Bezdrotovy prenos urovne napatia
Moderátori: mirosne, Moderátori
Bezdrotovy prenos urovne napatia
Ahojte/Dobr den prajem.
Ako by sa dal "kopirovat" signal 0-5V bezdrotovo?
Pristroj cislo 1 ma vystup 0 az 5V podla meranej veliciny a druhy pristroj ma vstup tohto signalu a podla neho sa spusta.Teraz su spojene kablom, co je extremne neprakticke.
cca 20-30m v budove
Ako by sa dal "kopirovat" signal 0-5V bezdrotovo?
Pristroj cislo 1 ma vystup 0 az 5V podla meranej veliciny a druhy pristroj ma vstup tohto signalu a podla neho sa spusta.Teraz su spojene kablom, co je extremne neprakticke.
cca 20-30m v budove
0
Re: Bezdrotovy prenos urovne napatia
Ano dalo, ale otazka je presnost.
Mozes presnejsie popisat co vlastne chces ovladat/kontrolovat?
Dal by sa vyuzit ESP02 modul + nejaky ADC cez I2C a na druhej strane ESP02 +
DAC cez I2C.
Bez toho aby si to cele viac opisal, ze co chces dosiahnut ti nikto neporadi lebo nevieme ci nenastane problem pri strate spojenia koli ruseniu a podobne.
A hlavne to potrebujes nonstop napajat
Mozes presnejsie popisat co vlastne chces ovladat/kontrolovat?
Dal by sa vyuzit ESP02 modul + nejaky ADC cez I2C a na druhej strane ESP02 +
DAC cez I2C.
Bez toho aby si to cele viac opisal, ze co chces dosiahnut ti nikto neporadi lebo nevieme ci nenastane problem pri strate spojenia koli ruseniu a podobne.
A hlavne to potrebujes nonstop napajat
0
Pravdepodobne to bude nad moje schopnosti, ale mozno motyka vystreli, skusit to mozem.
Presnostou som si zatial neni isty, este to musim pomerat.Ale tento prenos by sa pouzival iba v nudzovych pripadoch ked je komplikovane natiahnut kabel.
Vystup je z oxymetra, ktory meria koncentraciu kyslika v potrubi pred zvaranim.Ak som spravne meral tak vystup 5V zodpoveda hodnote 1000ppm, pri 0V je 0ppm.
Tento signal sa teraz prenasa po kabli do zvaracky (orbitalny automat) a ked koncentracia kyslika klesne pod nastavenu uroven automat zacne zvarat.
Nie je to dolezity projekt na zakazku, je to len moja zvedavost a sukromna iniciativa.Zariadenia su firemne, ja tam len robim.
Pripadne, ako by som vedel odmerat,zistit ci je to len obycajne napatie 5V, alebo nejaky signal s nejakou informaciou?
Napajanie nie je problem, aj zvaracka aj oxymeter su napajane 230V, takze pripadne zariadenie moze byt tiez.
Vypadok spojenia tiez neni problem, staci ked sa nastavena uroven dosiahne alebo podlezie na moment.Ked uz automat zacne zvarat stejne oxymeter vypinam
Presnostou som si zatial neni isty, este to musim pomerat.Ale tento prenos by sa pouzival iba v nudzovych pripadoch ked je komplikovane natiahnut kabel.
Vystup je z oxymetra, ktory meria koncentraciu kyslika v potrubi pred zvaranim.Ak som spravne meral tak vystup 5V zodpoveda hodnote 1000ppm, pri 0V je 0ppm.
Tento signal sa teraz prenasa po kabli do zvaracky (orbitalny automat) a ked koncentracia kyslika klesne pod nastavenu uroven automat zacne zvarat.
Nie je to dolezity projekt na zakazku, je to len moja zvedavost a sukromna iniciativa.Zariadenia su firemne, ja tam len robim.
Pripadne, ako by som vedel odmerat,zistit ci je to len obycajne napatie 5V, alebo nejaky signal s nejakou informaciou?
Napajanie nie je problem, aj zvaracka aj oxymeter su napajane 230V, takze pripadne zariadenie moze byt tiez.
Vypadok spojenia tiez neni problem, staci ked sa nastavena uroven dosiahne alebo podlezie na moment.Ked uz automat zacne zvarat stejne oxymeter vypinam
0
Řešit se to dá třeba tak, že na výstup dáš převodník U/f, pak to pošleš přes nějaký modul 433MHz. Za přijímač dáš opět převodník f/U a na výstupu můžeš měřit 0-5V.
Ale jedna rada, nevrtej do fabrickýho zařízení.
Ale jedna rada, nevrtej do fabrickýho zařízení.
0
Nie,do zariadeni vrtat nejdem.Obidve su spojene obycajnym kablom, na konci 6.3mm jack, iba ten chcem obcas nahradit
0
To by bolo pre mna asi moc, musim to aj pochopit
Najjednoduchsie sa mi to zda cez moduly 433MHz a prevodniky U/f, ale mozno sa mylim.
Skusim nieco pozliepat.Keby mal niekto uplne konkretny navrh budem rad
Najjednoduchsie sa mi to zda cez moduly 433MHz a prevodniky U/f, ale mozno sa mylim.
Skusim nieco pozliepat.Keby mal niekto uplne konkretny navrh budem rad
0
-
- Pokročilý člen
- Dátum registrácie: 06 Dec 2020, 11:46
- Vek: 39
Za 500 dolarov mas hotove riesenie kde dostanes 2ks transceiverov, aj pre vysielanie aj pre prijem priamo analogoveho signalu.
Signal moze byt:
4-20mA
0-1V
0-5V
0-10V
myslim ze to prenesie aj signal z NTC termistoru.
Dosah 2km.
Je to USA vyrobok, nie Cinsky.
Ak sa s tym mas niekolko dni babrat a ladit, robit dosky na prevodniky alebo dratovat Arduina, vyrabat potrebne napajacie zdroje a krabicky + za kazdu cicinovinu platit 5€ postovne, tak radsej tych 500$ obetuj.
https://www.appliedwireless.com/analog- ... receivers/
Ak dobre pohladas, urcite najdes podobny produkt aj s nizsou cenou.
Signal moze byt:
4-20mA
0-1V
0-5V
0-10V
myslim ze to prenesie aj signal z NTC termistoru.
Dosah 2km.
Je to USA vyrobok, nie Cinsky.
Ak sa s tym mas niekolko dni babrat a ladit, robit dosky na prevodniky alebo dratovat Arduina, vyrabat potrebne napajacie zdroje a krabicky + za kazdu cicinovinu platit 5€ postovne, tak radsej tych 500$ obetuj.
https://www.appliedwireless.com/analog- ... receivers/
Ak dobre pohladas, urcite najdes podobny produkt aj s nizsou cenou.
0
"No pain, no gain." (KC238)
Az tak dobre mi neplatia.
Chvilu som hladal nejaky obrazok sprznenej dosky s nasoplenymi suciastkymi a gucou kablov za 3,50€ pre ilustraciu(samozrejme prehanam), ale skratka chcem vyuzit domace zasoby bordelu a kupovat len to najnutnejsie.O cas mi nejde,robim to v ramci hobby a ucenia.Na vystavu to nepojde, krasne to urcite nebude.
edit:
potreboval by som odporucit nejaky par modulov na prenos.Skusim teda 433MHz moduly. Prevodnik by mohol byt LM331N ?
Chvilu som hladal nejaky obrazok sprznenej dosky s nasoplenymi suciastkymi a gucou kablov za 3,50€ pre ilustraciu(samozrejme prehanam), ale skratka chcem vyuzit domace zasoby bordelu a kupovat len to najnutnejsie.O cas mi nejde,robim to v ramci hobby a ucenia.Na vystavu to nepojde, krasne to urcite nebude.
edit:
potreboval by som odporucit nejaky par modulov na prenos.Skusim teda 433MHz moduly. Prevodnik by mohol byt LM331N ?
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 1 Odpovedí
- 581 Zobrazení
-
Posledný príspevok od používateľa pocitujlasku
-