hpeter prepáč tvoja otázka nejako zapadla prachom. Slúchadlá mám Beyerdynamic DT990 250 ohmové..
Po čase som sa dal do vývoja a vylepšovania existujúceho návrhu sluchátkového zosilňovača. Schématicky sa veľa nezmenilo a topológia ostala rovnaká, lebo sluchátkáč hrá fakt perfektne a som s ním spokojný, ale chcel som ho trochu zmenšiť a spraviť v inej farbe tentoraz v čiernej. Zmenili sa hodnoty súčiastok, pracovné body a ďalšie maličkosti. Takto vznikla verzia 2.0 a konečne aj na profi doskách, vylepšené oproti pôvodnej verzii je:
- celý layout DPS je viac optimalizovaný, hlavne napájacia časť, tým vznikol väčší výrez na trafko
- pôvodný toroid bol zbytočne veľký a priveľmi predimenzovaný, teraz je použitý maličký 36W tienený audio toroid
- celá krabica bude vďaka inému layoutu o 2cm užšia a o 4cm kratšia - tentoraz v čiernej farbe
- prerobené zemnenie a osadzovák len na THT súčiastky pre jednoduchšiu "amatérsku" stavbu
- tvrdší a rýchlejší zdroj s nižším šumom
- možnosť prepínania medzi nízko alebo vysoko impedančnými slúchadlami cez DIP prepínač zo spodu DPS.
- vyššie zosilnenie a vyšší púd koncovým stupňom = silnejšia spätná väzba = o rád nižšie skreslenie
...
Zatiaľ som zosilňovač len osadil a oživil, ale parametre som ešte nemeral... to až keď bude v krabičke.
Mám ešte nejaké zvysne DPSky naviac ak by mal niekto záujem