ventilator pc zdroja

Pomoc s ostatnými vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 729
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: Čaňa
Vek: 32

ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa Marek89 » 30 Dec 2020, 20:42

Mam Fortron AURUM CM 550W 80PLUS GOLD, modular v pc, ma 120mm ventilator, zacina ten ventilator vydavat take zvuky podobne pistaniu, no nie silne, to uz asi znaci, ze ten ventilator doziva, vsak. Mam k dispozicii zatial 120mm ventilator 1200rpm, to asi nebude stacit, vsak. Povodny neviem kolko ma rpm, no prud okolo 0,45A ako uvadza nalepka. Diky za radu
0

juromi
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 124
Dátum registrácie: 06 Máj 2013, 20:35
Bydlisko: Michalovce
Vek: 25

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa juromi » 30 Dec 2020, 21:02

Píše na ňom model a podľa toho pozri aké ma parametre ja používam náhrady od Arctic nestoja veľa a sú dobre a aj pomerne tiché. Menil som v 2och zdrojoch Fortron 350W a Cooler master 450W 80plus bronze a fungujú dobre.
0

Používateľov profilový obrázok
E001
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1160
Dátum registrácie: 18 Nov 2012, 19:05
Vek: 64

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa E001 » 30 Dec 2020, 21:16

Ak to piští nemusí to byť ventilátor, ten sa prejaví skôr vibráciami, ktoré sa prenášajú na celú konštrukciu. Pišťanie je skôr prejavom toho spínaného zdroja, či trafák, alebo únava kondíkov.
0
Quid quid agis, prudenter agas et respice finem. Čokoľvek robíš, rob s rozvahou a dbaj na dôsledky.

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 729
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: Čaňa
Vek: 32

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa Marek89 » 30 Dec 2020, 21:54

nie je to uplne ze pistanie, ale ked zastavim ventilator rukou, ticho je. Typ je mga12012hf-a25 ale otacky som nenasiel nikde.
0

AbcdeF
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 129
Dátum registrácie: 27 Máj 2015, 10:53
Bydlisko: Bratislava

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa AbcdeF » 30 Dec 2020, 21:59

Možno ho stačí očistiť od prachu a namazať.
0

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 729
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: Čaňa
Vek: 32

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa Marek89 » 30 Dec 2020, 22:25

vyfukal som ho od prachu, cim najlepsie namazat ?
0

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3807
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Bydlisko: Hlohovec
Vek: 44

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa misocko » 30 Dec 2020, 22:40

najlepsie namazat vymenou :D , krute ale pravdive
kazde namazanie len trosku posunie nevyhnutnu smrt daneho ventilatora (smrt = hluk, tocit sa to bude s hlukom este desatrocia)
0

Používateľov profilový obrázok
E001
Zaslúžilý člen
Zaslúžilý člen
Príspevky: 1160
Dátum registrácie: 18 Nov 2012, 19:05
Vek: 64

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa E001 » 30 Dec 2020, 22:51

Otázka neznie čím, ale kam. To, čo boli kedysi špeciálne mazateľné ložiská, je dnes jedna krásna neznáma. Dnes nemáš ani šancu taký ventilátor rozobrať bez hrubého násilia a už úplne bez šance ho poskladať, aby mal šancu na dlhšiu životnosť.
0
Quid quid agis, prudenter agas et respice finem. Čokoľvek robíš, rob s rozvahou a dbaj na dôsledky.

juromi
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 124
Dátum registrácie: 06 Máj 2013, 20:35
Bydlisko: Michalovce
Vek: 25

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa juromi » 30 Dec 2020, 23:06

0

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 729
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: Čaňa
Vek: 32

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa Marek89 » 31 Dec 2020, 07:15

2400 rpm, no taky nemam a ani v obchode nemaju ako pozeram na nete. Co teda s tym ? Dat tam ten 1200 rpm docasne ?
0

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3807
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Bydlisko: Hlohovec
Vek: 44

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa misocko » 31 Dec 2020, 08:59

Asi ho casto vytazujes naplno, alebo ho mas v bedni kde sa chladi uz teplym vzduchom z bedne. Ja mam bednu ktora ma pre zdroj zvlast vstup aj vystup vzduchu a zdroj je to najchladnejsie co v PC pocas zataze mam. A ani ho nepocujem.
Ak to nebudes hulit naplno , mohol by to stihat chladit aj ten 1200ot ventilator, ale zohnal by som do buducna 2400. Napr na alze
0

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 729
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: Čaňa
Vek: 32

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa Marek89 » 31 Dec 2020, 09:07

je umiestneny dole, z dola nasavanie a vzadu ma vyfuk, z bedne nic ine neberie. Ma 9 rokov
0

misocko
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3807
Dátum registrácie: 14 Jún 2009, 00:00
Bydlisko: Hlohovec
Vek: 44

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa misocko » 31 Dec 2020, 09:14

Tak na svoj vek ma pravo byt hlucny. Ak mas zdroj umiestneny samostatne (ako pises) tak to uchladi aj 1200otacok.
0

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 729
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: Čaňa
Vek: 32

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa Marek89 » 31 Dec 2020, 09:19

Ano, tuto skrinu mam, je tam vidno kde je zdroj
https://www.coolermaster.com/catalog/le ... mage-Item4
0

juromi
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 124
Dátum registrácie: 06 Máj 2013, 20:35
Bydlisko: Michalovce
Vek: 25

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa juromi » 31 Dec 2020, 09:36

Tu máš 1800rpm a to by mu malo stačiť za ani ne 5e alebo keď vyberieš hoci aj iný či ma 3alebo 4pin je jedno aj tak použiješ iba 2 do zdroja +- zvyšné sú pre MB na reguláciu https://www.alza.sk/arctic-p12-120mm-d5524595.htm
0

Marek89
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 729
Dátum registrácie: 11 Apr 2007, 00:00
Bydlisko: Čaňa
Vek: 32

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa Marek89 » 31 Dec 2020, 13:31

Dakujem za rady, zobral som ten z alzy, bolo to v hodine 12tej, povodny sa zastavil
0

Používateľov profilový obrázok
hpeter
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1775
Dátum registrácie: 16 Jún 2013, 10:32
Bydlisko: IL
Vek: 37

Re: ventilator pc zdroja

Príspevok od používateľa hpeter » 01 Jan 2021, 23:39

tiez nedavno som menil v zdroji za noctua 140. najprv som zapojil na obvod regulacie, vsetko tiche.
len teplota vyfuku pri zatazi vysoka. tak som ho dal na 12v, je to fajn ale trochu vadi hluk.
low noise fany nebrat, ledva fuci....12 v 50ma :rolleyes:
0

Napísať odpoveď
  • Podobné témy
    Odpovedí
    Zobrazení
    Posledný príspevok