AL uholník
Moderátori: Merak, Moderátori
AL uholník
Vedel by mi niekto zohnúť plech 4mm na uholník.
Rozmery 6cmx6cm dĺžka 36cm hrúbka0,4cm.
Alebo či niekto nemá taký uholník
Rozmery 6cmx6cm dĺžka 36cm hrúbka0,4cm.
Alebo či niekto nemá taký uholník
0
Re: AL uholník
Mozno by si zohnal niečo aj v obchodoch, napr OBI,alebo kde majú spojovacie materiály,do tých 6x6 cm napr BB technik,ale zväčša max hrúbka 2-3 mm, nevidel som 4mm.
Záleží aj na presnej hrane,alebo môže byť aj oblúk?To by ti vedeli zohnút aj klampiari,čo robia parapety,alebo žleby .
Dá sa to celkom pekne ohnúť aj vo zveráku medzi dvomi uholnikmi 100x100 mm, a gumeným alebo silónovým kladivom,len to chce prax.40 cm nieje až taká dlžka,ale pri tej hrúbke je už lepšie nahriať plech horákom,hlavne ak to nieje obyčajný hlinik,ale dural. Tak sa da chvílu ohýbať bez prasklín na ohybe .
Záleží, od toho,kde to potrebuješ použiť
,či to bude vidieť,alebo je to skryté.
Záleží aj na presnej hrane,alebo môže byť aj oblúk?To by ti vedeli zohnút aj klampiari,čo robia parapety,alebo žleby .
Dá sa to celkom pekne ohnúť aj vo zveráku medzi dvomi uholnikmi 100x100 mm, a gumeným alebo silónovým kladivom,len to chce prax.40 cm nieje až taká dlžka,ale pri tej hrúbke je už lepšie nahriať plech horákom,hlavne ak to nieje obyčajný hlinik,ale dural. Tak sa da chvílu ohýbať bez prasklín na ohybe .
Záleží, od toho,kde to potrebuješ použiť
,či to bude vidieť,alebo je to skryté.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
Ku každému čínskemu výrobku by mali pribaliť jedného číňana, aby som ho mohol nakopať do ....,ked sa to pokazí.
-
maskrtnik01
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 20 Júl 2010, 00:00
- Vek: 28
Tiež som potreboval kus Al vinkla,mali ho v OBI,ale keď som videl tú.cenu,
tak som im povedal,že tomu cenotvorcovi nestačila zrážka s koňom, ale určite to bol rušeň,čo mu narobil v hlave taký guláš .
Odrezal som kus plechu zo šrotu,medzi dva vinkle,drevené kladivo kus bukoveho hranola a uholník bol za pol hodinu ako z ohýbačky.Ale na dvojmetrový kus je to už o držku.
Treba si rozmyslieť,čo za čo stojí.
Ešteže predávajú aj 1metrové kusy,lebo väčšina profilov je buď 120 alebo 200cm , niektoré 240cm.
Musel som včera kúpiť kvôli desiatim zvarom na Cu trubkách na solar celý kelímok cínovej pasty za 30€,akoby bola zo zlata,...zvyšok mám predať a bazoši? Lebo už ju neminiem ani v treťom živote.
tak som im povedal,že tomu cenotvorcovi nestačila zrážka s koňom, ale určite to bol rušeň,čo mu narobil v hlave taký guláš .
Odrezal som kus plechu zo šrotu,medzi dva vinkle,drevené kladivo kus bukoveho hranola a uholník bol za pol hodinu ako z ohýbačky.Ale na dvojmetrový kus je to už o držku.
Treba si rozmyslieť,čo za čo stojí.
Ešteže predávajú aj 1metrové kusy,lebo väčšina profilov je buď 120 alebo 200cm , niektoré 240cm.
Musel som včera kúpiť kvôli desiatim zvarom na Cu trubkách na solar celý kelímok cínovej pasty za 30€,akoby bola zo zlata,...zvyšok mám predať a bazoši? Lebo už ju neminiem ani v treťom živote.
0
Lenivosť je matka pokroku.Lenivý človek rozmýšla,ako by si robotu uľahčil a tak niečo vynájde.
- mr.dred
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 60
Na "ohýbačke" nikdy taký profil nespravíš.. to "zaoblenie" na vonkajšej strane je dané nejakým polomerom ohybu daným použitého materiálu.. Je to vôbec v tvojom prípade vôbec potrebné ?? Takto presné uhly sú "ťahané" materiály cez "formy". A to už je iný level spracovania...alebo bez dodatočného opracovania.
K čomu to vlastne má slúžiť ?
Lebo zohnúť AL plech hr.aj 4mm nie je problém u miestneho klampiara...
K čomu to vlastne má slúžiť ?
Lebo zohnúť AL plech hr.aj 4mm nie je problém u miestneho klampiara...
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!
Tie presne profily sú ,pretláčané ,,cez matricu, podobne ako všetky chladiče na polovodiče,alebo iné konštrukčné profily,robila to druhovýroba v Z SNP v Žiari nad Hronom...
Zohnúť to nie je problém,len ako by to malo vyzerať nevieme.
Ale kedže sa neozýva,tak nemému decku ani vlastná mať nerozumie,je zbytočné míňať čas a rady.
Zohnúť to nie je problém,len ako by to malo vyzerať nevieme.
Ale kedže sa neozýva,tak nemému decku ani vlastná mať nerozumie,je zbytočné míňať čas a rady.
0
Tak OP píše, že 60x60, ale obrázok má 70x60. Neviem, či taký rozmer presne sa vyrába. 4mm hrúbka . Skôr by to bolo asi niečo 100x100x4 a z toho vyrobiť požadovaný rozmer.
V Košiciach je obchod s hliníkom alprofily.sk . Ja som tam kupoval už kadečo. Predávajú na 1m, prípadne masívne prvky aj na menej.
Je to surový hliník. Nie je eloxovaný, tak ako v Horbachu alebo v OBI. To sa dá urobiť dodatočne hydroxidom.
Mimochodom, ohnúť 4mm Al plech do ostrého uhla za studena je problém. Dokonca aj 2mm. Vonkajšia strana ohybu bude mať jemné praskliny a materiál sa ztenčí. Na vnútornej strane sa vytvorí taká jemná vráska z prebytku materiálu. Samozrejme značne utrpí pevnosť na ohybe. 4mm som síce nikdy neohýbal ale podľa toho, čo som skúsil s 2 a 3mm, 4mm plech by sa asi aj roztrhol na ohybe.
V Košiciach je obchod s hliníkom alprofily.sk . Ja som tam kupoval už kadečo. Predávajú na 1m, prípadne masívne prvky aj na menej.
Je to surový hliník. Nie je eloxovaný, tak ako v Horbachu alebo v OBI. To sa dá urobiť dodatočne hydroxidom.
Mimochodom, ohnúť 4mm Al plech do ostrého uhla za studena je problém. Dokonca aj 2mm. Vonkajšia strana ohybu bude mať jemné praskliny a materiál sa ztenčí. Na vnútornej strane sa vytvorí taká jemná vráska z prebytku materiálu. Samozrejme značne utrpí pevnosť na ohybe. 4mm som síce nikdy neohýbal ale podľa toho, čo som skúsil s 2 a 3mm, 4mm plech by sa asi aj roztrhol na ohybe.
0
Hliníkové profily som neraz kupoval v napr.
Dá sa upraviť z U profilu, máš zaručené hrany.
Zohýbať nie je dobrý nápad.
Kód: Vybrať všetko
https://www.lacneprofily.sk/c/hlinik/hlinikove-l-profilyZohýbať nie je dobrý nápad.
0
- Jirka84
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
- Vek: 74
www.hlinik.sk Ti nevyhovuje?
0
LAIK se DIVÍ, odborník žasne nad schopnostmi LAIKA...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Noxové: ...mladí nedělají vždy , co se jim říká...