Nejsem pohonář, tak mě hned nebijte.

V práci máme 3f motor s brzdou na 24VDC. Všechno vhodně připojeno na měnič, kterým řídím polohování v rámci 0-360°. A ten měnič je vybaven i ovládáním brzdy.
Brzda má 2 stavy:
1. Odbrzděno = 24VDC
2. Zabrzděno = 0VDC
A pokud měnič není v poruše, tak odbrzdí motor a polohová regulace si už pak přepočítává svoje. Ale problém je, že ta brzda je navržena tak, že se musí chladit. Na hřídeli je dle výrobce ventilátor a dochází k ofukování. Ale úskalí celého problému je, že nám se motor pořád netočí. Prostě najedu na polohu a třeba stojím. Pak nedochází k chlazení brzdy a hrozí její shoření nebo minimálně zkracuji její životnost.
Možná někoho napadne, proč si to sám neoprogramuju, ale permanentní spínání a rozpínání brzdy taky není asi úplně dobré.
A teď dotaz. Existuje nějaká brzda, kterou bych připojil k měniči a mohla by být trvale odbrzděná? A zabrzděná by byla pouze je-li měnič v poruše (přehřátí motoru, odpojený absolutní snímač, odpojen inkrementální snímač, ...) popř. při odpojení šťávy?
Snad jsem problém popsal dostatečně. A brzda je mi jedno, jestli bude na 24VDC nebo 230VAC, vše jde přes nějaký stykač.