Nemal som v tej dobe phono preamp tak som kúpil dočasne nejaký šuštiak z muzikeru a pustil sa do stavby EAR834P.
Tento preamp už som staval 2x v minulosti (odkaz na zosík ktorý som postavil pred 7 rokmi) no tento krát som sa rozhodol na ničom nešetriť a spraviť si preamp úplne podľa svojich predstáv.
Hneď takto z voleja by som chcel poďakovať užívateľovi platon.rado ktorý tento zosík staval minulý rok a s viacerými vecami mi poradil cez SS.
V mojej verzií som pridal dva podsvietené VU metre - samozrejme čisto pre vzhľad.
Panely mi vyrábal QuickPanel. Skvelá kvalita, nemám čo vytknúť.
Trafo je z toroidy.pl. Kvalita vyzerá super, čakal som naň asi dva týždne. Prečo som sa rozhodol pre toroid asi netreba vysvetľovať. Celkovo veľa dizajnových rozhodnutí mierilo na čo najmenší brum.
Skrinka je z modushopu a putovala ku mňe z Talianska. Dodanie bolo len pár dní. Keď nerátam súčiastky z TME tak mi dodali objednaný tovar asi najrýchlejšie.
Elektrónky sú ECC83 od JJ
Kondíky sú MIFLEX a Wima.
Elektrolyty sú Panasonic a Nichicon.
Káble v zosíku sú TASKER
Potenciometer je ALPS.
Hmatník potenciometra je z hliníku čo dodáva pocit kvality a odolnosti. Je fakt dosť veľký a ťažký, takže človek má pocit, že to niečo vydrží. Navyše je zapustený do panela do hĺbky 3mm (kapsa má 4mm, panel 8mm).
Kládol som veľký dôraz na minimalizovanie brumu a tak je všetko poriadne odtienené. Zdroj je v samostatnej časti oddelený od hlavnej dosky 3mm hrubou hliníkovou priečkou (samozrejme uzemnenou).
Potenciometer sa síce nachádza v časti so zdrojom ale odtienil som ho celý hliníkovou fólou (samozrejme uzemnenou

Aj keď ma to trochu bolí , viem, že táto otázka príde a tak to napíšem rovno

Zvuk u mňa absolútne nemá konkurenciu. Je to samozrejme vysoko subjektívne no žiadny iný phono preamp čo som počul sa mi nepáčil tak ako tento (preto som si ho postavil už v tretej verzií

Na záver je tu ešte video "behajúcich" VU metrov, čo je niečo, na čo sa teraz s radosťou hodiny pozerám

https://www.youtube.com/watch?v=7mPqnxaMcTY
Pohľad zo zadu: Zasvietené VU metre: