Ahojte, mam tu viac ventrilatorov z serverov blade c 7000 ktore pomaly predavam, ale davam tu otazku -
realne co z nich je mozne vytvorit?
Su to taketo duchadla, 12V a zere to skoro 20A. podarilo sa mi ich rozbehnut na regulaciu potenciometrom no nenapada ma uz ine vyuzitie ako na chladenie, viem ze ich na ali predavaju vypitvane ze si kazdy pripoji ESC, zeby na modelarske ucely?
serverove duchadla
Moderátori: mirosne, Moderátori
Re: serverove duchadla
aké to má otáčky ? predpokladám že možno aj 12 - 15000 ?
na využitie na vetranie čo mi prvé napadlo, sa skôr hodia bubnové ventilátory ktoré nie sú tak hlučné,
druhá vec napr. na nejaké vysokorýchlostné frézky, brúsky, ale ložiská pri záťaži veľa nevydržia.
tých 20A je dosť, ak bude motorček samostatne zabudovaný tak že nebude priamo chladený, tak asi mu to veľmi neprospeje.
na využitie na vetranie čo mi prvé napadlo, sa skôr hodia bubnové ventilátory ktoré nie sú tak hlučné,
druhá vec napr. na nejaké vysokorýchlostné frézky, brúsky, ale ložiská pri záťaži veľa nevydržia.
tých 20A je dosť, ak bude motorček samostatne zabudovaný tak že nebude priamo chladený, tak asi mu to veľmi neprospeje.
0
Re: serverove duchadla
...ak sa z toho nedá vydolovať samostatný motor (čo aj predpokladám), tak pre modelára to nemá cenu sa s tým babrať. Ako dúchadlo moc ťažké, a výkon nič moc...
Možno by z toho šiel vyrobiť fukar na lístie...
Možno by z toho šiel vyrobiť fukar na lístie...
0
Technics, Pioneer, Tannoy, Lenco, Sony, Beyerdynamic, Khadas,Topping, Vivanco, Samsung, Dell, Minolta, OKI, Canon, Keithley, Fluke, Labs, Futaba, Citroen, Opel...