spinac

Pomoc s ostatnými vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 705
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: Čaňa
Vek: 31

spinac

Príspevok od používateľa Marek89 » 18 Sep 2020, 21:55

Hladam nieco na 12V, aby to zoplo rele po privedeni 12V a bolo zopnute pokial je pritomnych 12V. Ked nebude 12V, je to vypnute. To by sa dalo vyriesit s obycajnym rele s 12V zo zapalovania, ale este chcem aby sa to vedelo zopnut bez impulzu zo zapalovania, na cca 10minut a potom sa to vyplo. Je nieco take ?
0

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3569
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Bydlisko: Hlohovec
Vek: 44

Re: spinac

Príspevok od používateľa misocko » 18 Sep 2020, 22:11

nie, podla tvojho popisu urcite nie
skus si to sam precitat bey toho aby si tusil o co ide a na co to chces
bez impulzu....
mozno sa viac rozpis
alebo rele, casove, so spozdenim
alebo arduino a rele
alebo hocico
proste malo alebo nepodstane informacie
0

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 705
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: Čaňa
Vek: 31

Re: spinac

Príspevok od používateľa Marek89 » 18 Sep 2020, 22:24

ide o to, ze aby sa zoplo dane zariadenie a bolo zopnute pokial je zapnute zapalovanie. Ak sa vypne zapalovanie, vypne sa aj to zariadenie. Ale zaroven aby som vedel na nejaku dobu zapnut to zariadenie bez nutnosti zapalovania. Napriklad autoradio vo Fiate tak funguje, ze ked sa vypne zapalovanie, vypne sa, ale viem ho zapnut aj bez zapalovania a vtedy ide 20 minut. Cize take nieco
0

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3569
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Bydlisko: Hlohovec
Vek: 44

Re: spinac

Príspevok od používateľa misocko » 18 Sep 2020, 22:30

obycajne rele + casove rele - to bude asi najjednoduhsie
obycajne rele budes spinat tymi 12V
casove rele extra (nejakym impulzom extra tlacitkom)
vystupy oboch rele zapojis paralelne (ci bude zopnute jedno alebo druhe rele , na vystupe bude napetie)
kreslit ti to nebudem
0

Používateľov profilový obrázok
marioo
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1112
Dátum registrácie: 15 Júl 2012, 12:28
Bydlisko: SVK
Vek: 47

Re: spinac

Príspevok od používateľa marioo » 18 Sep 2020, 22:54

Alebo iba jedno rele... tam sa privedie zo zapalovania jeden vstup a druhy si spravíš cez časovač na to isté relé(cez diodu) ...

Zapalovanie zapnute, ide,
zapalovanie vypnute nejde
stlačiš tlačitko - (zapalovanie je vypnute ) pride napatie na x minut na rele a rele pôjde...
0
Naposledy upravil/-a marioo v 18 Sep 2020, 23:20, upravené celkom 1 krát.

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3569
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Bydlisko: Hlohovec
Vek: 44

Re: spinac

Príspevok od používateľa misocko » 18 Sep 2020, 23:06

ale to uz skomplikujeme pridanim jednej diody aby sa pri zopnuti casoveho rele nezaplo aj zapalovanie
kreslit to nebudem :D
0

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3569
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Bydlisko: Hlohovec
Vek: 44

Re: spinac

Príspevok od používateľa misocko » 19 Sep 2020, 00:18

Tu diodu si tam pridal. Že? Neviem preco sa daju editovat prispevky po dalsej odpovedi, a ......
0

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 705
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: Čaňa
Vek: 31

Re: spinac

Príspevok od používateľa Marek89 » 19 Sep 2020, 13:12

nakoniec som to spravil ciste cez rele a nic viac k tomu nedam, nakoniec ak budem chciet aby slo zariadenie, zapnem zapalovanie, ale to je tak cca raz za mesiac.
0

Používateľov profilový obrázok
marioo
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1112
Dátum registrácie: 15 Júl 2012, 12:28
Bydlisko: SVK
Vek: 47

Re: spinac

Príspevok od používateľa marioo » 19 Sep 2020, 16:13

:applause: :potlesk:
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok