Nabijacka gelovych baterii
Moderátori: mirosne, Moderátori
Nabijacka gelovych baterii
Ahoj, mam tu zbytok z dochodcovskeho vozitka, 2 gelove baterie 12V 42Ah a nabijacku.
Da sa pouzit na nabijanie aj bez elektroniky vozitka ?
Vystup je 3 zilovy, neviem ci potrebuje nejaky signal zo snimaca, alebo cez jeden vodic nieco meria......
Skor ako to rozoberiem sa chcem spytat ci s tym ma niekto skusenost. Radsej to niekomu darujem ako by som to mal zbytocne rozrypat a zahodit.
Dakujem
Nemam s nabijanim skusenosti, poprosim o radu. Nabijacka je funkcna, ale vystup je 3-kolik. Da sa pouzit na nabijanie aj bez elektroniky vozitka ?
Vystup je 3 zilovy, neviem ci potrebuje nejaky signal zo snimaca, alebo cez jeden vodic nieco meria......
Skor ako to rozoberiem sa chcem spytat ci s tym ma niekto skusenost. Radsej to niekomu darujem ako by som to mal zbytocne rozrypat a zahodit.
Dakujem
0
veroudering sizni qoqishdi o toilalo oo latou olaga bumayad para sa laro sa isang makatarungang compensa el joc en una fira
Re: Nabijacka gelovych baterii
Skús napísať sem, alebo pozri ich stránku, myslím že ti poradia.
elektro.voziky@gmail.com
elektro.voziky@gmail.com
0
Pochopený omyl je cennejší, ako vlastná pravda vedúca do slepej uličky.........
Diky za tip.
U niektorych predajcov zaujimave citanie: aj ked kontrolka nabijania zhasne po 3-4hodinach, je vhodne nechat nabijacku pripojenu celu noc a 1 x za tyzden 24 hodin......
Pokial sa to vyriesi, je na gelove baterie vhodna nabijacka z Lidlu ? diky
U niektorych predajcov zaujimave citanie: aj ked kontrolka nabijania zhasne po 3-4hodinach, je vhodne nechat nabijacku pripojenu celu noc a 1 x za tyzden 24 hodin......
Pokial sa to vyriesi, je na gelove baterie vhodna nabijacka z Lidlu ? diky
0
veroudering sizni qoqishdi o toilalo oo latou olaga bumayad para sa laro sa isang makatarungang compensa el joc en una fira
Používam túto nabíjačku aj na gélové batérie roky. Akurát mám sivú, neviem či sú rovnaké. Doteraz úplná spokojnosť, akurát som musel vymeniť odídený mikrospínač (už som mal v rukách odídených nespočet týchto mikrospínačov, tak ich nazývam "kurvítko").
A možno od veci. Ak má akumulátor viac ako 6 rokov, je zbytočné sa ním zapodievať. Chemická životnosť uplynula....
A možno od veci. Ak má akumulátor viac ako 6 rokov, je zbytočné sa ním zapodievať. Chemická životnosť uplynula....
0

nabijem ich samostatne, mozno im to prospeje viac ako ked su v serii a nabijane 24V
0
Z dovolenim sa skusim este raz pripomenut, ci niekto neriesil prerabku nabijacky z vozika na obycajnu, dvojvodicovu.
(u majsterkovcov som sa nic nedozvedel, teda konkretne ze musi byt pripojena k riadiacej elektronike vozika, co mi nic neriesi)
dakujem
(u majsterkovcov som sa nic nedozvedel, teda konkretne ze musi byt pripojena k riadiacej elektronike vozika, co mi nic neriesi)
dakujem
0
To si ten konektor aj rozoberal a vieš s istotou že tam idú 3 vodiče? Lebo 3-pinový XLR sa na tieto veci používa bežne, ale tretí pin nemá zapojený. Toto je s najväčšou pravdepodobnosťou obyčajná "nabíjačka" urobená na princípe CC/CV zdroja s indikáciou odoberaného prúdu. Ak je tretí pin naozaj zapojený, môže byť použitý napr. na termistor. Alebo je tam nejaké úplne iné napätie ktoré prepne elektroniku do režimu nabíjania (Napr. BOSCH tak má 5V na treťom pine, ak tam 5V nie je tak bicykel nenabíja). Každopádne baterky môžeš normálne nabíjať aj osobitne a prakticky čímkoľvek, aj nabíjačkou z Lidlu.
0
-
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 24 Jún 2010, 00:00
- Vek: 69
Nie sú dva piny v konektore spojené?
Pri nabíjačkách na invalidné voziky to tak je a jeden z pinov blokuje prípadný pohyb vozíka s pripojenou nabíjačkou.
Pri nabíjačkách na invalidné voziky to tak je a jeden z pinov blokuje prípadný pohyb vozíka s pripojenou nabíjačkou.
0
S.K.
-
- Power user
- Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
- Vek: 72
Však aspoň zapni tú nabíjačku a ju pomeraj ! Udávané parametre 24 V/ 5 A sú k ničomu. Jedna (gelová) 12 V baterka sa udržuje na napätí asi 13,5 V až 13,8 V a cyklicky nabíja s napätím 14,4 V až 15,0 V. Možno by bolo dobré tú nabíjačku aj zaťažiť pod 5 A aj nad 5 A, ako sa správa.
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.
Batérie sú v tom vozíku zapojené do série, nemajú vyvedený stred - takže blbá nabíjačka na 24V.... Nič nekontroluje..... len láduje......
0
-
- Power user
- Dátum registrácie: 17 Aug 2008, 00:00
- Vek: 72
Ak tá nabíjačka fakt dáva 24V/ 5 A, tak určite pri dvoch 12 V baterkách v sérii nedokáže nič nabiť, (viď. môj príspevok hore). Jednoznačne tam ešte musela byť nejaká nabíjacia elektronika, (napr. zvyšujúca, resp. zapájajúca baterky paralelne).
0
Druhotriedny nadriadený si nikdy nevyberie prvotriedneho ale treťotriedneho podriadeného.
Ahoj, nabijacka nabija ked je pripojena k elektronike vozika. Ked ju odpojim na kolikoch nieje ziadne napatie, cize neni co merat.
Rovnako sa chova aj dalsia nabijacka, ktoru som skusal.
Otazka bola ci to uz niekto riesil, ak nie - nechajme to tak. Nebudem zistovat ci tam ma byt nejake riadiace napatie, TTL...... ci co. Darujem ju niekomu
Dakujem za snahu
Rovnako sa chova aj dalsia nabijacka, ktoru som skusal.
Otazka bola ci to uz niekto riesil, ak nie - nechajme to tak. Nebudem zistovat ci tam ma byt nejake riadiace napatie, TTL...... ci co. Darujem ju niekomu
Dakujem za snahu
0
tu je aj nejaká schéma - dosť nečitateľná, možno sa podľa stránka dá nájsť aj lepšia
https://s3.amazonaws.com/careco-web-man ... Manual.pdf
https://s3.amazonaws.com/careco-web-man ... Manual.pdf
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 6 Odpovedí
- 1119 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa Victorio
-
- 1 Odpovedí