ja som sa predsa nehadal ,
snazil som sa len vysvetlit ze vsade je to ine , samozrejme z vlastnej skusenosti a take somariny riesit rozdiel medzi bytom a bytovkou .. a ja som sa nechoval ako dieta , to len na okraj
posledny rok ked fungovali slovenske koruny stal ten "spas" 3500sk , teraz uz samozrejme netusim kolko , fungovalo to tak , ze som priniesol na Hranicku , /ZSE ?/ ziadost o zmenu poctu faz , na vyrozumenie mali presne jeden mesiac , zaujima ich kolko je uz v panelakov prerabok , ak je to zahradkarska oblast , kolko metrov je vzdialena a podobne somariny , to im vsak nahlasi obvodny elektrikar , mal som stastie u mladeho ze robili aj navysenie bytov a tak musela ta firma vymenit privod z ulice za silnejsi , nechapali ti nado mnou ze som to dostal , im to nepovolili , som narozpraval na Hranicnej , ze je to maly byt , len jeden tam byva a take somariny , na vlastne naklady museli prerobit ten hlavny privodny , skratka mesiac cakas na vyrozumenie , potom si prides pre sek a je tam spomenute ze do 2 tyzdnou po zaplateni vymenia hodiny , to je centrum v Nitre , lenze to tak jednoduche nie je , v Nitre mali stale cas a srali na mna , trvalo to mesiac , pri spojeni zacalo ze sa hovor moze nahravat pre skvalitnenie sluzieb , opytal som sa tej operatorky ci by mi mohla zistit , ci je ten hovor naozaj nahravany , krutila sa nevedela o co mi ide , ked povedala ze asi ano , tak som im vynadal do kuriev ze odrbavaju ludi a okradaju ich o peniaze ,, na sekundu sa odmlcala a pytala si moje telefonne cislo , uz som si myslel ze posiela na mna policajtov , o minutu mi volala naspet ze zajtra mi to pridu vymenit , co som robil u mna doma bolo to podobne , vsetko som si pripravil , zaplatene , povolenie som dostal za par dni a obvodak mi dal hodiny , nemal cas a ja som si to prehodil , prisiel len to zapit a zaplombovat , ta tretia faza bol problem , vsetko som si pripravil a potom odpojil na pol hodiny barak a pripojil na jednu svorku tu tretiu , kabel som musel odlankovat , dostal som taku specialnu svorku co sa dava na kable , mesiac som len nakukal do stupacky a spekuloval ako dostat kabel dovnutra , robil nove plechy ako kryt, svorkovnice a pod ..spravil som celu prerabku v stupacke , detska som poslal do tabora , dva tyzdne nebola doma elektrika , ti co tu spominaju , ze im niekto nieco spravi , tak aby vedeli ze vsetko si musia sami , aj vyformovat kabel na hodiny , aj zapojit privod na istic , aj tam dat plechy /drziaky /na nove hodiny , ako spomenul kolega , len sa hodiny prehodia , treba mat miesto niekde vedla , ak chcete fungovat na povodne .. len ma serie , ze vsetci tu mudruju , asi desat krat to iste ako je to rozlozene ale nik to nerobil len mudre reci ,,
na Zaver , to je ako s laskou a pošťaním , vsetci vidia ze je postany len on to citi ...to je ako stou prerabkou , vsetci vedia ako sa to , ale nik to nerobil , len trepu a mudruju .. a este v tej "bytovke" , som robil privod zo zbernic pod napetim , nedalo mi vypnut cely barak , tam to bolo v suterene a boli tam vsetky tri fazy ..a na zaver , ked niekto si kupi byt a da kluce firme aby to prerobila tak to nebol moj pripad ..uff, stacilo
http://www.zse.sk/sk/Domacnosti/Vyhodna ... -a-tlaciva
ziadost o zmenu poctu faz , a su tam aj cenniky , prvy riadok , ziadost o pripojenie
hmm, nic take ze by prehodili hlavny istic , vravim , ten co prisiel s hodinami mi vravel , ze je dobre ze som si to pripravil , u mna len naozaj dal nove hodiny , skontroloval s fazovanie , zavesil plobu a siel do riti ..istice privod na svorky , vyformovanie na hodiny , si kazdy musi spravit sam ..predpokladaju ze to robi samozrejme firma komplet ,