aku Makita - diy
Moderátori: mirosne, Moderátori
Re: aku Makita - diy
ok, skusim to vybalancovat na zdroji. Asi lepsie odpojit clanky co idu do toho plosaka ci netreba ?
0
Ak ich ideš nabíjať po jednej trojici jedným zdrojom, s obmedzeným napätím na 4,2V, tak ich nemusíš odpájať od BMS
0
vybalancované na cca 4,12V. Teraz by mal byť aku nabitý naplno. Ďalší postup napojiť na zátaž cez výstupné svorky a odskúšať do limitu minimálneho napätia pre článok, čo v tejto konfigurácii je cca 13,5V ?
0
Tých 4,12 máš na každej trojici naprázdno?
Záleží od BMS. Ale 13,5 je len 2,7 na článok, čo je podľa mňa už hrozne málo. Kľudne daj záťaž na výstup a vybíjaj až kým nevypne BMS. Následne odmeraj jednotlivé články a zistíš, pri akom napätí na článok BMS vypla. Samozrejme vypínacie napätie pod záťažou bude o niečo menšie, ako nameriaš napätie na článku na prázdno.
Záleží od BMS. Ale 13,5 je len 2,7 na článok, čo je podľa mňa už hrozne málo. Kľudne daj záťaž na výstup a vybíjaj až kým nevypne BMS. Následne odmeraj jednotlivé články a zistíš, pri akom napätí na článok BMS vypla. Samozrejme vypínacie napätie pod záťažou bude o niečo menšie, ako nameriaš napätie na článku na prázdno.
0
neviem, mozno sa to tu uz pisalo, ale
18V Makita baterie maju na vystupe 18V a nie 20 ako by sme si vsetci mysleli. Tiez sa mi zda, ze minimalne napatia na jeden clanok ma Makita nizsie. Tusim je to menej ako 3V. Ano je to tak, je to dost malo ale je to tak. Ak sa original bateriu Makita pokusis nabit 3X po sebe neuspesne, bateria za natrvalo zablokuje. Jedina moznost je pozriet do pamate a prepisat. Ale je to komplikovane. Na riesenie tohto problemu uz existuje aj projekt na githube. Osobne som za vymenu dosky za cinsku, kde tento problem nie je.
Mozno som zodpovedal niekomu otazky, alebo mozno nie.
18V Makita baterie maju na vystupe 18V a nie 20 ako by sme si vsetci mysleli. Tiez sa mi zda, ze minimalne napatia na jeden clanok ma Makita nizsie. Tusim je to menej ako 3V. Ano je to tak, je to dost malo ale je to tak. Ak sa original bateriu Makita pokusis nabit 3X po sebe neuspesne, bateria za natrvalo zablokuje. Jedina moznost je pozriet do pamate a prepisat. Ale je to komplikovane. Na riesenie tohto problemu uz existuje aj projekt na githube. Osobne som za vymenu dosky za cinsku, kde tento problem nie je.
Mozno som zodpovedal niekomu otazky, alebo mozno nie.
0
Makita 18V, Dewalt 18V, Bosch 18V, Milwuakee 18V, Parkside 20V, Extol 20V, Worcraft 20V, Proteco 20V, Solight 21V, Vasko 21V, Geko 21V, všetko je to jeden a ten istý systém 5 Liion článkov v sérii. Dôvod ti hádam netreba rozpitvávať. Raz má tá istá batéria na výstupe 17V a raz 21V. Aj tebou spomínaná 18V Makita.
0
Vybalancove, vytestovane, problem pretrvava.
Pride to na cca polovicnu kapacitu a zataz zastavi test a na vystupe sa objavi 1,6V iba. Ked som premeral jednotlive clanky, tak stredna 3jica mala 1,6V. A to som testoval iba 4A prudom. Ja uz fakt neviem co s tym. Ostatne clanky okolo 3,5V
Pride to na cca polovicnu kapacitu a zataz zastavi test a na vystupe sa objavi 1,6V iba. Ked som premeral jednotlive clanky, tak stredna 3jica mala 1,6V. A to som testoval iba 4A prudom. Ja uz fakt neviem co s tym. Ostatne clanky okolo 3,5V
0
nemam cim. Ale je to na porazenie, mam 2 diy baterky a obe maju rovnaky problem. Je tam rovnaky balancer, takze zrejme tie balancery co su tam su na prd
0
bud doska, alebo uz mas zle clanky. Makita ma za mna najhorsie baterky. Viem ti ich zrepasovat ak chces.
0
Len to je z ali, cize neoriginal makita, clanky su liitokala. Bol by som rad, keby si sa pozrel na to. Viac v sprave
0
Zlý článok v danej trojici. Ak máš možnosť, čas a chuť, otestuj každú trojicu zvlášť za rovnakých podmienok nabitia/vybitia.
Aké presne články tam máš?
0
liitokala bhg21865 18650. Ale preco to spravi, ze proste napatie klesne v celej doske, to mi nesedi.
0
Ty čínské články vyhoď nebo je použij tam, kde je jen malý odběr.
Na použití v akunářadí musíš dát kvalitní články které jsou na velké odběry stavěné.
V Číně se prostě nekupují baterie, elyty, výkonové polovodiče a vůbec polovodiče, u kterých záleží na jejich parametrech.
Na použití v akunářadí musíš dát kvalitní články které jsou na velké odběry stavěné.
V Číně se prostě nekupují baterie, elyty, výkonové polovodiče a vůbec polovodiče, u kterých záleží na jejich parametrech.
1

BMS vypne mosfety na výstupe skrz ten jeden článok. Je to jej úloha.
Inak ako píše jezevec. Ak chceš lacnejšie, ale spoľahlivé články, skús holandský nkon, alebo české mivvy. Liitokala by mohla fungovať, je to taká normálna čínska značka, ale je dosť možné, že aj tie Liitokaly si kúpil fejkové, pretože aj tie sa už pajcujú.
0
Ja kupujem čínske články. 2500mA s vnútorným odporom okolo 14mohm. Za mna parada. Su lepsia alebo rovnake ako niektore značkové články.jezevec napísal: ↑14 Jan 2025, 19:44Ty čínské články vyhoď nebo je použij tam, kde je jen malý odběr.
0
Paci sa I just found this on AliExpress: €7.29 | 18650 Battery 2500mAh 3.7V High Current Powerful Lithium 30A VTC5 C5 Screwdriver Power Cell
https://a.aliexpress.com/_Ewp72cs
https://a.aliexpress.com/_Ewp72cs
0
Sranda. Cez appku to funguje. No pozeram, ze na Ali dnes nic nefunguje. Tak pockaj a skus neskor, alebo zajtra
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 21 Odpovedí
- 5474 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa budvar10
-