Ahojte,
potreboval by som poradit. Mam velky kondenzator, ktory sa vybija. Je na nom napatie 240V.
Potreboval by som nejaku elektroniku, ktora by kontrolovala napatie na tomto kondenzatore, a ked klesne pod hranicu 238V, tak by zopla nejaky mosfet, ktory by ho z ineho zdroja zase dobil na 240V.
Idealne by bolo, aby boli tieto napatia nastavitelne. Cyklus by sa opakoval v radoch KHz, takze rele nepripada do uvahy. Nie som odbornik, pomoze kazda rada.
Dakujem.
Andrej
Kontrolovane dobijanie kondenzatora.
Moderátori: mirosne, Moderátori
-
- Okoloidúci
- Dátum registrácie: 02 Aug 2010, 00:00
- Vek: 49
- jirka.jirka.
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Okt 2008, 00:00
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kontrolovane dobijanie kondenzatora.
Ahoj Andreji. Sice ti neporadím, ale proč píšu. Zajímá mě, k čemu to vlastně je dobré?Ahojte,
potreboval by som poradit. Mam velky kondenzator, ktory sa vybija. Je na nom napatie 240V.
Potreboval by som nejaku elektroniku, ktora by kontrolovala napatie na tomto kondenzatore, a ked klesne pod hranicu 238V, tak by zopla nejaky mosfet, ktory by ho z ineho zdroja zase dobil na 240V.
Idealne by bolo, aby boli tieto napatia nastavitelne. Cyklus by sa opakoval v radoch KHz, takze rele nepripada do uvahy. Nie som odbornik, pomoze kazda rada.
Dakujem.
Andrej
0
-
- Power user
- Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
- Vek: 72
Aj mňa by zaujímalo, načo je to dobré ?
Je tam tak malý rozdiel napätia, že to zvládnuť, najmä kvôli teplotnej nestabilite, bude dosť náročné.
To ten kondík nemôžeš jednoducho udržiavať na 240 V nejakým teplotne stabilným zdrojom 240 V ?
Je tam tak malý rozdiel napätia, že to zvládnuť, najmä kvôli teplotnej nestabilite, bude dosť náročné.
To ten kondík nemôžeš jednoducho udržiavať na 240 V nejakým teplotne stabilným zdrojom 240 V ?
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.
-
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 25 Jún 2013, 21:06
- Vek: 57
- Kontaktovať používateľa:
Kúp si PWR401MH (to je presne do 240V) alebo PWR401H to je až do 650V od firmi Kikusui. Elektronika potrebná k tomu čo si napísal je už v tom bazmeku urobená. Ak by nestačilo dobíjanie 1A majú aj výkonnejšie.
https://global.kikusui.co.jp/products-index/dc/pwr-01/
Ale pozor ide o životu nebezpečné napätie takže na prácu potrebuješ vzdelanie a oprávnenie.
https://global.kikusui.co.jp/products-index/dc/pwr-01/
Ale pozor ide o životu nebezpečné napätie takže na prácu potrebuješ vzdelanie a oprávnenie.
0
Ukáž múdremu chybu a on sa ti poďakuje. Ukáž chybu hlupákovi a on sa urazí.
Chcem len upozorniť že pri nabíjaní/vybíjaní v cykloch rádovo kHz je potrebné použiť kondenzátor ktorý takéto cykly zvládne. Ak je potrebná takáto vysoká frekvencia tak sú vybíjacie aj nabíjacie prúdy naozaj vysoké.
0
Pochopený omyl je cennejší, ako vlastná pravda vedúca do slepej uličky.........
Asi by si predsalen mal napisať načo to potrebuješ, asi Ti potom vysvetlime že sa to robí inač a uż to niekto vynašiel. Neviem prečo mam pocit že ideš oklamať fyziku. Alebo si len neuvedomuješ tie nabijacie a vybijacie prudy keď to bude v khz.
Asi riešenie je držať to stale nabite...
Asi riešenie je držať to stale nabite...
0
- mr.dred
- Ultimate člen
- Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
- Vek: 59
Ten "projekt" bude riadna tajnostkárčina, perpétuum móbile, alebo Πíčovina
Ja som sa teda ešte nestretol so zariadením, ktorému by vadilo pri tak veľkom napájaní tolerancia pod 1%.
Ale pomaly už nič nie je nemožné...
.. správne navrhnutý s "dobrým" riadením AC/DC či DC/DC menič to musí dať!el_fuego333 napísal: ↑07 Aug 2024, 06:54Potreboval by som nejaku elektroniku, ktora by kontrolovala napatie na tomto kondenzatore, a ked klesne pod hranicu 238V, tak by zopla nejaky mosfet, ktory by ho z ineho zdroja zase dobil na 240V.
Akú dlhú dobu si myslíš, že náboj 240V na tom kondenzátore vydrží, kým nespadne o 2 V ???
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!