Spravny zapis __config v C pre POC16F887

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3671
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Vek: 43

Spravny zapis __config v C pre POC16F887

Príspevok od používateľa romiadam » 13 Okt 2020, 09:25

Cavte.
Otazka pre programatora v C v MPLAB IDE.
Zacinam s C.
Aky je spravny zapis konfiguracnych bitov na zaciatku programu pre PIC16F887 ked on ma __ config1 a __config2?

Kompilator HI-TECH Compiler v MPLAB IDE mi vyhadzuje chybu ak napisem __CONFIG1 a __CONFIG2.
__CONFIG zoberie ale ako on vie co je v 1 a co v 2.? Mozem vstky konfiguracne bity napisat pod CONFIG a kompilator vie o co tam ide? V ASM som musel pouzivat __CONFIG1 a __CONFIG2.

Dakujem.
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

Používateľov profilový obrázok
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1165
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Bydlisko: Martin

Príspevok od používateľa mac26 » 13 Okt 2020, 09:51

Kód: Vybrať všetko

__CONFIG_CP_OFF & _LVP_OFF & _BOREN_OFF & _MCLRE_ON & _WDT_OFF & _PWRTE_ON & _INTOSC_OSC_NOCLKOU
Definition\Syntax: Located in respective product’s header file. Use the pic16fxxx.h header file at: C:\ProgramFiles\HI‐TECH Software\PICC\<version>\include\
http://ww1.microchip.com/downloads/en/d ... itions.pdf
0

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3671
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Vek: 43

Príspevok od používateľa romiadam » 13 Okt 2020, 10:16

Ten header subor som pozeral. Tam je definovany __CONFIG1 (vela bitov) a dve nastavenia silu este v __CONFIG2.

A Hi-TEC kompilator zobral len __CONFIG (xxxxxxxx).

__CONFIG1 (xxxxxxxx) a __CONFIG2 , xxxxxxxx) nezobral.

Strana4 hore (ten pdf)
To mam 2x napisat config? Kompilator to rozozna?

__CONFIG (xxxx vela nstaveni xxxx)
__CONFIG (xxxx tie zvysne dve nastavenia xxxx)

Takto?
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

Používateľov profilový obrázok
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1165
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Bydlisko: Martin

Príspevok od používateľa mac26 » 13 Okt 2020, 11:18

naco to chces stale rozdelovat? Vsak on vie co kam patri (mal by).
Normalne to nahac do jedneho riadku
0

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3671
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Vek: 43

Príspevok od používateľa romiadam » 13 Okt 2020, 12:07

Ok.
To som potreboval vediet, ci to mozem nahadzat do jedneho riadka a kompilator si s tym poradi.

Diki za info. :thumbup:
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

Používateľov profilový obrázok
mac26
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1165
Dátum registrácie: 01 Feb 2010, 00:00
Bydlisko: Martin

Príspevok od používateľa mac26 » 13 Okt 2020, 12:11

Co ti brani v tom to vyskusat? Ked to nepojde, potom to ries...
0

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3671
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Vek: 43

Príspevok od používateľa romiadam » 13 Okt 2020, 14:37

To ze som teraz v robote a vcera vecer ma to nenapadlo to nahadzat vsetko do jedneho riadka.

Vecer vyskusam a dam vediet.
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

Používateľov profilový obrázok
boraicho
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 12089
Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
Bydlisko: Prešov
Vek: 31
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boraicho » 13 Okt 2020, 15:34

WTF? toto nefunguje?
Prílohy
congiggigigig.png
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS

romiadam
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3671
Dátum registrácie: 09 Apr 2008, 00:00
Bydlisko: Wicklow, Irsko
Vek: 43

Príspevok od používateľa romiadam » 13 Okt 2020, 18:31

To funguje tiez. Pointa je ze chcem to pochopit ako to spravit v kode.
konfig.PNG
Tak som to vyskusal. Takt som to dal do kodu a kompilator to zobral. :applause:
__CONFIG(FOSC_INTRC_NOCLKOUT & WDTE_OFF & PWRTE_OFF & MCLRE_OFF & CP_OFF & CPD_OFF & BOREN_OFF & IESO_OFF & FCMEN_OFF & LVP_OFF & DEBUG_OFF
Tieto dva su v config 2
& BOR4V_BOR40V & WRT_OFF);

Len pre info:
V pic16f887.h su definovane
//
// Configuration mask definitions
//

// Config Register: CONFIG1
#define CONFIG1 0x2007
....dalsie...
a potom
// Config Register: CONFIG2
#define CONFIG2 0x2008
// Brown-out Reset Selection bit
// Brown-out Reset set to 2.1V
#define BOR4V_BOR21V 0xFEFF
// Brown-out Reset set to 4.0V
#define BOR4V_BOR40V 0xFFFF
// Flash Program Memory Self Write Enable bits
a nechapal som preco mi kompilator neberie __CONFIG1 a __CONFIG2.

Berie iba __CONFIG. Cudne, ale neriesim to dalej. Toto mi staci. Diki za pomoc.
0
Prepáčte mi za diakritiku a preklepy - väčšinou píšem z mobilu a ENG klavesnice.
(výroky nemenovaného člena fóra:) ...základy elektrotechniky ovládam dokonale, tak napr. taký tyristor neviem ako presne funguje

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok