16:08

Je to potom vsetko iba v konfiguracii. Hod sem screen, ako to mas nastavene. Memory bit a clock bit su enabled v 1241?
0

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 109
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Re: Naprogramovanie S7-1200

Príspevok od používateľa oniko » 05 Jan 2020, 17:20

Pripájam konfiguráciu v TIA (upravenú - žiadne chyby v statuse), ale aj tak mi nejde spojenie s PC :pain:
Prílohy
Modbus_RTU_Slave_final.rar
(469.14 KiB) 54 stiahnutí
0

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 109
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Re: Naprogramovanie S7-1200

Príspevok od používateľa oniko » 05 Jan 2020, 20:05

Tak už som na to prišiel :-) už to fičí, priložená konfigurácia je funkčná ak by niekto potreboval :thumbup:
0

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 109
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Re: Naprogramovanie S7-1200

Príspevok od používateľa oniko » 13 Jan 2020, 23:39

Ahojte, poradí mi niekto ako nastaviť HOLDING REGISTER tak, aby mi cez MODBUS prenášalo aj premenné napr. %MW, %M, %DW ???

Komunikacia MODBUS mi beží, výstup %Q0.5 mi prenáša ale hore spomínané premenné nie.

Napríklad premenná MW100, M4.0 ???

Ďakujem
0

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 109
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Re: Naprogramovanie S7-1200

Príspevok od používateľa oniko » 14 Jan 2020, 23:42

:pain: :ignore:
0

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 109
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Re: Naprogramovanie S7-1200

Príspevok od používateľa oniko » 04 Aug 2022, 14:16

Ahojte, je tu niekto, kto by mi vedel pomôcť vytvoriť v PLC S7-1200 program na komunikáciu pomocou MODBUS-RTU s frekvenčným meničom A550PLUS? popis protokolu ku meniču prikladám .

Použitý HW Siemens :
6ES7212-1AE40-0XB0
6ES7241-1CH30-1XB0
6ES7234-4HE32-0XB0


Trochu tápam v tých adresách, :pain:

Prípadne ak by sa našiel niekto z okolia ZA, BY, PB čo by mi to vysvetli, bol by som rad (cosi by som aj prispel :-)
Prílohy
A550-Plus-komunikacny-protokol-ver.4.1-1.pdf
(382.17 KiB) 20 stiahnutí
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok