Navrhol som JEDNOSTRANNU DPS. Subory z Eaglu a sprint-layout-u a PDF s predlohou ktoru som pouzil su zbalene v prilohe.
Zapojenie vyuziva skutocnost, ze ked nabijame kondenzator nejakym konstantnym prudom istu dobu, tak plati vztah:
C=(I/U)*t
Teda kapacita sa rovna (konstantny prud, ktorym ju nabijame / o kolko stupne napatie na kondiku za tu dobu co nabijame) * doba ktoru nabijame.
Zapojenie nabija 0,8s a skratuje kondenzator 0,2s dokolecka. Teda pre toto konkretne zapojenie (0,8s nabijanie na napatie 2V) je mozne upravit vzorcek na tvar:
C = 0,4I
Pricom ak napatie na kondiku stihne za tu dobu pri nastavenom konstantnom prude stupnut na 2V svieti LEDka. Ak je nastaveny taky prud, ze ledka len kratko blikne, tak sme nasli prud, pri ktorom sa za 0,8s nabije kond na 2V. A kedze C=0,4I, tak sme nasli aj kapacitu. Staci si vhode nakalibrovat stupnicu potenciometra, ktorym nastavujeme prud. Ak ledka blika tak, ze sviti dlhsie a nie su to len kratke zablesky, tak to znamena, ze kond. ma mensu kapacitu ako je nastavena, pretoze na 2V sa pri nastavenom prude nabil uz skor a ledka sa rozsvieti skor (napatie dosiahne 2V) ako tesne pred koncom 0,8s intervalu nabijania.

https://www.youtube.com/watch?v=vQkFf-MDNiU[/youtube]
Doležite je aby bola trimrom nastavena frekvencia generatora presne 10Hz, teda perioda 100ms. Mne sa nepodarilo nastavit tolko, musel som zmenit odpor vedla trimra za mensi (330k namiesto 680k, ten 100nF kondik ma asi viac ako 100n a preto asi som nemohol nastavit tu frekvenciu). Ak je toto presne nastavene, je mozne si poznacit body stupnice potenciometra tak, ze meriame len napatie na bezci. Pribalil som aj xls subor, kde je ku kazdemu bodu stupnice vyratane napatie na bezci potenciometra.