Tak som to vyskúšal, zatiaľ takto:
Setup je 2ks NRF24L01+ modul. Jeden nakonfigurovaný na RX, druhý na TX.
Adresy pevné, kanál 13, pipe0, TX výkon na minimum -18dbm (komunikujem iba na 8m)
auto ACK potvrdzovanie.
Riadenie CH32V003 prijímač aj vysielač.
Vysielač má kludový odber 0mA, odber iba pri stlačení tlačidla. Vtedy sa zapne napájanie pre procesor aj NRF modul. Pri vysielaní je odber 11mA + procesor 7mA ale iba po dobu dokedy prijímač nepotvrdí príjem odoslaním ACK.
Toto sa udeje do max. 300ms obyčajne aj kratšie. Takže vysielač pri aktivácii aj s procesorom zoberie max. 70uA.
Teraz prijímač. Tu je to zaujímavejšie. Nastavil som to nasledovne. Procesor je stále v deep sleep, NRF v power down. Procesor sa pravidelne každých 300ms automaticky zobudí a zapne NRF na 5ms ak v tomto okne neprijme paket ide znova všetko spať.
Keď prijme v 5ms okne paket okamžite potvrdí príjem odoslaním ACK vysielaču a ten preruší vysielanie a na TX strane všetko vypne (takže aj keď obsluha drží stlačené tlačidlo nič sa nedeje).
RX vykoná akciu (rozsvieti LED, atď.) a ide spať.
Reakčný čas je do 300ms (kľudne sa dá na úkor spotreby skrátiť) ale mne vyhovuje väčšinou sa vždy trafím niekde medzi to znamená, že je to skoro okamžite.
No a teraz to najlepšie.
Spotreba zostavy NRF24 a procesor je spolu v tomto móde iba 295uA.
To znamená, že jeden lion 18650 2500mAh článok vydrží napájať prijímač skoro 1.rok.
Teraz to tu testujem na stole a vypadá to sľubne.
Podobne funguje aj ten ANT+ s tým že on sa synchronizuje na interné hodiny ale očakáva pravidelnú TX aktivitu každých 250ms a prípadne pri požiadavke o data interval skracuje. U mňa keďže TX je stále vypnutý
tak vysielam vždy do potvrdenia prijatia. Za mňa dostačujúce riešenie, na dedinu vyhovujúce