smartfon trvale napajanie externym zdrojom

Pomoc s ostatnými vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Dátum registrácie: 12 Mar 2014, 21:09

smartfon trvale napajanie externym zdrojom

Príspevok od používateľa Victorio » 07 Nov 2024, 13:18

upravil som si smartfon (xiaomi redmi 6) tak, ze mam vytiahnute privody ku baterii, ale na konektor, tj nie priamo clanok lipol.
planujem to napojit trvale na zdroj napr 3.7V. ma to nejake rizika ?, tj. bateria sa bude udrziavat pri konstantnom napati, ak casom by sla do skratu, tak by ju mala elektronika na baterii odpojit,
co ine by este mohlo robit problem ? k telefonu bude trvale pripojene Otg zariadenie, preto to nechcem riesit cez 5v vetvu hpavne kvoli riziku odpalenia ak by zdroj dodal viac ako 5v.
myslim ze by to malo fungovat aj pri vybrati baterie ale asi bude robit problem kontrola na bitis cez datove piny baterie
0

Používateľov profilový obrázok
purdo
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 16 Nov 2015, 23:11
Kontaktovať používateľa:

Re: smartfon trvale napajanie externym zdrojom

Príspevok od používateľa purdo » 07 Nov 2024, 14:49

Pouzivam Redmi 7A ako hotspot a mam ho trvale pripojeny k nabijacke. Uz v nom mam tretiu baterku. Zhruba za rok a pol prevadzky sa baterka znici. Nafukne sa. Naposled skoro odstrelila zadny kryt... tak ze asi tak nejako funguje trvale napajanie cez nabijacku. Nedokazem posudit ako by to bolo v tvojom pripade :pain:
0
Čomu nerozumieš, toho sa zbav !
Myslieť, znamená hovno vedieť

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa Victorio » 07 Nov 2024, 15:17

no práve toho sa obávam, potrebujem aby to bolo bezpečné. ale že za rok a pol sa baterka nafúkne, to je fakt zaujímavé. buď tie náhradné batérie predpokladám, že tam nemáš originál sú šmejdy, alebo nefunguje dobre nabíjanie , resp. dáva to vyššie napätie. Resp. asi tej baterke nerobí dobre, ak "nepracuje" , inak si to neviem vysvetliť.
u olovených akumulátorov tam sa tie tiež zvyknú nafúknuť a aj prasknúť, hoci by na nich malo ísť udržiavacie napätie 13,8V, mal som taký prípad, kedy ma zavolali na externé pracovisko, že zo serverovne ide smrad,
došiel som, vošiel do serverovne a takmer som sa zadusil výparmi z kyseliny, až na druhý pokus zo svetrom cez tvár som vošiel do serverovne aby som otvoril okno.
Akumulátor bol v UPSke ako lopta, skoro guľatý :potlesk:

Ok, skúsim odpojiť Lipol článok, ale nechám iba elektroniku batérie, či dokáže mobil naštartovať resp. čo bude hlásiť.
0

Jirka84
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 21 Mar 2012, 20:30
Vek: 73

Príspevok od používateľa Jirka84 » 07 Nov 2024, 16:58

S těmi bateriemi opatrně, trochu mimo téma vlákna, ale v UPS.
I v UPSkách je nebezpečí s aku - zapouzdřené olověnky 2x12V/9Ah nové nahoře právě koupené pro výměnu. Po třech letech v UPSce zpuchřelé, slepené a 0,2V celkem.
Soused "oprav mi ji, prosím": UPS použitá 3 roky jako záloha napětí k čerpadlu pro krb, výpadek sítě cca 7hodin a zákazník v tu dobu v práci. UPS zapnutá 24/7=365 dní v kuse..
Krb naštěstí stihl vyhasnout, ale baterky nedostaly šanci vydržet.
Prílohy
P1010009.JPG
aku_2x12V-9Ah.jpg
0
LAIK se DIVÍ, odborní žasne nad schopnostmi LAIKA...
...nejen tady jsi bastlíři doma... ...taky pro radost i poučení
Zábava pro naše polovičky - Církvice (Čáslav = ČR)
..mladí nedělají vždy , co se jim říká... :rock:

pablox
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
Vek: 33
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pablox » 07 Nov 2024, 17:24

S týmito zdutinami sa stretávajú na IT u nás bežne - minule vymenili asi 60ks olovených 12V/7.2Ah - každá mala tak 1-3V a to boli v tých UPS asi 5 rokov. Tiež nastal výpadok siete a vtedy sa na to prišlo.
Nebol by lepší nejaký menič nastavený na 4V a ním priamo kŕmiť telefón namiesto LiPol?
0
Meranie radiačného pozadia https://radmon.pablox.net/
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net

Victorio
Pokročilý člen
Pokročilý člen

Príspevok od používateľa Victorio » 07 Nov 2024, 17:51

pablox, ano, to aj chcem, iba podla vsetkeho tam musim nechat elektroniku baterie, tj ten maly plosak s cipom, , zrejme mobil nenastartuje bez baterie, nemam overene ...
0

Dolfi
Power user
Power user
Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
Vek: 72

Príspevok od používateľa Dolfi » 07 Nov 2024, 19:13

purdo napísal:
07 Nov 2024, 14:49
... mam ho trvale pripojeny k nabijacke.
Já si myslím, že takéto zariadenia nie sú stavané k trvalému pripojeniu k nabíjačke. Napätie nabíjačky je výrazne vyššie, (ako je potrebné), aby elektronika dokázala (podľa napätia) vyhodnotiť, že baterka je plne nabitá. No pri trvalom pripojení na nabíjačku je tá baterka ale trvale ničená. Zrejme prijateľnejšie by bolo tú nabíjačku nastaviť na nižšie napätie, (možno 3,7 V). Asi by to nikdy neindikovalo plné nabitie baterky, no ani by ju tak rýchlo nezničilo. :wink:
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.

cs001
Ultimate člen
Ultimate člen
Dátum registrácie: 28 Apr 2010, 00:00

Príspevok od používateľa cs001 » 07 Nov 2024, 20:34

To Jirka
nové nahoře právě koupené pro výměnu

Podľa toho prachu asi majú už niečo odležané v sklade :wink:
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel...

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok