Radiový modul

Pomoc s ostatnými vecami okolo elektroniky

Moderátori: mirosne, Moderátori

Lennox
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 12 Sep 2019, 22:51

Re: Radiový modul

Príspevok od používateľa Lennox » 09 Jún 2025, 16:10

Došli tie LT8920 čipy. No poviem ti, rozchodiť ich bola fuška. Riadne vrtošivý je ten čip. Nehovoriac o chybách v datasheete. Registre očíslované zmätočne názov registra 52, reálne ale korešponduje s registrom 51 a podobné špeky. Také haluze, že ak zapneš prijímač keď už je zapnutý vysielač tak prijme iba jeden bajt a potom už nič. Naopak bez problémov. Tých pár akože "funkčných" ale plných chýb príkladov na nete je ale pre LT8910, čo je ale rozdielne od môjho LT8920.
No ale po týždni nočných seáns môžem povedať, že to je na dobrej ceste. S tou origo anténou z drótu je dosah na plný výkon z garáže do podkrovia (prízemie, 1.posch) za mňa postačujúce. Iné testy s dosahom som neskúšal. Funguje ACK, CRC, dokonca to má data scramble to som ešte neskúšal.
Čip to je celkom fasa, preto nerozumiem prečo výrobca si na tom datasheete nedal viac záležať.
1
Obrázok 1

Lennox
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 12 Sep 2019, 22:51

Príspevok od používateľa Lennox » 11 Jún 2025, 19:36

Došli už aj tie SMD antény. Keď som to kukol bližšie, je to vlastne iba viacvrstvé PCB a anténa je tvorená cestičkami a viami z jednej na druhú stranu. Takže je to iba drót namotaný na malom PCB.
Dosah to má menší ako ten pôvodný 31mm drót, takže na krátke vzdialenosti a pre zachovanie malých rozmerov je to OK.
Ale modul je ozaj šikovný, pre moje jednoduché aplikácie je to lepšie ako NRF.
ANT_1.jpg
1
Obrázok 1

Dumitru
Stály člen
Stály člen
Dátum registrácie: 06 Nov 2011, 22:19
Vek: 33

Príspevok od používateľa Dumitru » 11 Jún 2025, 20:28

Super ďakujem že sa podelíš o svoje poznatky :) :thumbup:
0