Eagle - neviem si rady

Eagle, Protel, Multisim, Orcad, Altium .....

Moderátori: Drakoush, Moderátori

votrelec1995
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 08 Aug 2013, 15:53
Bydlisko: Košice

Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa votrelec1995 » 21 Mar 2017, 16:39

Ahojte robím jeden návrh dc/dc meniča a IO na ten obvod je smd sučiastka .Mám 1 vrstvový dosku a to smd možem dat nie na vrh dosky ale na medenu čast a moja otázka ako sa to zapisuje do Eagle ked jedny sučiastky budem mat navrhu a na spodu ten IO (medená doska) .... ako sa to robí pri návrhu dps lebo z týmto som sa ešte nestretol za radu dakujem.
PS: viete mi pordit kde v knižnicky dostanem 10 vyvodovy IO obvod ?
0

Používateľov profilový obrázok
Milos66
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4724
Dátum registrácie: 28 Sep 2013, 11:31
Bydlisko: Turčianska kotlina
Vek: 55

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa Milos66 » 21 Mar 2017, 17:15

0
PC = Foobar2k = TEAC UD-H01 = Willi HA v.2.1 = Beyerdynamic T1 2g.
Gramo Rega Planar 3 = Audio-technica AT440Mlb = Actidamp MK3 v.2 = AKAI AM59 = Shan Aztec 100
The Mandalorian fan

ace1x
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 324
Dátum registrácie: 06 Sep 2014, 19:34
Bydlisko: okr. Šumperk
Vek: 37

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa ace1x » 21 Mar 2017, 19:42

Ahoj.

Jaký IO potřebuješ? Pošlu ti video jak ho najít a jak ho umístit správně na desku.
0

Používateľov profilový obrázok
Peťus
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 3940
Dátum registrácie: 07 Mar 2009, 00:00
Bydlisko: Praha
Vek: 31
Kontaktovať používateľa:

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa Peťus » 21 Mar 2017, 20:31

0
https://chiptron.cz - novinky ze světa elektro (Arduino, Raspberry Pi, STM32, ESP8266, ESP32,...)

beny66ka
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 147
Dátum registrácie: 16 Apr 2016, 22:05
Bydlisko: Ostrava

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa beny66ka » 22 Mar 2017, 18:49

Stiskem prostředního tlačítka myši.
0

ufonak2
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 40
Dátum registrácie: 27 Mar 2016, 19:16

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa ufonak2 » 08 Apr 2017, 21:01

Poradte mi 1. ako sa mam vysporiadať s navrhom MCY74060
2. spojenie potenciometra P3 s pin1,2,3

Pripájam originál prílohu schémy v obrázku, príloha v pdf doposiaľ moja snaha.

Dakujem
Prílohy
schema detektor3.pdf
schema v eagle nedokreslena
(12.7 KiB) 30 stiahnutí
original schema
original schema
0

Používateľov profilový obrázok
Future
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 103
Dátum registrácie: 18 Mar 2015, 21:04
Bydlisko: Žilina
Vek: 21

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa Future » 08 Apr 2017, 21:29

1. Máš ho navrhnutý dobre ale chýba ti napájanie (asi si sa chcel spýtať na to) tú vetvu za vypínačom si nazvi VCC alebo nejak tak a pri návrhu dosky sa ti to automatický priradí
2. Nejak nechápem prečo tam chceš dávať potenciometer neviem sa dočítať na origo stránke načo tam tie čísla vôbec sú
0
Raz za tisíc rokov sa narodí náhodný človek, ktorý objaví všetko o čom ostatní ani netušili že existuje

ufonak2
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 40
Dátum registrácie: 27 Mar 2016, 19:16

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa ufonak2 » 08 Apr 2017, 21:39

Ma to byť detektor kovov s nejakou reguláciou. Ja mám len DPS k tomu navrhnúť, no nejako som sa zasekol. Ak som to dobre pochopil. tak tam by mal byt další potenciometer napojený na jemne ladenie, ten s vypínačom na hrubé. A ešte mám problém s tým IO MCY74060 dip16, ja som tam navrhoval CMOS4060 lebo ten MCY som našiel iba na PL stránkach aj to moc neúspešne. Konkrétne mám problém s pinom 16 a 8.

-- Spojený príspevok 08 Apr 2017, 21:49 --

Mám stránku http://www.pablox.net/index.php?option= ... view&id=29
takže ten P3 tam nebude, ale tie asi piny 1,2,3 neviem načo sú tam. A taktiež stále neviem ten Cmos4060 piny 16... dokresliť
0

Používateľov profilový obrázok
Future
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 103
Dátum registrácie: 18 Mar 2015, 21:04
Bydlisko: Žilina
Vek: 21

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa Future » 08 Apr 2017, 23:58

Ten druhý potenciometer si už asi našiel a k tomu pinu 16 som ti už písal, že keď tej vetvu za vypínačom meno VCC tak sa ti k nej priradí signal a v PCB móde si to spojíš ako hocijakú inú cestičku aspoň tak to funguje v eagli neviem čo používaš
0
Raz za tisíc rokov sa narodí náhodný človek, ktorý objaví všetko o čom ostatní ani netušili že existuje

martin63
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 1703
Dátum registrácie: 11 Máj 2008, 00:00
Bydlisko: Námestovo
Vek: 31

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa martin63 » 09 Apr 2017, 08:44

sem mas ako si zobrazis skryte piny. Ale je to na stary Eagle. Pre novy hladaj nieco podobne

http://electronics.stackexchange.com/qu ... es#tab-top
0

Hopikmajo
Pokročilý člen
Pokročilý člen
Príspevky: 780
Dátum registrácie: 18 Okt 2014, 11:15
Bydlisko: Prievidza
Vek: 23

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa Hopikmajo » 09 Apr 2017, 14:07

Klikneš pravým na integráč a dáš invoke a vytiahneš si tie napájacie piny.
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
0
Kto sedí v kostole v očakávaní, že z neho bude dobrý človek,
ten môže kľudne sedieť v garáži a čakať kým z neho bude auto.

ufonak2
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 40
Dátum registrácie: 27 Mar 2016, 19:16

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa ufonak2 » 09 Apr 2017, 14:20

Super. Ďakujem. Take jednoduché a ja sa s tým tu trápim.
0

nalimko33
Ultimate člen
Ultimate člen
Príspevky: 4440
Dátum registrácie: 29 Dec 2008, 00:00
Bydlisko: Košeca
Vek: 49

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa nalimko33 » 09 Apr 2017, 18:14

prečo si neprečítať knihu???
je to moc bolestivé???
http://shop.ben.cz/cz/121287-eagle-prakticky.aspx
0
SHARP MZ-811

ufonak2
Okoloidúci
Okoloidúci
Príspevky: 40
Dátum registrácie: 27 Mar 2016, 19:16

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa ufonak2 » 15 Okt 2018, 20:51

Rada nad zlato.

Ako spravim plošný spoj bez súčiastky ktorú mám zakreslenú v scheme. Potrebujem iba pajacie body a tranzistor zvlášť mimo DPS.
Je to tranzistor TO3.
0

kamilko
Stály člen
Stály člen
Príspevky: 269
Dátum registrácie: 21 Okt 2017, 14:07
Bydlisko: kosice

Re: Eagle - neviem si rady

Príspevok od používateľa kamilko » 15 Okt 2018, 21:01

Vymazes zo schemy a na.iesto nich das pady.
0

Napísať odpoveď