Nepouzitelny setobox kaonmedia

Pomoc s ostatnými vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

branor
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 12 Apr 2008, 00:00
Vek: 42
Kontaktovať používateľa:

Nepouzitelny setobox kaonmedia

Príspevok od používateľa branor » 04 Okt 2024, 10:08

Ahojte, mal som od MagioTV 3 setopboxy KAONMEDIA SC7250 ktore jedneho dna bez oznamenia telekom prestal podporovat. Ostali mi teda 3 nepouzitelne zariadenia, ale s nepouzitelnym softverom. Nemate niekto radu/skusenost, ci by sa nedal do tychto zariadeni nahrat nejaky android alebo nieco ine, co by umoznilo este tymto zariadeniam slusny kusok zivota?

diky
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Vek: 41

Re: Nepouzitelny setobox kaonmedia

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 04 Okt 2024, 15:18

svojho casu som mal tie prve motorola boxy z ktorych realne bol pouzitelny akurat hdd a predny panel. Cely sw bola nejaka win ce platforma a pouzity procak specialne pre taketo zariadenia, ktory proste nehacknes. takze jedine normalne pouzitie je rozobrat a pouzit co sa da.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Používateľov profilový obrázok
mr.dred
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 17 Aug 2011, 00:00
Vek: 59

Re: Nepouzitelny setobox kaonmedia

Príspevok od používateľa mr.dred » 04 Okt 2024, 15:58

Na tomto fóre možno nájdeš niekoho, komu už sa podarilo "aktualizovať" firmware do základnej - výrobcovej podoby, ktorú si magio nechalo upraviť podľa svojich obch. podmienok a ktoré je bez ďaľšej podpory nepoužiťeľné - vhodné tak na elektrošrot - rovnako, ako všetky vychytané TV placky, ktoré po pár rokoch stratia podporu - lebo je to už "starý - výbehový typ"... Ale ten TV sa dá ešte aspoň použiť, ako monitor k nejakému inému chytrému zariadeniu...
Ale skôr nájdeš niečo na fórach zaoberajúcich sa priamo touto tématikou.
Sú tam aj ľudia, ktorí vedia poradiť... ale chce to aj čas - za 2-3 dni to asi nerozbeháš.. leda by bol už niekde návod priamo pre tvoj typ... :wink:

Rovnako, ako mágio bol/ možno ešte aj je pomaranč... nesledujem ich vývoj v nových technológiách..
Tiež mal svoje prijímače na satelit so "svojim" upraveným SW fungujúcim len na tom, čo si si zaplatil... ešte stále je ich na bazároch za hubičku hodne..lebo už v podstate "nefungujú" - skončila na ne podpora..
Po zmene SW na základnú - či nejako upravenú formu sa dajú používať na príjem voľných staníc či na "študijné účely" príjmu celého balíka skylink,freesat, ale aj iných renomovaných spoločností - pri zdielaním karty cez net za nejaký "smiešny" poplatok na celý rok... Napríklad spomínaný skylink,freesat,digi,magio (prijímaný cez Astru/Thor) chce za komplet balík 45€ mesačne... na študijné využitie je to 30éčiek za rok...
Určite by som neplatil mesačne nejakých 9+€ za "pár" programov v základnom balíku.... aj keď na tých ostatných programoch to stojí tiež za :butthead: .. to isté dookola...
0
Čo ťa nezabije... to sa vráti a skúsi to znova !!!

Napísať odpoveď