fotovoltika dialkový odpínač P-SOL30

Pomoc v oblasti výkonovej elektroniky (zdroje, nabíjačky, meniče a pod.)

Moderátori: mirosne, Moderátori

hardcore73
Okoloidúci
Okoloidúci
Dátum registrácie: 20 Okt 2023, 08:59

fotovoltika dialkový odpínač P-SOL30

Príspevok od používateľa hardcore73 » 29 Feb 2024, 15:20

zdravím vás chcel by som sa poradiť na akom príncipe vlastne pracuje dialkový odpínač s podpäťová spúštou eaton keď na svorky privediem 230V z verejnej siete X1 12-L 10-N na L-fázu dám do série núdzový odpínač Eaton M22-SOL-PVT45PMPI11Q
nastane výpadok vo verejnej siete tak my vlastne potom aj automaticky vypne panel
a keby som ta priviedol 230V s meniča tak ich vlastne vypnem len cez núdzový odpínač
Prílohy
sol 30 moje xxx.jpg
P-SOL30.jpg
P-SOL30 popis .JPG
sl.odpínač Eaton M22-SOL-PVT45PMPI11Q, 150644 PV vypínač, 1 rozpínací, 1 spínací.jpg
panely.jpg
podpätová spúśt PSOL-XUV eaton.jpg
0

mich
Okoloidúci
Okoloidúci
Dátum registrácie: 11 Apr 2022, 00:07

Re: fotovoltika dialkový odpínač P-SOL30

Príspevok od používateľa mich » 29 Okt 2024, 20:15

nie. kazdy normalny menic obsahuje ochrany. frekvencnu, napatovu a aj ucinnik.

pri vypadku ele sa automaticky odpoji. po opatovnom nabehnuti ele bude cakat 20min kym sa znova pripoji. toto su poziadavky distrib. deon s podpatovou cievkou sa pripaja cez stop tlacitko na vodic pripojeny priamo na privod. nevyzera to pekne, ale inak sa to nerobi. takze po vypadku ho treba znovu natiahnut.
0

Používateľov profilový obrázok
taphome
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
Vek: 64

Re: fotovoltika dialkový odpínač P-SOL30

Príspevok od používateľa taphome » 30 Okt 2024, 15:38

Preto je to diaľkový odpínač, lebo či je, alebo nie je napätie 230VACkomponent ostane zopnutý. Práve privedením impulzu na tú prídavnú cievku sa spínač na diaľku rozopne. Je to povinnosť mať namontované v DE/AT/IT a to najneskôr 1m po prechode DC napätia z exteriéru do interiéru. Mal to byť "požiarnický" bezpečnostný prvok pri hasení požiaru na streche.... Treba si prečítať manuál. Sú dva typy PK-SOL a P-SOL v rôznych prúdových zaťaženiach a napätiach.
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok