Dobrý deň prajem. V tomto príspevku by som Vám v krátkosti chcel predstaviť moju realizáciu audio zosilňovača pracujúceho v triede A. Jeho názov je USSA-5 (angl. Ultra Simple Symmetrical Amplifier). V našich končinách ide skôr o menej známu realizáciu, čo je podľa môjho názoru škoda. Na strane druhej však o to väčší dôvod pre zverejnenie a prípadne aj motiváciu pre stavbu

Autorom zapojenia je člen DIYAUDIO fóra vystupujúci pod nickom FAB. Zapojeniu je venované aj samostatné vlákno na fóre DIYAUDIO. Čo sa týka samotného zapojenia, ide o zapojenie pracujúce v čistej triede A do približne 20-25W RMS, pričom po prekročení tejto hodnoty zosilňovač pracuje v triede AB do 27W. Pri výkone 6W je THD udávané menej ako 0,06%, pri 10W menej ako 0,08%, pri 15W menej ako 0,15%. DPS je možné zakúpiť u Fabiena. K dispozícií je aj kompletný návod na osadenie a oživenie, avšak tento do detailu prepracovaný manuál poskytuje autor až po zakúpení tzv. kritických komponentov ako sú výkonové laterálne MOSFET tranzistory (Exicon ECW20P20 a Exicon ECW20N20) a taktiež MOSFET tranzistory (2SJ313Y a 2SK2013Y). Toto opatrenie slúži hlavne na to, aby si autor zapojenia overil, či prípadný záujemca má skutočne v úmysle aj realizáciu. Podľa jeho odhadov po zakúpení DPS sa realizuje do finálnej podoby asi iba 10% DPS. V neposlednom rade by bolo vhodné aj zhodnotenie toho najpodstatnejšieho, a to samotného zvuku. Ten už hodnotilo veľmi veľa ľudí, ja sám som nič lepšie nepočul (To je samozrejme veľmi subjektívne

). Či už ide o detail, rozlíšenie, dynamiku ... je to naozaj naozaj veľmi veľmi dobré

Ak máte prípadne otázky, kľudne sa pýtajte. Ak budem vedieť odpovedať, určite zodpoviem.Pre názorný príklad už len nejaké foto.