S7-1200 PROFINET

Problematika ohladne regulácií (PI, PID), ovládania pohonov, odmeriavaní veličín, automatizácie PLC

Moderátori: Drakoush, Moderátori

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 149
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

S7-1200 PROFINET

Príspevok od používateľa oniko » 06 Jún 2024, 14:02

Ahojte, potrebujem riadiť dva frekvenčné meniče G120C cez PLC S7-1200, a taktiež na to PLC potrebujem pripojiť HMI cez RJ45, a GPRS modem.

Funguje PROFINET aj v obyčajnej ETh. sieti s RJ45 káblami? Ide mi o to či môžem všetko napojiť na 4-portový switch ktorý je v modeme Teltonika, alebo musím objednať PLC S7-1200 s 2ma portami a jeden použiť na modem a HMI, a druhy na riadenie meničov?

Je treba origi PROFINET kable, alebo stačia aj RJ45 sieťove kable?

Ďakujem za rady, nemam ešte tolko skusenosti s Profinetom.
0

kinedryl
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 86
Dátum registrácie: 03 Mar 2021, 10:15

Re: S7-1200 PROFINET

Príspevok od používateľa kinedryl » 06 Jún 2024, 14:15

Pojde to aj s obycajnym eth kablom, ale prfinetovy by bol lepsi. Rovnako pojde obycajny switch, ale musi mat aspon 100 Mbit full duplex.

Vyskusaj to pospajat s tym, co mas a ked si zozenies profi veci, len vymenis.
0

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 149
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Re: S7-1200 PROFINET

Príspevok od používateľa oniko » 06 Jún 2024, 14:31

Je v spoľahlivosti alebo funkčnosti veľký rozdiel medzi PROFINET riešením a cez Eth? Či to je stabilne aj cez ethernet, teda za predpokladu že switch je spolahlivy.

Či radšej kupiť 1215C a ta ma už 2x Profinet, meniče dať samostatne na jeden port a modem s HMI na druhy
0

Používateľov profilový obrázok
straciam
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1325
Dátum registrácie: 06 Jan 2009, 00:00
Bydlisko: Podbrezova
Vek: 38

Re: S7-1200 PROFINET

Príspevok od používateľa straciam » 06 Jún 2024, 17:07

ak mas kvalitne kable a switch tak to pojde dobreaj dlhodobo. ale ak kupis nejake napr. gembird eth kable, tak bude nahodne padat spojenie. kopec zariadeni som prepajal aj kvalitnejsimi eth kablami, funguju 10rokov bez jedineho vypadku, s lacnymi kablami to nevydrzalo komunikovat ani polhodinu. odkedy som presiel na original 4zilovy profinet kabel od siemensu tak nebol nikdy problem. konektory su rozoberacie. cize sa daju znovu pouzit. pre tie nervy kvoli nespolahlivosti sa neoplati setrit.
1
Obrázok 1
Ponukam vysokokvalitnu 3D tlac na SLA tlaciarni Anycubic Photon.
No password, no problem.
Ins-piration

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 149
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Re: S7-1200 PROFINET

Príspevok od používateľa oniko » 06 Jún 2024, 18:36

Tak to asi radsej kupim tu 1215C ta ma 2 profinety, a z jedneho napojim cisto len menice s profinet kablami, modem a HMI dam cez druhy tam staci obyc. Ethernet
1
Obrázok 1

Používateľov profilový obrázok
djtoxic
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 386
Dátum registrácie: 26 Mar 2009, 00:00
Bydlisko: Lipany
Vek: 31

Re: S7-1200 PROFINET

Príspevok od používateľa djtoxic » 07 Jún 2024, 09:31

straciam napísal:
06 Jún 2024, 17:07
ak mas kvalitne kable a switch tak to pojde dobreaj dlhodobo. ale ak kupis nejake napr. gembird eth kable, tak bude nahodne padat spojenie. kopec zariadeni som prepajal aj kvalitnejsimi eth kablami, funguju 10rokov bez jedineho vypadku, s lacnymi kablami to nevydrzalo komunikovat ani polhodinu. odkedy som presiel na original 4zilovy profinet kabel od siemensu tak nebol nikdy problem. konektory su rozoberacie. cize sa daju znovu pouzit. pre tie nervy kvoli nespolahlivosti sa neoplati setrit.
Ahoj, vieš mi prosím poslať link na ten kábel od Siemensu ?
0
ALEA Lights™ k Vaším službám...

Používateľov profilový obrázok
straciam
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1325
Dátum registrácie: 06 Jan 2009, 00:00
Bydlisko: Podbrezova
Vek: 38

Re: S7-1200 PROFINET

Príspevok od používateľa straciam » 07 Jún 2024, 19:33

0
Ponukam vysokokvalitnu 3D tlac na SLA tlaciarni Anycubic Photon.
No password, no problem.
Ins-piration

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 149
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Re: S7-1200 PROFINET

Príspevok od používateľa oniko » 09 Jún 2024, 23:10

Ahojte, dá sa niekde stiahnuť ku S7-1200vkam a jej modulom prehlásenie o zhode/ Declaration of conformity aj v slovenskom jazyku? vsade som nasiel len EN/DE verziu.
0

kinedryl
Nový člen
Nový člen
Príspevky: 86
Dátum registrácie: 03 Mar 2021, 10:15

Re: S7-1200 PROFINET

Príspevok od používateľa kinedryl » 10 Jún 2024, 06:19

Najrychlejsie to zistis tak, ked zavolas na podporu :

https://www.siemens.com/sk/sk/produkty/ ... vices.html
0

oniko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 149
Dátum registrácie: 02 Jan 2015, 23:20

Re: S7-1200 PROFINET

Príspevok od používateľa oniko » 10 Jún 2024, 12:59

Siemens má DOC iba v EN/DE jazyku, ak by to niekto riešil, mám to potvrdené priamo zo Siemensu
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok