MENUBOARD z beziacich textov arduino

Sem možete napísať ak potrebujete niečo vyrobiť napr. plošný spoj alebo nejaké zariadenie...

Moderátori: Merak, Moderátori

riso100
Okoloidúci
Okoloidúci
Dátum registrácie: 04 Jan 2025, 22:04

MENUBOARD z beziacich textov arduino

Príspevok od používateľa riso100 » 04 Jan 2025, 22:37

Pozdravujem,

Potreboval by som pomoct s vyrobou menuboardu ktroy je zlozeny z viacej samostat. “tabuliek/riadkov” beziaceho textu. Pocet tabuliek/riadkov nieje presne urceny, zalezi na finalnom rozmere tabuliek podla pouziteho led modulu.
Bolo by potrebne aby sa dal text kazdej tabulky upravovat samostatne a “jednoducho” cez nejaku uzivatelsky jednoduchu aplikaciu idealne cez wifi alebo tak aby nebolo potrebne pristupovat k tabulke fyzicky. (Predstavujem si to ako - na tablete/pc bude aplikacia kde budu policka priradene ku kazdej tabulke kam ked zadam pozdovany text sa to updatne na konkretnu tabulku alebo ak to arduino dokaze moze byt vytvoreny web/aplikacia z ktorej bude arduino cerpat info pre jednotlive polia/tabulky) Prikladam aj fotografiu pre lepsiu predstavivost. Potrebujem len tu “elektronicku/softverovu” cast. Samotny obal tabulikek atd si vyrobim. Z info co sa mi podarilo zistit idealne by asi bolo pouzit arduino ale je vela otaznikov co a ako by to vedelo tak ak by sa do toho niekto vedel pustit mozeme si prejst podrobnosti a vsetko co by som potreboval upresnim. Dakujem
Prílohy
IMG_2650.jpeg
0

Dumitru
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 06 Nov 2011, 22:19
Vek: 33

Re: MENUBOARD z beziacich textov arduino

Príspevok od používateľa Dumitru » 05 Jan 2025, 04:28

Ahoj. mal by som par doplňujúcich otazok ktoré ma teraz napádajú,
  • 1.LED modul by bolo potrebné tiež vyvíjať alebo to je už hotové?
  • 2.Ak je to hotové cez aký interface sa s nimi bude dat komunikovať ? Pripadne nejaký datasheet
  • 3."aby nebolo potrebne pristupovat k tabulke fyzicky" , bude stačiť ak sa užívateľ pripojí na tu istú podsieť na ktorom sa nachádza/ju Menuboard/y?
  • 4. Ako bude riesene napájanie celého Menuboardu?

Zatiaľ hardvérové by som to rozdelil na dve časť
  • 1. Elektronika ktorá bude komunikovať/vypisovať text rovno na led modul (“tabuľka/riadok”) , každý LED modul bude mať svoju , dalej len ELM ( elektronika led modulu ).
    Tu sa nastaví fyzické parametre led modulu napr. rozlisenie a niektorá adresa.
  • 2. Elektronika menuboardu ktorá bude komunikovat Ethernet <-> ELM. Kde si načíta pripadne ručne nastaví počet ELM a na základe vyššie nastavených adries v bode 1 bude k nim pristupovať a zadávať im potrebný text.
Nešiel by som do Avr( arduino ) ale do STM32 .

Taktiež porozmýšľať či 1.WiFi alebo 2.LAN .
  • 1. WiFi je potrebné zadať názov a heslo siete čo vlečie za sebou napísanie niektorého SW navyše a tak tiež niektoré úkony od užívateľa ktorý sa tam bude musieť pripojiť a zadať tie údaje. Výhodou nie je potrebny kabel
  • 2. LAN nepotrebuje v podstate nič všetko sa udeje automaticky. Možno by šlo použiť POE (power over ethernet) záleží od spotreby. Nevýhodou je potrebné zapojiť ethernet kábel.
0

peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 25 Jún 2013, 21:06
Vek: 58
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterple » 05 Jan 2025, 09:00

Ak to má byť do nejakej prevádzky a potrebuješ aby to fungovalo, tak si to kúp hotové a od osvedčeného výrobcu. Ak to poskladáš podľa nejakého arduino projektu, tak to bude fungovať tebe doma na stole. Akonáhle to dáš do prevádzky tak to bude fungovať/nefungovať podľa vetra. Vskutočnosti to bude šalieť podľa EMI ktoré sa náhodne bude generovať v okolí. Napríklad sa tam dostaví 20 ľudí každý s vlastným wifi hotspotom, alebo sa zapne blízko nejaký el stroj s vysokou spotrebou.

