Elektromer sa stale toci

Pomoc s ostatnými vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

juri23
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 149
Dátum registrácie: 10 Jún 2010, 00:00
Vek: 32

Elektromer sa stale toci

Príspevok od používateľa juri23 » 14 Jún 2020, 17:09

Dobry den!
Znamy kupil stary dom, predchadzajuci majitel - starsi pan - bol elektrikar, domaci kutil.... el. intalacia sa bude komplet prerabat... dnes sme si vsak vsimli zaujimavu anomaliu. Pi zapnutych elektrospotrebicoch sa elektromer toci... po vypnuti hlavneho vypinaca, keby sa vsetky spotrebice v dome vypnu sa elektromer toci o nieco rychlejsie... :pain: elektromer tam je este stary mechanicky.
0

Používateľov profilový obrázok
Drakoush
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 10537
Dátum registrácie: 07 Feb 2012, 23:22
Bydlisko: Nitra
Vek: 25
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Drakoush » 14 Jún 2020, 17:12

Zaujímavé.
0
Odkupujem zaujímavé meracie prístroje. Ponuky mailom alebo SS.

Používateľov profilový obrázok
enigma
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2052
Dátum registrácie: 24 Dec 2011, 15:21
Bydlisko: Nitra

Príspevok od používateľa enigma » 14 Jún 2020, 17:49

hľadaj čo je napojené ešte pred hlavným ističom .... alebo že by " prerážala " fáza na uzemnenie ?
0

MF
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 144
Dátum registrácie: 09 Apr 2014, 22:59
Bydlisko: Pelhřimov

Príspevok od používateľa MF » 14 Jún 2020, 18:16

Pokud bude odběr před hlavním jističem, elektroměr ho nezaznamená. Jedná se o černý odběr ...
Prílohy
Screenshot_5.jpg
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5195
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Bydlisko: Poprad
Vek: 37

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 14 Jún 2020, 18:54

a nebude ten elektromer pokazeny? To koliesko je brzdene tym pretekajucim prudom, a ked tam nie je, tak moze byt, ze sa toci zotrvacnostou, lebo ho nema co prirzdit.
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Používateľov profilový obrázok
enigma
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 2052
Dátum registrácie: 24 Dec 2011, 15:21
Bydlisko: Nitra

Príspevok od používateľa enigma » 14 Jún 2020, 20:06

to MF ... tým " hlavným ističom " som mal na mysli istič po elektromere .... nie pred .
0

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3568
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Bydlisko: Hlohovec
Vek: 44

Príspevok od používateľa misocko » 14 Jún 2020, 20:37

pocitujlasku napísal:a nebude ten elektromer pokazeny? To koliesko je brzdene tym pretekajucim prudom, a ked tam nie je, tak moze byt, ze sa toci zotrvacnostou, lebo ho nema co prirzdit.
aspon smajlika si mohol dat , co ked si to precita aj niekto kto to zobere vazne ? :lol:
0

milansprlak
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 153
Dátum registrácie: 07 Feb 2014, 10:54
Bydlisko: Trstená
Vek: 28

Príspevok od používateľa milansprlak » 14 Jún 2020, 20:56

pocitujlasku napísal:a nebude ten elektromer pokazeny? To koliesko je brzdene tym pretekajucim prudom, a ked tam nie je, tak moze byt, ze sa toci zotrvacnostou, lebo ho nema co prirzdit.
Precitaj si o principe meraca: https://advsk.ru/sk/metering/induction- ... meter.html

Je to zaujimave, moze byt nieco zapojene pred hlavnym isticom, pripadne teoreticky by to mohol byt aj unik prudu do zeme. Avsak nezda sa mi to, ze ked vypnes istic ze koliesko sa kruti rychlejsie. Ako by si tym isticom nieco zapol nie vypol. Treba skontrolovat cestu od hodin do hl. istica, pripadne aj samotny istic.
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5195
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Bydlisko: Poprad
Vek: 37

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 14 Jún 2020, 21:04

ja principu rozumiem, preto nechapem tie vase reakcie. proste je spotreba, elektromer sa roztoci. vypne hlavny istic a to, co ma zastavit koliesko je vadne (napr odpadol ten magnet) a teda aj ked uz tam nie su tie virive prudy, tak sa toci dalej az kym sa sam nezastavi. takato zavada nie je nic zvlastne.

-- Spojený príspevok 14 Jún 2020, 21:08 --

nie, pokazeny elektromer neexistuje, a ani nie je mozne ze sa sam toci: https://diskuse.elektrika.cz/index.php/ ... 746.0.html
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

Ilija
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 143
Dátum registrácie: 25 Máj 2019, 11:59
Bydlisko: Srbsko

Príspevok od používateľa Ilija » 14 Jún 2020, 22:16

Kto vie čo ten starký tam mohol rýpať...
Keď to prerobíte, bude v poriadku.
0

Používateľov profilový obrázok
Merak
Moderator
Moderator
Príspevky: 7268
Dátum registrácie: 10 Júl 2012, 22:04
Bydlisko: Bratislava - Vrakuňa
Vek: 41

Príspevok od používateľa Merak » 14 Jún 2020, 22:34

skús skontrolovať sled fáz na elektromery a či je vodivo pripojený N vodič k elektromeru
0
život je ako sínusovka, raz si hore, raz si dolu, a medzitým si dvakrát na nule
ponúkam na predaj: http://svetelektro.com/Forum/predam-pop ... art40.html
P.S.: skôr som vedel zapojiť vidlicu a zásuvku ako rozprávať

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3568
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Bydlisko: Hlohovec
Vek: 44

Príspevok od používateľa misocko » 14 Jún 2020, 22:50

pocitujlasku napísal:tak sa toci dalej az kym sa sam nezastavi
to neni cirkular....
0

pocitujlasku
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 5195
Dátum registrácie: 20 Júl 2007, 00:00
Bydlisko: Poprad
Vek: 37

Príspevok od používateľa pocitujlasku » 14 Jún 2020, 22:58

ale je to mini zotrvacnik, ako kazdy kruh, ked sa roztoci, tak nezastane v stotine sekundy
0
Jedním z největších projevů nedůvěry v Boha je hromosvod na kostele.

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3568
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Bydlisko: Hlohovec
Vek: 44

Príspevok od používateľa misocko » 14 Jún 2020, 23:11

s tym mini zotrvacnikom som sa hral, kedze taha ciselnik, a ma minimalne otacky , zastavi takmer okamzite, ziadne sekundy ani minuty, nic co by si si mohol obzriet a opisat ako zrychlenie po vypnuti hlavneho vypinaca....
0

Používateľov profilový obrázok
Dr.Martin
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1001
Dátum registrácie: 15 Jún 2011, 00:00
Vek: 26

Príspevok od používateľa Dr.Martin » 14 Jún 2020, 23:23

No ale je tam este napetova cievka a ta robi tiez odber.Ak je tam vymlatena ta brzda ktovie ako rychlo sa bude tocit.
0
Ľudovít Štúr opustil túto konverzáciu.
Nemám rád špenát, Tdi a moralistov.
Propaganda

Používateľov profilový obrázok
nero150
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 492
Dátum registrácie: 12 Máj 2010, 00:00
Bydlisko: Halenkov (CZ)
Vek: 29
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nero150 » 15 Jún 2020, 05:47

My sme to mali doma tiež. Vypol sa hlavný istič a elektromer sa točil. Prišlo sa na to, až keď nám dorazil domov nedoplatok za elektriku. elektromer šiel na kontrolu a potvrdili vadný elektromer a nedoplatok vrátili.
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok