SIM800l problem

C,C++,C#

Moderátori: psichac, Moderátori

Používateľov profilový obrázok
SIGINT
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 333
Dátum registrácie: 28 Nov 2012, 09:23
Bydlisko: Trakovice
Vek: 45

SIM800l problem

Príspevok od používateľa SIGINT » 13 Jan 2021, 09:18

Zdravím Vás páni.

Kúpil som si SIM800L na hranie a mám problém s nastavením.
Odmieta odoslať SMS. Potreboval by som pomôcť so základným nastavením, čo všetko má byť nastavené.
Komunikujem cez Termite.

AT OK
AT+CBAND? EGSM_MODE,ALL_BAND....OK.
AT+CCID OK
AT+COPS? OK
AT+CSQ CSQ: 13,0....OK..
AT+CREG 0,1 OK
AT + CSCS? "IRA"....OK. // nejde mi to zmeniť na GSM
AT+CMGF=1 OK
Neberie mi príkaz AT+CMGS=+421948xxxxxx ERROR. potvrdzujem CTR+Z .

Volať môžem ATD, ATH funguje.

Kde môže byť problém.

Ďakujem
Jozef.
0

Palcino22
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 45
Dátum registrácie: 09 Sep 2007, 00:00
Vek: 27

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa Palcino22 » 13 Jan 2021, 09:39

Ahoj, problém bude prevdepodobne v chýbajúchich úvodzovkách v ktorých má byť tel. číslo, teda aspoň podľa zdroja nizšie.

AT+CMGS="+85291234567"<CR>

https://www.developershome.com/sms/cmgsCommand3.asp
0
Nieje dôležité všetko vedieť ,ale je podstatné vedieť to nájsť

Používateľov profilový obrázok
Radus
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1178
Dátum registrácie: 27 Okt 2009, 00:00
Bydlisko: Prešov
Vek: 38

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa Radus » 13 Jan 2021, 09:50

pinko nezadávaš? (AT+CPIN)
0

Používateľov profilový obrázok
pablox
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1398
Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
Bydlisko: Ruzomberok
Vek: 29
Kontaktovať používateľa:

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa pablox » 13 Jan 2021, 10:28

U SIM900 som odosielal SMS nasledovne:

Kód: Vybrať všetko

Serial.println("odosielam sms");
phone.println("AT+CMGS=\"+42190xxxxxxx\"\r");
delay(1000);
phone.println("CHLADNICKA ALARM!");
delay(100);
phone.println(char(26));
Serial.println("odoslana sms");
delay(5000);
0
Meranie radiačného pozadia https://radmon.pablox.net/
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5245
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Bydlisko: Poprad
Vek: 37

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 13 Jan 2021, 11:17

Radus: pin ma vypnuty, creg hlasi 1,0 - je v sieti a registrovany.
podla mna tam chybaju tie uvodzovky pre tel. cislo
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Používateľov profilový obrázok
Radus
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1178
Dátum registrácie: 27 Okt 2009, 00:00
Bydlisko: Prešov
Vek: 38

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa Radus » 13 Jan 2021, 12:23

jo, len som to tak preletel, chyba bude najskôr tam, ako píšeš...
0

Používateľov profilový obrázok
SIGINT
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 333
Dátum registrácie: 28 Nov 2012, 09:23
Bydlisko: Trakovice
Vek: 45

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa SIGINT » 13 Jan 2021, 14:23

Čafte chlapci.
Díky už to posiela. Naozaj tam chýbali tie úvodzovky.

AT command je AT+CMGS="+421948xxxxxx"

Takto som to zadával :
AT+CMGF=1
ok
AT+CMGS="+421948xxxxxx"
ok
text SMS
.............
CTRL+Z 0x1A
0

Používateľov profilový obrázok
SIGINT
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 333
Dátum registrácie: 28 Nov 2012, 09:23
Bydlisko: Trakovice
Vek: 45

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa SIGINT » 14 Jan 2021, 11:18

Cez Termite to ide...

Toto mám pripojený USB/UART prevodník a na ňom SIM800
obrázok.png
Za každým stringom idú ešte dva znaky 0x0d 0x0a

Ale z Arduina nie? Nechápem...
Toto mám pripojené na výstupe čo arduino odosiela na SIM800.
Tam tie znaky chýbajú, čo je zlá knižnica?
Arduino odošle iba napr string Pokus c.2 a potom už len 0x1a. A podľa mňa by za tým 0x1a ešte mali byť tie dva znaky 0x0d a 0x0a. čo je v podstate koniec riadku a nový riadok. Ako keby chýbal ENTER.
obrázok.png
0

Používateľov profilový obrázok
Dr.Martin
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1069
Dátum registrácie: 15 Jún 2011, 00:00
Vek: 26

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa Dr.Martin » 14 Jan 2021, 11:58

SIM900.println("ATH"); ja som to mal takto je to síce 900 ale myslím že rozdiely tam moc nebudú.
To čo ti tam asi chýba je to ln
0
Ľudovít Štúr opustil túto konverzáciu.
Nemám rád špenát, Tdi a moralistov.
Propaganda
Corona taká zábavka ktorá slúžila na oboznámenie sa s C#

Používateľov profilový obrázok
SIGINT
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 333
Dátum registrácie: 28 Nov 2012, 09:23
Bydlisko: Trakovice
Vek: 45

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa SIGINT » 14 Jan 2021, 17:56

Výstup na SIM800 je virtual serial port.
Je rozdiel medzi HW a SW serial?
Idem ešte skúšať a gúúgliť.
0

Používateľov profilový obrázok
SIGINT
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 333
Dátum registrácie: 28 Nov 2012, 09:23
Bydlisko: Trakovice
Vek: 45

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa SIGINT » 14 Jan 2021, 19:01

ešte raz... Takto odosielam cez USB / UART prevodnik
obrázok.png
formát čísla je jedno :
"+421xxxxx"
"421xxxxx"
0

Používateľov profilový obrázok
SIGINT
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 333
Dátum registrácie: 28 Nov 2012, 09:23
Bydlisko: Trakovice
Vek: 45

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa SIGINT » 14 Jan 2021, 19:28

Toto odchádza z Arduina virtual serial ... namiesto SIM800 je USB/UART prevodník.
obrázok.png
A nechápem prečo to nejde..

obrázok.png
0

Používateľov profilový obrázok
SIGINT
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 333
Dátum registrácie: 28 Nov 2012, 09:23
Bydlisko: Trakovice
Vek: 45

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa SIGINT » 14 Jan 2021, 20:05

Hotovo.

Všetko bolo správne. Nepáčilo sa mu nápajanie priamo z Arduina. (pri module som mal aj kondík 1000u)
Dal som externé napájanie + kondík 100u a už to posiela.
Ďakujem za pomoc. Jozef.
0

Používateľov profilový obrázok
pablox
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1398
Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
Bydlisko: Ruzomberok
Vek: 29
Kontaktovať používateľa:

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa pablox » 14 Jan 2021, 20:28

To si mal napísať hneď :D ten modul si imulzne cucne aj cez 1A, takže na napájanie najlepšie li ion akumulátor...
0
Meranie radiačného pozadia https://radmon.pablox.net/
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net

Používateľov profilový obrázok
SIGINT
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 333
Dátum registrácie: 28 Nov 2012, 09:23
Bydlisko: Trakovice
Vek: 45

Re: SIM800l problem

Príspevok od používateľa SIGINT » 15 Jan 2021, 07:43

Veď toto ma prekvapilo. Mám to na jednom USB Hube, a cez prevodník to chodilo, a cez Arduino už nie.
Musím pozrieť datasheet Arduina, čo všetko má v napájaciej vetve.
No čo človek sa učí stále.
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok