Kompresor z chladničky

Pomoc s ostatnými vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

Verbatim
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 01 Nov 2010, 00:00
Vek: 28

Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa Verbatim » 01 Nov 2010, 19:20

Vec sa má takto kompresor chvíľu ide potom sa vypne / bimetalová poistka?/ počase sa zas zapne ale na kratšie a stále kratšie a kratšie
0
Naposledy upravil/-a Verbatim v 01 Nov 2010, 20:01, upravené celkom 1 krát.

Používateľov profilový obrázok
mjankovic
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1427
Dátum registrácie: 09 Mar 2008, 00:00
Bydlisko: Trenčín
Vek: 26
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mjankovic » 01 Nov 2010, 19:27

čo znamená "chvílu ide" ? ako dlho ?
0
Nechcem byt jednotkou , lebo je blízko nuly.

Používateľov profilový obrázok
petr
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 421
Dátum registrácie: 26 Jún 2008, 00:00
Bydlisko: Záhorí
Vek: 29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa petr » 01 Nov 2010, 19:29

Vec sa ma tak, ze mas kompresor pred koncom zivotnosti (ide tazko alebo medzizavitovy skrat) a nadprudova poistka ti to vypina. Poistku mozes dat prec, ale za chvilu ti kompresor zhori uplne.
0

Používateľov profilový obrázok
mirosne
Moderator
Moderator
Príspevky: 4876
Dátum registrácie: 07 Sep 2009, 00:00
Bydlisko: BLUE STONE,VK

Príspevok od používateľa mirosne » 01 Nov 2010, 19:33

Kompresor je v háji.Nejde Ti hlavné vinutie iba pomocné.Pomocné má kompresor roztočiť a potom má ísť cez hlavné vinutie.Ak Ti vypína tepelná ochrana,môžeš kompresor zahodiť.
0
Pozdravuje vás Miro.

Verbatim
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 01 Nov 2010, 00:00
Vek: 28

-

Príspevok od používateľa Verbatim » 01 Nov 2010, 19:44

Ide asi 15 sekúnd potom sa na 15 sekúnd vypne .... ak je zapnutý dlhšie vypnutia sa predlžujú a fúka kratšie ... takže na odpis ? :?
0

Používateľov profilový obrázok
petr
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 421
Dátum registrácie: 26 Jún 2008, 00:00
Bydlisko: Záhorí
Vek: 29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa petr » 01 Nov 2010, 19:56

Pokal to uz mas vymontovane z chladnicky, tak mozes vyklemovat tu nadprudovu poistku a fukat s tym bicykle dalej (ale len kratko). Ale za chvilu ti to ajtak zhori nadobro. Pokal to je v leste ednici tak smer zberny dvor.
0

Verbatim
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 01 Nov 2010, 00:00
Vek: 28

-

Príspevok od používateľa Verbatim » 01 Nov 2010, 20:00

Ták ďakujem :wink:
0

Dolfi
Power user
Power user
Príspevky: 10749
Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
Bydlisko: Prešporok (BA)
Vek: 67

Re: -

Príspevok od používateľa Dolfi » 07 Nov 2010, 00:00

Verbatim napísal:Ták ďakujem :wink:
Ešte je tu možnosť, že máš upchatú kapiláru, (tenučká medená rúrka nahrádzajúca expanzný ventil) a kompresor je v pohode.

Ak ťa moc netrápi ekológia, odrež kompresor od výparníka a chladiča a skús ho pustiť "len tak" .... (Bude tlačiť vzduch. A za chvíľu uvidíš).
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.

Používateľov profilový obrázok
danhard
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3226
Dátum registrácie: 15 Apr 2009, 00:00
Bydlisko: Jesenice u Prahy
Vek: 65

Príspevok od používateľa danhard » 07 Nov 2010, 09:24

Může být také spečené rozběhové relé, je trvale sepnutá rozběhová fáze.
0

Používateľov profilový obrázok
Loloone
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: 29 Aug 2010, 00:00
Bydlisko: the Sered DC
Vek: 48

Re: Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa Loloone » 01 Júl 2016, 16:13

ludia, poradte nejaky filter na zachytavanie oleja chlad. kompresora, potrebujem to na vzduchovanie jazierka...

provizorne som pouzil plastovu nadobku so srobovacim uzaverom, objem asi 2-3dl, naplnenu textiliou a spongiou, zo spodu privod vzduchu a na vrchu vyvod cez spatne ventilky
0
"sukani je pro decka ...chlapi si vypijou"

DPS pre stavbu programatora - UsbPicProg alebo AVR-USBasp

Používateľov profilový obrázok
genius3258
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 809
Dátum registrácie: 10 Aug 2010, 00:00
Bydlisko: Ružomberok
Vek: 22

Re: Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa genius3258 » 01 Júl 2016, 16:20

http://www.ebay.com/itm/Air-Oil-Water-S ... SwWnFV-TEc

a na jazierko by som určite nepoužil kompresor z chladničky
0
Run it, break it, fix it, love it :)

Používateľov profilový obrázok
Loloone
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: 29 Aug 2010, 00:00
Bydlisko: the Sered DC
Vek: 48

Re: Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa Loloone » 01 Júl 2016, 16:45

presne taketo nieco :thumbup: ale nechce sa mi cakat 2-3 tyzdne...
neviem to najst v nejakom SK shope len same drahe separatory radovo v stovkach eur :-(
0
"sukani je pro decka ...chlapi si vypijou"

DPS pre stavbu programatora - UsbPicProg alebo AVR-USBasp

Používateľov profilový obrázok
mirosne
Moderator
Moderator
Príspevky: 4876
Dátum registrácie: 07 Sep 2009, 00:00
Bydlisko: BLUE STONE,VK

Re: Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa mirosne » 01 Júl 2016, 16:54

0
Pozdravuje vás Miro.

Používateľov profilový obrázok
Loloone
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: 29 Aug 2010, 00:00
Bydlisko: the Sered DC
Vek: 48

Re: Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa Loloone » 01 Júl 2016, 16:59

vdaka... :agree:
0
"sukani je pro decka ...chlapi si vypijou"

DPS pre stavbu programatora - UsbPicProg alebo AVR-USBasp

Používateľov profilový obrázok
mirosne
Moderator
Moderator
Príspevky: 4876
Dátum registrácie: 07 Sep 2009, 00:00
Bydlisko: BLUE STONE,VK

Re: Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa mirosne » 01 Júl 2016, 17:06

0
Pozdravuje vás Miro.

Používateľov profilový obrázok
Loloone
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: 29 Aug 2010, 00:00
Bydlisko: the Sered DC
Vek: 48

Re: Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa Loloone » 01 Júl 2016, 17:10

...no takto podobne to mam vyriesene zatial :-)
0
"sukani je pro decka ...chlapi si vypijou"

DPS pre stavbu programatora - UsbPicProg alebo AVR-USBasp

Používateľov profilový obrázok
mirosne
Moderator
Moderator
Príspevky: 4876
Dátum registrácie: 07 Sep 2009, 00:00
Bydlisko: BLUE STONE,VK

Re: Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa mirosne » 01 Júl 2016, 17:21

Odlučovačov oleja je plná :butthead: ,pozri napríklad odkazy,ktoré som dodatočne doplnil.Stačí poriadne hľadať a nemusíš čakať na Čínu.
0
Pozdravuje vás Miro.

alois

Re: Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa alois » 01 Júl 2016, 17:53

Pozor, tieto klasické odlučovače oleja nemajú 100% účinnost, prepúšťajú mikroskopické časti oleja v stlačenom vzduchu. Aby si z jazierka nemal časom konzervu sekaných šprotov či makrely. Chcelo by to aj uhlíkový filter po mechanickom filtry. Klasické sypané aktívne uhlie-granulát, předtím prepraný vo vode.

Ako si dopadol s tým čínskym ionizátorom? Funguje to, alebo si to dal bokom?

Používateľov profilový obrázok
Loloone
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1369
Dátum registrácie: 29 Aug 2010, 00:00
Bydlisko: the Sered DC
Vek: 48

Re: Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa Loloone » 01 Júl 2016, 18:14

som myslel ze bych dal dva za sebou, mozno len zdokonalim ten co mam teraz, on funguje dobre len je to cele mastne, a netesni to uplne
kebych pouzil sklenene nadobky dve za sebou, jednu s dratenkou a druhu s nejakym hustejsim filtrom, a dobre to utesnil, tak neni problem :-)
chcel som nejake profi-hotove riesenie ale zda sa ze to nebude 5€ ani 10... asi ani 20 :-)
100% filtracia je dolezita pri jazierku, ked mi vybehnu mastne oka na hladinu tak som skoncil
0
"sukani je pro decka ...chlapi si vypijou"

DPS pre stavbu programatora - UsbPicProg alebo AVR-USBasp

Používateľov profilový obrázok
muziker
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 6267
Dátum registrácie: 10 Mar 2009, 00:00
Bydlisko: BA, KE, RV, Praha, Toronto,
Vek: 71

Re: Kompresor z chladničky

Príspevok od používateľa muziker » 01 Júl 2016, 18:20

Ako základ odlučovača oleja ide použiť aj klasické "odkalovacie sklíčko" ktoré sa kedysi dávno používalo v autách (palivová sústava). Samozrejme ešte ho treba kvôli rybám doplniť aj o ďalší filter ako píšu vyššie. Ja napríklad vcelku úspešne používam spomenuté "sklíčko" spolu s chladničkovým kompresorom, ale slúži to na technické účely. Do tlaku 1 atmosféry úplne v pohode a dlhodobo bez jedinej závady.
0
muziker

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok