Díky
Jablotron - detektor poziaru
Moderátori: mirosne, Moderátori
Jablotron - detektor poziaru
Ahoj chlapi kto robíte z poplasnym Jablotron poprosím o radu. Mám ústredňu JA – 83K a Detektor požiaru SD – 280. Detektor pravidelne robi blbosti a spúšťa falošné poplachy tak som sa rozhodol že pozriem dovnútra. Samozrejme je v režime aby spúšťa poplach aj pri prekročení teploty aj pri detekcii dymu. Chcel som to upraviť tak som dal klemu aby to spúšťalo iba pri detekcii dymu, čidlo zrejme funguje pretože ústredia nehlási chybu, ale dióda ostala blikať ako šialená. Podľa návodu má stačiť iba preklemovať správne piny a detektor bude fungovat dalej, ale nestalo sa. Treba ešte urobiť niečo, niekde v ustredni? Napichol som ústredňu k počítaču, ale žiadna chybová hláška tam nie.
Díky
Díky
0
veroudering sizni qoqishdi o toilalo oo latou olaga bumayad para sa laro sa isang makatarungang compensa el joc en una fira
- taphome
- Stály člen

- Dátum registrácie: 27 Feb 2023, 12:05
- Vek: 65
Re: Jablotron - detektor poziaru
Ten snímač má samokalibračnú slučku. Ak dospeje do stavu, že sa nevie sám nakalibrovať, tak síce nehlási do ústredne poruchu, ale signalizuje, že jeho život skončil.
Tak isto tento detektor má svoju pamäť na poplach. Viď. manual. LED ostane blikať, aj keď je všetko O.K., treba potlačiť tlačidlo v snímači. Vybratie baterky nepomôže!
Pravidlo výrobcu je, že snímač má životnosť max. 5 rokov.
Tak isto tento detektor má svoju pamäť na poplach. Viď. manual. LED ostane blikať, aj keď je všetko O.K., treba potlačiť tlačidlo v snímači. Vybratie baterky nepomôže!
Pravidlo výrobcu je, že snímač má životnosť max. 5 rokov.
0
Dakujem za odpoved.
Noo, tak ako pozeram, to bude problem zohnat nove a nove bude uz tiez par rokov stare, kedze sa nevyraba. Da sa niecim nahradit ?
Noo, tak ako pozeram, to bude problem zohnat nove a nove bude uz tiez par rokov stare, kedze sa nevyraba. Da sa niecim nahradit ?
0
veroudering sizni qoqishdi o toilalo oo latou olaga bumayad para sa laro sa isang makatarungang compensa el joc en una fira
- taphome
- Stály člen

Pokiaľ nemáš zbernicový systém, tak ten starý vieš nahradiť hociakým snímačom, ktorý ti spína dva okruhy - dym alebo teplota.
SD-283ST Kombinovaný detektor dymu a teploty so sirénou - drôtový Jablotron náhrada
SD-283ST Kombinovaný detektor dymu a teploty so sirénou - drôtový Jablotron náhrada
0
SD – 280 má len kontakty ako výstup, takže akýkoľvek. Nemusí byť ani od toho istého výrobcu. Musí sedieť napájanie a mal by mať kontakty konfigurovateľné NO/NC na alarm a otvorený kryt.
0
Ahoj, fotka bude asi uzitocnejsia, takto to mam nakablovane.
Predpokladam, ze to vsetko skomplikuje (ako vzdy u mna)
Predpokladam, ze to vsetko skomplikuje (ako vzdy u mna)
0
- taphome
- Stály člen

Nič to nekomplikuje. Samostatný pár máš napájanie a tamperovaá vyvážená slučka s poplachovou. Úplná klasika.
0
Presne ako píše @taphome, 3 páry - poplach, kryt a napájanie. Klasika.
Ešte tam napravo máš jumpre, ktorými sa nastavuje NO/NC a ešte dačo.
Ešte tam napravo máš jumpre, ktorými sa nastavuje NO/NC a ešte dačo.
0
OK chlapi, dakujem za pomoc, skusim teda zohnat SD-283ST za nejaku rozumnu cenu.
aaa, teraz pomimo, o temu vyssie sa riesia "Kurwitka", suhlasim ze bezpecnostne prvky maju mat nejaku expiraciu. V tomto pripade je tam nejaky cip, ktory odratal zivotnost detektoru, alebo odisiel niektory snimac. Lebo ked snimac...da sa vymenit za novy, ci...?
aaa, teraz pomimo, o temu vyssie sa riesia "Kurwitka", suhlasim ze bezpecnostne prvky maju mat nejaku expiraciu. V tomto pripade je tam nejaky cip, ktory odratal zivotnost detektoru, alebo odisiel niektory snimac. Lebo ked snimac...da sa vymenit za novy, ci...?
0
Tam je asi alfa žiarič alebo niečo také a ten sa proste vyčerpá. Po určitom čase už senzor nebude spoľahlivo fungovať.
0
- pablox
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 19 Júl 2006, 00:00
- Vek: 34
- Kontaktovať používateľa:
283ST je opticky snímač, doma v byte mám 4ks nainštalované nejaké 4 roky a bez akéhokoľvek falošného poplachu. Baterky som menil preventívne po 3 rokoch (mám ich napájané z ústredne).
0
Moja osobná webstránka http://www.pablox.net
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
73, OM6ANM
Moja meteostanica http://www.teplomer.pablox.net
73, OM6ANM
- taphome
- Stály člen

Tak ako Pablox napísal. Je to optický snímač.
Jeho klietka potrebuje cirkuláciu vzduchu a ak sa zanesie prachom s kátkodobou vlhkosťou, tak je koniec. Druhá možnosť je y "neurčeného" dôvodu sa plast krytu sfarbí starobou a snímač to vyhodnocuje ako zadymenie.
V neposlednom rade, tie snímače sa kalibrujú lebo časom....a ten tvoj snímač má už 10 rokov. Snímač sa dá kúpiť za cca. 42€ s DPH, to nie je problém a nešpekuloval by som s opravou.
P.S. z tej fotky som usúdil, že ho nemáš moc šťastne namontovaný - miesto.....
Jeho klietka potrebuje cirkuláciu vzduchu a ak sa zanesie prachom s kátkodobou vlhkosťou, tak je koniec. Druhá možnosť je y "neurčeného" dôvodu sa plast krytu sfarbí starobou a snímač to vyhodnocuje ako zadymenie.
V neposlednom rade, tie snímače sa kalibrujú lebo časom....a ten tvoj snímač má už 10 rokov. Snímač sa dá kúpiť za cca. 42€ s DPH, to nie je problém a nešpekuloval by som s opravou.
P.S. z tej fotky som usúdil, že ho nemáš moc šťastne namontovaný - miesto.....
0
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok