super.
zatiaľ použivam toto https://copper.carbide3d.com/rapidpcb/
ked raz tu stránku vypnú, som skončil.
Aplikácia pre výrobu PCB malou frézou 3018
Moderátori: Drakoush, Moderátori
- boraicho
- Ultimate člen

- Dátum registrácie: 03 Feb 2007, 00:00
- Vek: 36
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aplikácia pre výrobu PCB malou frézou 3018
0
"Aj nevinne vyzerajúca súčiastka, môže byť príčinou nefunkčnosti zariadenia a tou kondenzator 100% je"
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
3D REBEL II + PLA + PETG
CNC 1810 na DPS
Cez aku aplikaciu komunikujes s frezou?
Najprv som generoval len gCode a nahral ho na SD kartu. Lenze cnc3018 robievala casto chyby. Niekedy som PCB robieval aj na 3x.
Takze v prvom rade som sa snazil vyriesit komunikaciu. Funguje to aj cez BlueTooth.
Aplikacia Candle najde cez (probe) nulovy bod a spusti gCode.
U mna to funguje inac. Su 3 moznosti.
- bud sa probe nepouziva a kde nastavis frezu, tam je nula.
- vyska (probe) sa namera na rohoch. (Napriklad ked mas dosku 4x4cm tak na poziciach 0,0; 0,4; 4,4; 4,0;. Suradnicu Z si z nameranych hodnot prepocitava priebezne.
- vyska (probe) sa meria v krokoch. Napriklad po 1cm. Nameria siet v nasom pripade 5x5 (+ pozicia 0,0). Pri tom sa spusti delenie ciar a dlhsie ciary (cesty) sa nasekaju na 1cm dlzku, aby suradnica Z co najviac kopirovala povrch.
gCode sa vytvara priebezne. Teda ak si oznacis napriklad iba 5 cesticiek (ciar) ktore ti zle vyfrezovalo, tak si ich mozes spustit este raz. Vygeneruje sa gCode iba pre pozadovane cesticky.
Mojim cielom je vytvorit PCB co s najmensou namahou. Teda jedna freza 0,8mm a s nou vytvorit cely PCB. Diery, cesticky a obrezanie. Potrebujem so ziakmi vytvorit jednoduchy plosny spoj v Eagle a jednym tlacidlom to naimportovat.. a spustit. Urcime si jednoduche pravidla, ktore budeme pri kresleni PCB dodrziavat (hrubky ciar..).
SMD technologii sa nevyhybam, ale primarne sa orientujem na THT.
Freza a nejake vyrobky v prilohe:
Najprv som generoval len gCode a nahral ho na SD kartu. Lenze cnc3018 robievala casto chyby. Niekedy som PCB robieval aj na 3x.
Takze v prvom rade som sa snazil vyriesit komunikaciu. Funguje to aj cez BlueTooth.
Aplikacia Candle najde cez (probe) nulovy bod a spusti gCode.
U mna to funguje inac. Su 3 moznosti.
- bud sa probe nepouziva a kde nastavis frezu, tam je nula.
- vyska (probe) sa namera na rohoch. (Napriklad ked mas dosku 4x4cm tak na poziciach 0,0; 0,4; 4,4; 4,0;. Suradnicu Z si z nameranych hodnot prepocitava priebezne.
- vyska (probe) sa meria v krokoch. Napriklad po 1cm. Nameria siet v nasom pripade 5x5 (+ pozicia 0,0). Pri tom sa spusti delenie ciar a dlhsie ciary (cesty) sa nasekaju na 1cm dlzku, aby suradnica Z co najviac kopirovala povrch.
gCode sa vytvara priebezne. Teda ak si oznacis napriklad iba 5 cesticiek (ciar) ktore ti zle vyfrezovalo, tak si ich mozes spustit este raz. Vygeneruje sa gCode iba pre pozadovane cesticky.
Mojim cielom je vytvorit PCB co s najmensou namahou. Teda jedna freza 0,8mm a s nou vytvorit cely PCB. Diery, cesticky a obrezanie. Potrebujem so ziakmi vytvorit jednoduchy plosny spoj v Eagle a jednym tlacidlom to naimportovat.. a spustit. Urcime si jednoduche pravidla, ktore budeme pri kresleni PCB dodrziavat (hrubky ciar..).
SMD technologii sa nevyhybam, ale primarne sa orientujem na THT.
Freza a nejake vyrobky v prilohe:
0
Naposledy upravil/-a wcncpcb v 05 Aug 2025, 08:52, upravené celkom 3 krát.
Žeby komunikácia cez bluetooth bola spoľahlivejšia než z SD karty. Možno pohodlnejšia.
Každopádne aplikácia zaujímavá určite si sa s ňou narobil/naučil. Pripomína mi to Sprint Layout akurát pre CNC
@boraicho
Čim ty Flatcam nevyhovoval(-uje)
Každopádne aplikácia zaujímavá určite si sa s ňou narobil/naučil. Pripomína mi to Sprint Layout akurát pre CNC
@boraicho
Čim ty Flatcam nevyhovoval(-uje)
0
Podla mna je to zdrojom. Robil som s dvoma frezami a obe blbli. Na BT modul som pajkoval velky kondur..
0
- straciam
- Zaslúžilý člen

- Dátum registrácie: 06 Jan 2009, 00:00
- Vek: 40
celkom pekna praca. muselo to dat kopec roboty.
len skoda, ze nieco take jednoduche nebolo 10-15rokov dozadu. vtedy som to potreboval ako sol.
dnes uz je jlcpcb. ale na jednokusovu vyrobu stale dobre (pre toho kto ma doma 3018cnc).
len skoda, ze nieco take jednoduche nebolo 10-15rokov dozadu. vtedy som to potreboval ako sol.
dnes uz je jlcpcb. ale na jednokusovu vyrobu stale dobre (pre toho kto ma doma 3018cnc).
0
Ponukam vysokokvalitnu 3D tlac na SLA tlaciarni Anycubic Photon.
No password, no problem.
Ins-piration
No password, no problem.
Ins-piration
-
- Podobné témy
- Odpovedí
- Zobrazení
- Posledný príspevok
-
- 5 Odpovedí
- 2315 Zobrazení