Ahojte, tak postúpil som ďalej.
Port RA7 sa mi podarilo spojazdniť a priznám sa ani neviem ako

.
To je teraz jedno, pretože už mám napísaný celý program , funuje to ako som si predstavoval, ale nakoľko mám na zariadení segmentovku ktorú mi ovláda aj neščastný port RA4 tak mi to na display ukazuje hovadiny.
Tak a teraz ťažký bolehlav , ktorý ak sa nám podarí rozlúsknuť tak prídeme na problém.
Po dlhých skúšaniach s programom, a Jaromírovej rade začni od začiatku, som tak aj urobil a pozerajte na čo som prišiel.
Ak som neni včerajší, tak ak mám napísaný program beží mi celý program od začiatku až po konec ( kokiaľ tam neni nejaká sledovacia alebo čakacia slučka) a potom z koca ide opať na začiatok a tak dookola. Je to tak?
Prikladám dva súbory z názvami FUNKCNY A NEFUNKCNY.
Ked dám do picka (16F818 ) program s nefunkčným a zapnem to tak na porte RA4 sa mi tri krát zablikne ledka a potom zostane zhasnutá. Podotýkam že to blikanie je také že prvé je silná intenziata svitenia, druhé je slabšie a tretie je najslabšie. Rozostupy medzi balkiutím sú asi cca 1/4 sekundy .
Ked tam dám program FUNKCNY tak led krácne svieti ako má.
Všimnite si že prízak ktorý určuje že na RA4 má byť log 1 je pri nefunkčej verzii napísaná na začiatku programu a pri funkčnej verzii je na konci.
Nič iné nemení.
Toto ked mi niekto vysvetlí tak ho navrhne na nobelovu cenu

!!!
Ďakujem za rady.