rad by som Vam predstavil svoj vyrobok a tym je detektor bleskov a burok s obvodom AS3935, ktory je specialne navrhnuty prave pre tento ucel.
Cely clanok vratane podrobneho popisu si mozete precitat u mna na stranke: http://www.pablox.net/index.php?option= ... 8&Itemid=1
Vlastnosti mojej konštrukcie:
-základ tvorí Arduino UNO (pre Arduino haterov - Arduino som pouzil z dovodu naucit sa nieco nove
-zobrazenie údajov na LCD s radičom PCD8544 (LCD z NOKIE 3310)
-meranie teploty a barometrického tlaku pomocou snímača BOSCH BMP085
-zobrazenie vzdialenosti búrky, zachyteného blesku
-odosielanie údajov cez UART
-informácia na LCD o vysokom šume na rezonančnom obvode
-zobrazenie uplynutéo času od poslednej udalosti, ktorú obvod zachytil
-prepínanie režimu vnútri/vonku
-zvuková informácia pri zachytenom blesku
-možnosť simulácie (ukážky správania obvodu)
Vlastnosti detektoru sa upravuju pomocou 4-nasobneho DIP prepinaca osadeneho na rozsirujucom module. Funkcie, ktore upravuju jednotlive prepinace:
1: režim, kedy detektor upravuje zosilnenie a vlastnosti podľa prostredia, v ktorom sa nachádza - vonku (ON) alebo vnútri (OFF)
2. simulácia ON/OFF - program náhodne generuje údaje a simuluje sa búrková aktivita
3. rozšírená diagnostika - cez UART sa posielajú doplňujúce informácie (adresa i2c, na ktorej sa nachádza obvod AS3935)
4. reproduktor ON/OFF
Schema zapojenia rozsirujuceho modulu pre Arduino:

Hotovy rozsirujuci modul. Obsahuje dosku s obvodom AS3935 a senzorom BMP085.

Informacia o zachytenom blesku. Na LCD sa zobrazuje vzdialenost zachyteneho blesku, intenzita blesku (1-10) a cas od poslednej udalosti ktora nastala (blesk, vysoky sum na rezonancom obvode). Dalsie informacie su vysielane prostrednictvom UART-u.

Hotovy detektor som vstaval do elektroinstalacnej krabicky. Na bok pride este drziak na LiION clanok 18650. USB konektor som vyviedol odspodu.

1