A moc nečakaj veľa ochotných ľudí čo budú chcieť na takomto projekte participovať. Prístup že dajte mi elektroniku+sw (95% práce a know how) a krabicu si na to urobím, svedčí o tom že nemáš poňatie prečo tu každý druhý nemá firmu na LED tabule
3
Obrázok 3
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.

riso100
Okoloidúci
Okoloidúci

Príspevok od používateľa riso100 » 05 Jan 2025, 10:00

Peterple, ano je to do prevadzky ak by som vedel o firme ktora by to vedela vyrobit podla mojich poziadaviek tak by som sa nanu rad obratil a nespekuloval kedze nemam ani cas ani potrebne skusenosti. Ak o nejakej vies tak budem rad ak mi odporucis. (Obrazok je z Australie a tiez to je urcite sprcificka zakazkova vec takze tade cesta nevedie) Sem som sa obratil s tym ze som taku nenasiel a ze tu su ludia co maju skusenosti a kedze nejde len o fyzicky vyrobene tabulky ale aj o to aby som ich vedel ovladat teda treba riesit aj soft cast… Nerozumiem preco by to mal byt nezaujimavy projekt na ktorom urcite nikto nebude participovat, nechem nic zadarmo ani aby mi len tak odovzaval svoje know-how alebo cas ak mas ten pocit, no pride mi logicke najskor sa dohodnut ci to je vyrobitelne tak ako potrebujem ako a nasledne za kolko.

Krabicu si musim vyrobit sam pretoze to bude presny vyrobok podla specifikacie a vykresu/dokumentacie architekta a musi materialovo aj vyhotovenim zodpovedat ostatnemu vybaveniu prevadzky. Nemoze to byt cierny plastovy obal ako sa ponuka na internete. Ak poznas firmu ktora dokaze reflektovat aj taketo uzko specificke poziadavky opat bude velmi rad ak mi odporucis.
0

riso100
Okoloidúci
Okoloidúci

Príspevok od používateľa riso100 » 05 Jan 2025, 10:25

Dakujem za odpoved,

1./2. Led modul by bol pouzity nejaky dostupny, dolezite su len iste poziadavky co sa tyka jeho vzhladu. Neviem ake su v ponuke ale urcite by sme nasli nieco co by vyhovovalo. Malo by to byt hlavne “biele” led svetlo, na vysku 8 bodov (do 10cm?), na sirku cca aby sa zobrazilo tolko znakov kolko je na obrazku, idealne ak by to bol modul ktory je cierny (nema nabielo zafarbene pozadie ani tie body kde su diody.

3. Ano samozrejme moze byt vsetko na jednej sieti/podsieti.

4. Ak som spravne pochopil otazku tak moze byt zo siete / adapterom. K tabulkam bude mozne priviest napajanie, kazda tabulka moze mat vlastny zdroj ak to bude treba aby sa minimalizovala kabelaz mimo tabuliek.

Dalej pisem odpovede priamo pod otazky:

Dumitru napísal:
05 Jan 2025, 04:28
Ahoj. mal by som par doplňujúcich otazok ktoré ma teraz napádajú,
  • 1.LED modul by bolo potrebné tiež vyvíjať alebo to je už hotové?
  • 2.Ak je to hotové cez aký interface sa s nimi bude dat komunikovať ? Pripadne nejaký datasheet
  • 3."aby nebolo potrebne pristupovat k tabulke fyzicky" , bude stačiť ak sa užívateľ pripojí na tu istú podsieť na ktorom sa nachádza/ju Menuboard/y?
  • 4. Ako bude riesene napájanie celého Menuboardu?

Zatiaľ hardvérové by som to rozdelil na dve časť
  • 1. Elektronika ktorá bude komunikovať/vypisovať text rovno na led modul (“tabuľka/riadok”) , každý LED modul bude mať svoju , dalej len ELM ( elektronika led modulu ).
    Tu sa nastaví fyzické parametre led modulu napr. rozlisenie a niektorá adresa.

Ano tak ako pisete kazde moze byt nezavisle samoststne.
Tu len pisete “rozlisenie” mozno to ja zle chapem ale ma to byt tabulka ako “led matica” teda 8xXY bodov teda to rozlisenie asi nehra ulohu…? neni to ako “led obrazovka” lebo videl som aj take (normalny led/lcd displej v takomto formate)

• 2. Elektronika menuboardu ktorá bude komunikovat Ethernet <-> ELM. Kde si načíta pripadne ručne nastaví počet ELM a na základe vyššie nastavených adries v bode 1 bude k nim pristupovať a zadávať im potrebný text.
Moze byt, akoze to bude “centralna elektronika” ktora bude ovladat tabulky, spravne ?

Nešiel by som do Avr( arduino ) ale do STM32 .

Ok toto si necham poradit, s cim mate lepsie skusenosti to sa moze pouzit.

Taktiež porozmýšľať či 1.WiFi alebo 2.LAN .
  • 1. WiFi je potrebné zadať názov a heslo siete čo vlečie za sebou napísanie niektorého SW navyše a tak tiež niektoré úkony od užívateľa ktorý sa tam bude musieť pripojiť a zadať tie údaje. Výhodou nie je potrebny kabel
Ak by s to nemuselo vykonat pri kazdej zmene textu tak by to nevadilo. Text by sa mal menit niekolko krat denne tak aby to nebolo zdlhave. Ak by to bola “aplikacia” kde by bolo napriklad rolovatelne menu na vyber tabulky alebo nejako graficky mozne vyberat to by bolo super.
  • 2. LAN nepotrebuje v podstate nič všetko sa udeje automaticky. Možno by šlo použiť POE (power over ethernet) záleží od spotreby. Nevýhodou je potrebné zapojiť ethernet kábel.
Poe je dobry napad, otazka je ak bude nad sebou 8 tabuliek, daju sa prepojit (premostit/zoseriovat neviem co) tak aby na 8 tabuliek bol 1 vysledny lan kabel alebo musi ist 8 kablov ? Neviem ci by sa podarilo ich schovat kedze to bude visiet na stene? Najlepsie keby tam nesiel ziadny kabel 😂 co je samozrejme nemozne…

Dakujem
0

peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterple » 05 Jan 2025, 10:37

Firmy moc nepoznám ale poznám ako sa dajú nájsť.

https://www.google.com/search?client=op ... 8&oe=UTF-8

Alebo sa dá pozrieť výrobný štítok tabule a tiež sa dozviem výrobcu.

Prvý odkaz čo mi dá google tak vedie napr sem

https://www.elen.sk/sk/Galeria/Textove-displeje.html

Výber mrte displejov. Že to nechceš v krabici by nemal byť problém - napíš firme a dohodnite sa. Je to ako skladačka. Tu sa s tým hrá chalanisko a dokonca mu poslali aj schémy a ovládací sw.

https://youtu.be/9mDnzhQgFKM?si=y8DP1hBnoXyJ-MIY
0

Používateľov profilový obrázok
pablox
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
Vek: 34
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pablox » 05 Jan 2025, 11:55

Ešte možno tu https://www.lgr.sk/textove-riadky/
Dodávali nám kedysi cenníkové a textové tabule (než ich nahradili LED TV).
0
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net

73, OM6ANM

Dumitru
Stály člen
Stály člen

Príspevok od používateľa Dumitru » 05 Jan 2025, 12:31

riso100 napísal:
05 Jan 2025, 10:25
Moze byt, akoze to bude “centralna elektronika” ktora bude ovladat tabulky, spravne ?
Áno rozumiete tomu správne :) každý riadok bude mat svoju elektroniku ktorá bude len zobrazovať text a každý MENUBOARD bude mať jednu centrálnu jednotku ktorá cez ethernet bude prijímať dáta a posielať ich na ten ktorý riadok
riso100 napísal:
Ak by s to nemuselo vykonat pri kazdej zmene textu tak by to nevadilo. Text by sa mal menit niekolko krat denne tak aby to nebolo zdlhave. Ak by to bola “aplikacia” kde by bolo napriklad rolovatelne menu na vyber tabulky alebo nejako graficky mozne vyberat to by bolo super.
Áno len prvý krát následné sa bude snažiť pripojiť k danej wifi automaticky , pripadne ak sa zmení wifi sieť alebo ak nastane nejaká chyba siete. Ak to bude len jeden MENUBOARD tak asi to nevadí ak ich bude 100 a bude treba ku každému isť asi to problém by bol :) osobne by som šiel do LAN ak taká možnosť je :) je menej náchylní na kde aké chybí.
riso100 napísal:
Poe je dobry napad, otazka je ak bude nad sebou 8 tabuliek, daju sa prepojit (premostit/zoseriovat neviem co) tak aby na 8 tabuliek bol 1 vysledny lan kabel alebo musi ist 8 kablov ? Neviem ci by sa podarilo ich schovat kedze to bude visiet na stene? Najlepsie keby tam nesiel ziadny kabel 😂 co je samozrejme nemozne…
Kábel lan kábel by šiel len do centrálnej jednotky číže by bol len jeden na MENUBOARD nezávislé na tom koľko riadkov by tam bolo a čí sa použije POE alebo externy adapter.
0

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00

Príspevok od používateľa Atlan » 05 Jan 2025, 12:52

Dnese sa puzivaju riadenenled s cipom.
I just found this on AliExpress:
€3.82 | WS2812B RGB LED Digital Flexible Individually Addressable Panel Light WS2812 8x8 16x16 8x32 Module Matrix Screen DC5V
https://a.aliexpress.com/_EyBndo0
0

riso100
Okoloidúci
Okoloidúci

Príspevok od používateľa riso100 » 06 Jan 2025, 21:13

Dumitru napísal:
05 Jan 2025, 12:31
riso100 napísal:
Áno rozumiete tomu správne :) každý riadok bude mat svoju elektroniku ktorá bude len zobrazovať text a každý MENUBOARD bude mať jednu centrálnu jednotku ktorá cez ethernet bude prijímať dáta a posielať ich na ten ktorý riadok

A kolko riadkov/tabuliek dokaze spravovat jedna centralna jednotka ? Predbezne by to malo byt 32 alebo 40 riadkov (8x128 bodov/riadok ako je na obrazku)

riso100 napísal:
Áno len prvý krát následné sa bude snažiť pripojiť k danej wifi automaticky , pripadne ak sa zmení wifi sieť alebo ak nastane nejaká chyba siete. Ak to bude len jeden MENUBOARD tak asi to nevadí ak ich bude 100 a bude treba ku každému isť asi to problém by bol :) osobne by som šiel do LAN ak taká možnosť je :) je menej náchylní na kde aké chybí.

Kludne lan ak to ide len do centralnej akompisete, lan je dostupny aj s PoE to by bolo naozaj lepsie ako wifi.

riso100 napísal:
Kábel lan kábel by šiel len do centrálnej jednotky číže by bol len jeden na MENUBOARD nezávislé na tom koľko riadkov by tam bolo a čí sa použije POE alebo externy adapter.

Ok, rozumiem, moze to byt takto.

0

Dumitru
Stály člen
Stály člen

Príspevok od používateľa Dumitru » 07 Jan 2025, 00:09

riso100 napísal: A kolko riadkov/tabuliek dokaze spravovat jedna centralna jednotka ? Predbezne by to malo byt 32 alebo 40 riadkov (8x128 bodov/riadok ako je na obrazku)
S počtom riadkov z hľadiska prenosu údajov z centrálnej jednotky by nebol problém ak by sa použilo pre prenos napríklad RS-485.

Ale POE určite odpadáva pri takom počte predpokladám odber okolo 3A na riadok/tabuľku ak by svietili všetky diódy na maximum, a to následné krát 40

Asi najlepšie by bolo ťahať 230AC ku každému riadku/tabuľke a nasledne použiť AC/DC menič pre každý riadok/tabuľku vlastný
0

riso100
Okoloidúci
Okoloidúci

Príspevok od používateľa riso100 » 07 Jan 2025, 09:17

Dimitru:

S počtom riadkov z hľadiska prenosu údajov z centrálnej jednotky by nebol problém ak by sa použilo pre prenos napríklad RS-485.

OK

Ale POE určite odpadáva pri takom počte predpokladám odber okolo 3A na riadok/tabuľku ak by svietili všetky diódy na maximum, a to následné krát 40

Rozumiem, mozno poe napajat aspom centralnu jednotku … nieje podmienkou, 220 je dostupne v mieste instalacie

Asi najlepšie by bolo ťahať 230AC ku každému riadku/tabuľke a nasledne použiť AC/DC menič pre každý riadok/tabuľku vlastný

Ok rozumiem.

Otazka:

Ta riadiaca jednotka bude nieco ako pocitac ? Alebo akym sposobom bude mozne sa nanu “pripojit” (tablet/mobil/pc s nejakym operacnym systemom cez tu lan siet ? Alebo bude priamo nanu napojeny monitor/klavesnica… A v nej bude iba “soft” kde bude mozne uz priamo upravovat texty pre konkretnu tabulku alebo bude mat operacny system a ten bude komunikovat somzariadenim v ktorom sa bude obsah spravovat?

Dakujem
0

peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterple » 07 Jan 2025, 12:06

Pomaly ste sa dopracovali k architektúre fy Elen, RS485 linka na pripojenie (ziadne wifi ani ethernet) Napajací modul pre každé pole displeja a nejaká riadiacia jednotka.

Všetko čo sa dnes volá riadiaca jednotka je v skutočnosti počítač. Aj riadiaca jednotka v aute alebo pračke je počítač.
Len s tým odhadom napájania je to trochu mimo. 3A na jeden riadok?
Počítajme
8*128 = 1024 ks LED. 3A/1024 = 0,0029A to je 3mA na jednu LED. Hmm...
Tak si prosím pustite to video čo som nalinkoval v predošlom príspevku o chalanovi čo znova spojadnil zatopené nádražné tabule. Tam máte na dva riadky tri napájacie zdroje ale nie rozmeru 5x2cm Keď si spočítate koľko v skutočnosti tie LED budú žrať zistíte že je to pomerne veľký výkon a tu bude to teplo treba odviesť preč aj pri okolitej teplote 40°C, Takže ani tá krabica nebude môcť byť nadizajnovaná len tak ako si pôvie pán architekt. Dúfajme žo to budú aspoň nejaké plechy.

Znova opakujem, nadizajnovať takúto potvoru nie je objednať z aliexpressu LED polia a zapojiť podľa nejakého návodu. Samozrejme že to nejako fungovať bude, ale vidím za tým mraky problémov.
0

Dumitru
Stály člen
Stály člen

Príspevok od používateľa Dumitru » 07 Jan 2025, 12:16

Počítal som s dynamickým riadením pre 8x8 matricu to by bolo 20ma*8 = 160ma
takých by tam bolo 16 , 16*160ma je okolo 2,5A
0

peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterple » 07 Jan 2025, 12:48

V takom prípade dosť klesne jas. 20mA je normálny prúd bežnou malou LED. Ak bude strieda 1:8 jas sa tomu úmerne zníži. Možno do interieru stačí. To sa zvykne kompenzovať tak že sa ten prúd LED zvýši. Aj tá tabula Elenu je v multiplexe ale tie zdroje sú tam tri a podstatne silnejšie ako odhaduješ.

Dnes sa ale také panely robia z WS2812 a tie svietia staticky a sú trojčipové
0

Dumitru
Stály člen
Stály člen

Príspevok od používateľa Dumitru » 07 Jan 2025, 13:47

Samozrejme jas klesne som si toho vedomý, ale ten zatiaľ nebol definovaný. :) takže stačiť to ale môže
0

riso100
Okoloidúci
Okoloidúci

Príspevok od používateľa riso100 » 07 Jan 2025, 14:52

Instalovane ma byt v inter. ktory nieje presvetleny, nemusi sa pouzivat maximalny jas ani tam nesvieti priame slnko a pod. Rozumiem ze to treba nadimenzovat ale ani sa nepredpoklada ze by svietili vsetky led naraz (ma sa zobrazovat len text-nepoznam znak pri ktorom svieti vsetko naraz) dokonca ak by bol jas nizssi bolo by to fajn kedze by pri pohlade malo pismo ostrejsie okraje (vid obrazok)
Pozorovacia vzdialenost je max 10m co myslim nevyzaduje vysoky jas ani vykon diod. Typ matice je potrebne vyspecifikovat, mam predstavu jeho “dizajnovej” stranky ale samozrejme ze budu rozhodovat aj parametre. Ak mi viete poradit katalog nejakeho vyrobcu/dodavatela tak rad vyberiem. “Cinske” alebo z “aliexpresu” by som nerad pouzival, radsej kvalitnejsi produkt s ktorym sa bude aj dobre pracovat aj bude mat dobru zivotnost a ine parametre.

Krabice budu z nerezoveho profilu. Pokial maju mat vetranie, otvory, ventilator, rebrovanie vsetko je mozne vyrobit ak to bude situacia vyzadovat.

Peterple, velmi dakujem za vsetky konstruktivne pripomienky aj odkazy, zda sa ze sa vyznas v problematike.
Tie nekonstruktivne beriem ako “nutne zlo” 😀 samozrejme google pouzivat viem a je ovela jednoduchsie cez google najst fy ktore vyrabaju led reklamu atd. ako forum svetelektro a v nom temu “potrebujem vyrobit” prihlasit sa a dufat … okrem dalsich som oslovil aj spomenutu fy elen avsak ak si pozries ich portfolio ich reakcia ze sa zakazkovou vyrobou nezaoberaju je pochopitelna… Firiem je naozaj viac niektore vyrabaju uzko specificky produkt a do ineho sa im nechce pustat / asi je to pre nich ekonomicky nezaujimave, ine len “prekupuju” inde zakupeny tovar.

Dakujem 👍
0

riso100
Okoloidúci
Okoloidúci

Príspevok od používateľa riso100 » 07 Jan 2025, 15:13

Dumitru napísal:
07 Jan 2025, 13:47
Samozrejme jas klesne som si toho vedomý, ale ten zatiaľ nebol definovaný. :) takže stačiť to ale môže

Skusim specifikovat zatial aspom “dizajnovu” stranku led modulu, mozno sa od toho bude mozne odrazit.

Vo vysledku by to malo vyzerat ako na povodnom obrazku. Biele svetlo (jednofarebny modul) s celkovym rozlisenim 8x128 bodov, farba tela modulu by mala byt cierna/tmava idealne ak by aj prave nesvietacie body boli tmave (nie biele/svetle) aby bolo mozne pouzivat nizssi jas / aby bolo pismo na pohlad “ostrejsie” modul nemusi byt prekryty z predu sklom ani plastom ak bude pohladovo “pekny” tak ako je vidiet na obrazku.

(Neviem zial zistit parametre z menuboardu na obrazku nakolko je to obrazok z internetu, neviem sa k tomu fyzicky dostat)

Posielam este obrazok “ako by mohlo byt vyhotovene telo tabuliek) je tam vsak pouzity modul s cervenym svetlom a bielym pozadim diod a je tam vidiet ze to je horsie citatelne ako biele svetlo na ciernom. Tomu by som sa chcel vyhnut. Mozno by som pred realizaciou vyvzorkoval rozne moduly aby sme vybrali najlepsiu cestu farby/jasu/kontrastu/funkcnosti led modulu.

Dakujem
Prílohy
IMG_2646.jpeg
0

peterple
Ultimate člen
Ultimate člen
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterple » 07 Jan 2025, 16:23

No trochu sa v tom orientujem, dokonca by som to všetko aj vedel urobiť, síce z tých čínskych komponentov ale kludne s tým že to bude bežať 24/7/365 (pozor na to že súdruhovia v číne nás už v niektorých oblastiach predbehli o parník)
Napríklad https://vi.aliexpress.com/item/1005007374415314.html

Ale to je fuk platné nakoľko na to nie som schopný dať CE A to je aj dôvod prečo o takýto kšeft nemá záujem ani firma Elen aj keď by si zobral vnútorné črevá ktoré majú vyvinuté. Nakoniec tam totiž príde revizák a ten bude chcieť vidieť certifikáty a tam sme skončili. Že to bude napájané bezpečným napätím 5V pritom moc nehrá rolu. EU zdochne na preregulovanosť. Drobné veci sa nebudú dať robiť legálne lebo na všetko treba skúšky za tisíce.
0

tinono
Nový člen
Nový člen
Dátum registrácie: 04 Júl 2013, 15:05

Príspevok od používateľa tinono » 07 Jan 2025, 19:16

Biela na ciernom nemusi byt najcitatelnejsia. Ta cervena ja dobra len treba pouzit este cervenu foliu na prekrytie tych cervenych led ktore su vo vypnutom stave biele.
Inak chces nieco taketo
https://svetelektro.com/phpbb/?w3=dmlld ... 90PTQ3Mzc1
len s tou foliou.
Presroluj na koniec prvej strany.
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok