Zvaracka KITin 150 ako TIG

Pomoc v oblasti výkonovej elektroniky (zdroje, nabíjačky, meniče a pod.)

Moderátori: mirosne, Moderátori

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Vek: 49

Zvaracka KITin 150 ako TIG

Príspevok od používateľa romiadam » 05 Sep 2025, 20:37

:roll: Ahojte,
Mam KITin 150 a zatial len zvaram na MMA. Ma to prepinac na TIG.
Ale chcel by som dokupit k tomu veci aby som mohol zvarat TIG.
Co vsetko potrebujem. Viem ze zvaraciu pistol s kablom, plyn+regulator tlaku. A co mi bude spustat plyn? To je moj otazka. Je to zabudovane v tej pistoli?
V robote obcas nieco zvarim na TIG ale tam plyn ide cez zvaracku. Tam to spina (myslim si) zvaracka.

Ako to je?
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

Atlan
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Dátum registrácie: 01 Feb 2008, 00:00

Re: Zvaracka KITin 150 ako TIG

Príspevok od používateľa Atlan » 05 Sep 2025, 21:56

Asi je na rukoväti ventil, ručne pustíš plyn a neviem ci to nemá náhodou len zapaľovanie naskrabom. Proste tragédia.
0

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Vek: 49

Príspevok od používateľa romiadam » 06 Sep 2025, 09:31

To je dobra poznamka, ale myslim ze naskrabom, lebo minule som to omylom prepol na TIG a MMA elektrroda sa zapalila pri dotyku.

Pockam kym sa tu objavi niekto kto to tak ma, nakolko ty pises za "asi"..
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

Používateľov profilový obrázok
trunek
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Máj 2007, 00:00

Príspevok od používateľa trunek » 06 Sep 2025, 12:16

absolútne každá MMA zváračka môže zvárať TIG-om napísané laicky. Iba prehodíš polaritu. Inak ti bude odpaľovať elektródu. Lacnejšie varianty nemajú HF modul a zapaľuje sa iba náškrabom. Samozrejme v lacných variantách nebudeš mať tlačidlo na spúšťanie plynu a tak....treba si kúpiť takýto horák
https://www.solik.sk/horak-zvaraci-tig- ... SEQAvD_BwE
má na sebe ventil. Takže keď zváraš klasika čiernu oceľ elektródou, máš kostu uzemnenú. Potom ideš na TIG, tak prepóluješ elektródy. Plus ide na kostru a mínus máš horák. Pripojíš fľašu s plynom, na tomto ručnom horáku si pustíš ventilom plyn a zváraš.....

ak môžem mám doma 130€ MMA zváračku, ktorú som takto na TIG skúšal. Tragédia. Ide to ale trgédia. Ja nie som na druhej strane taký odborník. Nemám skúšky pod RTG ale mám zvárací preukaz. Čo sa týka náškrabu, osobne mi vyhovuje HF modul a ak s tým nemáš skúsenosti určite si radšej kúp zváračku na to. Nakoniec mám doma maličkú elektródovú na stavbu. Je to super na lešení a do 2,5ky elektródy úplne ok. Potom mám väčšiu CO-čkovú, ktorá tiež zvára aj elektródu a kúpil som aj TIG-ovú ale aj s AC a hneď s tým viem zvárať hliník. Hlinik som zváral 3x v živote a je to parádička. Podotknem som iba hobby užívateľ.... ale zaplatil som si kurzy a bol som na riadnom kurze zvárania, kde mi ukázali a vysvetlili. Všetky zváračky mám Kovax. Nerobím nikomu reklamu ale zváračky sa vraj vyrábaj v CZ, ceny sú priemerné a pre zastúpenie danej firmy so zváracou technikou robím aj garanta tak to mám trošku lepšie s cenou. Predajňa je v LV.
0
učíme sa každý deň. Vidím to sám na sebe - ponuka výroby DPS http://svetelektro.com/Forum/ponukam-vy ... 25071.html

boraicho
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
Vek: 37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boraicho » 06 Sep 2025, 23:28

ale ale ale , toto je tema pre mňa :D
Ak je zvaranie TIGom naskrabom pre niekoho tragedia , tak to je preto lebo ten človek je nešikovný , :D
jasne, na profi zvaranie to nieje, ale zváram takto už koľko 6-7rokov? najlacnejšia zvaračka, najlacnejši horák a fľaša z hasičaku s argonom. a uplne super. na čokoľvek ,železo, nezer, hruby aj tenky, proste všetko.
fakt mini veci s tym človek vie zavariť, aj tenký milimetrový zvar, proste, chce to cvik.

raz som sa tu hadal s jendom, ktorý vravel že to nieje možne takto zvárať, a tak som natočil video ako zvaram nerez. to video malo uspech 60tisic zhliadnuti, a cez to video sa mi ozvel super človek s ktorým som doteraz v kontatke , to video mi fakt veľa dalo :D
https://www.youtube.com/watch?v=YLvPmbLyYIg

a ako spúšťam plyn? predsa tlačitkom , návod je tu:
https://www.youtube.com/watch?v=1mHJ3qhPjmE
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS

boraicho
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
Vek: 37
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boraicho » 06 Sep 2025, 23:31

trunek napísal:
06 Sep 2025, 12:16
absolútne každá MMA zváračka môže zvárať TIG-om napísané laicky. Iba prehodíš polaritu.
musi mať prepinač na TIG, ak ma zvaračka hotstart a nevieš to vypnuť je to pre TIG problem. odpaľuje to hrot.
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok